POPRVÉ DO BOJE

POPRVÉ DO BOJE

Nejmladší minižáci o tomto víkendu vyrážejí do bojů v krajském přeboru, kde budou získávat především první zkušenosti z ostrých zápasových soubojů.

V týmu trenérů Petra Svobody a Anety Pekárkové je 26 kluků, především ročníku narození 2005 a 2006. V přípravě, coby basketbalová přípravka Lvíčata, byli kluci rozdělení do dvou skupin podle pokročilosti. Ze skupiny A těch, kteří se připravují již od roku 2013, vzniklo první družstvo minižáků do 11 let.

 

„Neděláme si žádné ambice, protože soupeři budou o dva roky starší,“ odhaduje trenér Svoboda a přidává i jeden z důvodů: „Přestože jsme odehráli několik přátelských utkání a vítězných, tým jinak nemá žádné herní zkušenosti.“ Je jasné, že svou roli sehraje i trochu nervozity ze zodpovědnosti reprezentace nymburského basketbalu v prvních mistrovských utkáních.

 

Družstvo nejmladších minižáků bude mít v sobotu v hale Bios svou premiéru v zápasech proti boleslavské Pastelce MB. Dvojice utkání začíná v 9:00 a 10:30.

 

Kluci ze skupiny B „začátečníci“ se teprve seznamují se základy basketbalu a po roce tréninku už udělali určitý pokrok. Skupina B bude, terminologií NHL, farmou skupiny A, odkud se bude doplňovat skupina A a kam také budou přicházet noví zájemci o basketbal.


U11 

Horní řada zleva: 7 Střítežský Jan, 13 Snop Ondřej, 10 Dohnal Tomáš, 15 Studnický Martin, (červené tričko) Rykl Adam, 22 Kolář Adam 

Prostřednířada zleva: 18 Vodrážka Jakub, 12 Prokeš Matěj, 14 Adamec Adam, 6 Havelka Matěj, 8 Najman Lukáš, 16 Černý Jakub, 21Bouška Vojtěch, asistentka trenéra Pekárková Aneta, trenér Svoboda Petr

Spodnířada zleva: 19 Nazarčuk Tomáš, 5 Šťastný Filip, 9 Křemen Sebastian, 4 Dvorský Dušan, 17 Hájek David

 

Obě skupiny se pečlivě připravovaly i přes prázdniny. Na posledním tréninku před prázdninami dostali všichni kluci od trenéra sedmistránkovou „letní přípravu jednotlivce“, kterou se měli ve volných chvílích řídit. Samozřejmě bylo na nich jak si uspořádají svůj čas tak, aby mohli plnit dané úkoly přípravy. Pro kontrolu dostali kluci malé sešitky, do kterých by si měli zaznamenávat, co který den prováděli.

 
Na konci července v termínu 21.7. – 26.7. odcestoval tým k šestidennímu pobytu do areálu Střední řemeslné školy v Hlušicích. Soustředění, kterého se zúčastnilo 17 hráčů, se podařilo. Bylo pro kluky dost náročné, třífázový trénink byl náročný, ale trenéři se snažili, aby námaha i odpočinek byly každý den vyvážené. 
 
vloženo: 26.09.2014 12:41 / přečteno: 12136x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.