SOUSTŘEDĚNÍ V ROGAŠKA SLATINA - PÁTEK

SOUSTŘEDĚNÍ V ROGAŠKA SLATINA - PÁTEK

Pátek na soustředění v Rogašce jsme hodnotili se sportovním manažerem Vráťou Šístkem po návratu z podvečerního tréninku, sledování přípravného zápasu Partizanu a večeři.

„Dneska to byl obvyklý dvoufázový trénink – dopoledne a odpoledne a trochu mimo program jsme se byli podívat na zápas Partizanu Bělehrad, který je v Rogašce také na soustředění a bydlí s námi v hotelu,“ začal Vráťa. Partizan se utkal s domácím druholigovým týmem v rámci oslav 50 let od založení basketbalového klubu v Rogašce. 

jawai

„Domácí nekladli větší odpor, spíše to byla exhibice zkušeného týmu. Jednak to byla příjemná změna stereotypního dne a také to byla dobrá příležitost okouknout nové posily Bělehradu,“ vyjmenoval důvody návštěvy zápasu. 


Kromě Jana Veselého se Vrtákovi zalíbil ještě jeden hráč. „Těšit by se měli ti diváci, kteří si oblíbili film Zelená míle (film Franka Darabonta z roku 1999 – pod článkem další podrobnosti). Jejich nový pivot připomíná Johna Coffeyho a pod košem to je mlátička, se kterou to naši pivoti nebudou mít jednoduché,“ zaujalo týmového manažera a přidal s úsměvem ještě jeden zážitek: „Já už jsem ho potkal ve výtahu a docela jsem se těšil až vystoupí!“


Na hráčích se přeci jen trochu projevuje únava z náročné přípravy. „Zdá se, že neděli proložíme kromě posilovny nějakou tou relaxací v bazénu,“ plánuje týmový šéf. Dnešní zápas s CSKA Moskva dá hráčům určitě zabrat: „Bude to tvrdý oříšek pro fyzičku i psychiku,“ hledí do blízké budoucnosti Šístek. Navíc k fyzické pohodě nepřidá, že cesta do tréninkového stanu moskevského týmu bude trvat skoro tři hodiny a Míla s autobusem ujede skoro 200 kilometrů až od Kranjské Gory (horské středisko v Julských Alpách   na severu země u hranic s Rakouskem. Poblíž je středisko Planica s mamutím lyžařským můstkem Letalnica). Na druhou stranu zvyknout si na dlouhé cestování se bude v nastávající sezoně dost hodit.


Jak týmový vedoucí potvrdil, všichni hráči naplno trénují a nikdo nemá žádné úlevy. „Občas nějaké uklouznutí nebo naražení,“ vyjmenoval Šístek drobné neduhy přípravy. Nejvíce práce má Abé (Jiří Šmíd – fyzioterapeut). Kromě toho, že pro vás, čtenáře webu, fotí, musí po každém tréninku opečovat nohy, záda, ruce všech hráčů. Takže jeho den končí až v době, kdy se hráči už pomalu schází na partičku pokeru. Právě tato hra je pro české hráči příjemným cvičením mozkových závitů. Na jednu partičku se připojil i Honza Veselý „od konkurence“.


Nálada v týmu je však více než dobrá. Najde se čas na různé legrácky, sázky a soutěže. Na jednu z nich „doplatil“ Láďa Sokolovský, který musel svého spoluhráče Petra Bendu odnést z haly do autobusu na zádech (zachyceno na snímku ve fotogalerii, podívejte se). O co šlo? Na konci se soutěžilo o koš z půlky a tentokrát vyhrál Petr. Když jsme se zeptali našeho kapitána na vysvětlení, jak to, že takový střelec z dálky prohrál s podkošovým hráčem, odpověděl Láďa s jeho typickým smyslem pro humor: „Vůbec nevím, kde vznikla ta fáma o sázce. Benďák po tréninku prostě nemohl chodit, tak jsem ho v dobré vůli vzal na záda a odnesl do busu. Ty mladý vůbec nic nevydrží!!! Katastrofa!!!“ Na otázku, zda si role nosiče a nákladu už vyměnili, odpověděl Soky: „Oplatil mi to večer na večerním tréninku, protože jsem vyhrál já. Jenže on to měl podstatně blíž, ale zase musel čekat, než přejede desítka aut….. řidiči mu ani nezastavili.“ Názory projíždějících řidičů se nám nepodařilo zjistit.

 
Film Zelená míle.
coffey-zelena mile

Na začátku příběhu se potkáme se starým mužem Paulem Edgecombem (Dabbs Greer). Žije v domově s pečovatelskou službou a právě se dojatě dívá na starý film s Fredem Astairem. Snad až příliš dojatě, protože jedna ze sester ho musí zkontrolovat, když slyší všechny ty vzlyky. Paul je tak naměkko, že jí začne vypravovat svůj příběh starý 60 let, který ještě nikomu nevypravoval. Kolem roku 1935 v Louisianě, mladý Paul (teď už Tom Hanks) pracuje jako dozorce ve vězení pro těžké zločince, kteří jsou odsud posíláni na smrt. Paul není jen "zaměstnancem", ale bystrým pozorovatelem, který citlivě vnímá rázovité postavy těžkých zločinců i jejich osudy. Setkává se například s s černým obrem Johnem Coffey, který má ruce jako lopaty a je obviněn z vraždy dvou dětí. Nemůže uvěřit, že člověk, který se bojí spát potmě by byl schopen tak hrůzného činu. Je tu také hluboce věřící Arlen, a bláznivý psychopat zvaný Divoký Bill, ale je tu také ta hrůzostrašná chodba, natřená na zeleno, které všichni říkají "Zelená míle", je to cesta, na konci které čeká smrt, pokud se nestane zázrak.

Hrají: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan, James Cromwell, Michael Jeter, Graham Greene, Doug Hutchison, Sam Rockwell, Barry Pepper, Jeffrey DeMunn, Patricia Clarkson, Harry Dean Stanton, Dabbs Greer, William Sadler, Brent Briscoe, Gary Sinice.
jawai
Nathan Jawai z Autrálie je opravdu do celých dveří.
 
vloženo: 11.09.2010 14:14 / přečteno: 12174x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.