MIROSLAV JANSTA ŠÉFEM ČSTV

MIROSLAV JANSTA ŠÉFEM ČSTV

V sobotu 28.ledna byl na zasedání v Nymburce náš prezident a předseda ČBF JUDr. MIroslav Jansta zvolen předsedou Českého svazu tělesné výchovy.  

Pro jeho osobu hlasovalo 140 delegátů ze 155. Jeden byl proti a čtrnáct se zdrželo hlasování. Podle Českého rozhlasu Radiožurnálu, který o zasedání ČSTV informoval, nový předseda v projevu sdělil, že chce uzavřít minulost a otevřít budoucnost. Kritizoval senátory ČSSD za hlasování o financích kolem českého sportu a dále, že očekává podporu od politiků tak, jak jí slíbili. 

Gratulujeme Miroslavu Janstovi ke zvolení.    


Na stránkách idnes.cz se píše: 
Český svaz tělesné výchovy si do svého vedení zvolil lobbistu Miroslava Janstu. Jeho výhra není překvapením, Jansta byl totiž jediným kandidátem. Nové vedení ČSTV rozhodne, co bude s miliardovým majetkem v čele se skiareály a se sportovní organizací samotnou.
Ke skalním zastáncům vlivného právníka s kontakty na politiky patří předsedové sportovních svazů, které tvoří jednu ze dvou komor ČSTV. Kromě jeho klíčových spojenců, jako jsou tenisový šéf Ivo Kaderka, místopředseda Českého olympijského výboru a předseda Českého veslařského svazu Jiří Kejval či fotbalový boss Miroslav Pelta, mu "slíbili věrnost" prakticky všichni svazoví bossové.
A to včetně předsedy atletického svazu Libora Varhaníka, o kterém se ještě před několika týdny hovořilo jako o dalším možném kandidátovi na post šéfa ČSTV.
Sportovní svazy dlouhodobě kritizují strukturu regionálních sdružení v ČSTV jako neufinancovatelný přežitek a sám Jansta se netají tím, že tuto strukturu chce změnit. V regionech sice z nového směru panují obavy, na druhou stranu ho i tamní lídři považují za nevyhnutelný.
Kromě nového uspořádání sportovních organizací se však hraje i o miliardový majetek, který ČSTV stále ovládá. Především lyžařské areály ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou, Harrachově a Zadově. Krouží kolem nich bohatí zájemci, ale Jansta je prodávat nechce.
"Spíše počítám s tím, že správu areálů přenecháme lyžařskému svazu. Uvidíme ale, v jaké situaci budeme," říká Miroslav Jansta.
 
vloženo: 28.01.2012 12:45 / přečteno: 12514x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.