PETERKA: TRÉNINKY JSOU NÁROČNÉ

PETERKA: TRÉNINKY JSOU NÁROČNÉ

Martin Peterka se blíží do poloviny své individuální přípravy s kondičním trenérem Guyem Gafnym. „Dřu jako kůň,“ hlásí aktuálně Martin z Tel Avivu.

Martin Peterka, který je dalším hráčem pokračujícím v našem týmu, dostal nabídku strávit individuální přípravu pod vedením kondičního trenéra, jenž v Nymburce také krátce před sezonou působil. Je to druhý ročník přípravy, vloni se ho zúčastnil Howard Sant-Roos a to je pro Martina motivace: „Minulý rok tam byl Howie, tak chci hrát jako on,“ smál se náš podkošový hráč před odletem.

 

Pobyt Martina v Tel Avivu je trochu dobrodružný, protože péče o svou výživu si musel zajistit sám. „S vařením nemám problém, na to jsem zvyklý z Poděbrad, kde přes týden bydlím. Horší to bude s nakupováním. Ani nevím, jak draho tam je a už vůbec nevím, jestli tam seženu všechny potřebné suroviny. No a taky abych přečetl tu jejich „hlaholici,“ opět rozesmálo Martina před cestou do Izraele. Po deseti dnech nakupování už to Martin zvládá. „Masny tu jsou podobné jako u nás a ten borec, co u něj nakupuju, umí i trochu anglicky,“ prozradil Martin, ovšem pro ilustraci poslal také fotografii s návodem na přípravu polévky (vidět ji můžete ve fotogalerii). Je těžké vůbec najít, kde je nahoře a kde dole…

 

Samozřejmě tam Martin není kvůli kulinářským zkušenostem. Jeho hlavní náplní je kondiční trénink. Posilovna v tenisovém klubu a kromě prvního dne se s trenérem potkává dvakrát denně a žádná procházka růžovým sadem to tedy není. „Nejhorší byl zatím trénink na pláži, kde jsme běhali v písku… to bylo šílený,“ nemůže Martin vytěsnit vzpomínku z hlavy. V tréninkové skupině se potkal také s Izraelcem Talem Karpelsem (na fotografii v galerii ten vpravo). Tal byl spoluhráčem Michala Křemena při jeho působení v rumunském Rovinari. Na náročnosti tréninku se určitě podepsalo i velké teplo, na které se Martin krátce po příjezdu stěžoval. „Teď se tady trochu i zatáhlo a fouká vítr, takže se tu daleko lépe existuje,“ popsal změnu počasí.

 

V prvním „hlášení“ Martin popisoval, že cesta k místu tréninku vede kolem moře, kde však je zákaz koupání. „Na pláži to bylo krásné, voda teplá, ale všude zákaz koupání. Možná to bylo kvůli medúzám. Nicméně pár lidí se koupalo, tak až bude volnější den, vyrazím tam, kde byli a vykoupám se taky,“ plánoval minulý týden Martin a jak slíbil, tak udělal: „V moři jsem už byl a taky mě už žahnula medúza.“

 

Cesty mezi penzionem a halou přinášejí setkávání s různými zajímavostmi. Martina překvapilo velké množství laviček a stolečků s nakreslenou šachovnicí. Také spousty potulujících se koček. „Vůbec nechápu, proč když mám v Poděbradech kocoura, se ho trenér, který bydlí vedle, bojí (smích) a ještě to říká Orenovi a ten se na něj ptá každý den,“ asocioval s otazníky Martin obě zkušenosti.

 

Zdá se, že místní obyvatelé se s neznámým člověkem chtějí bavit. „Když jsem byl v obchodě, spustila na mě jedna paní místním jazykem. Když jsem ji řekl „only english“, odpověděla „OK“ a pokračovala v hebrejštině… no a zase jsem se nic nedozvěděl,“ povzdechl si Martin, kterého zaujala i doprava ve městě. „Oni tady jezdí jako pra*ata. Neustále troubí, přejíždějí z pruhu do pruhu, na červenou sice zastavují, ale až na přechodech,“ kroutil hlavou.

 
Dnes se Martin odpoledne chystá do centra. „Guy mi řekl, jak mám jet… no tak se snad i vrátím,“ smál se Martin Peterka... Doufejme, že o něm ještě uslyšíme… Pokusíme se na facebooku vytáhnout nějaké Martinovy zážitky z dnešního výletu za poznáním. 
 
vloženo: 07.07.2017 11:44 / přečteno: 8616x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.