HOREČKA ZION ZASÁHLA I NYMBURK

HOREČKA ZION ZASÁHLA I NYMBURK

Březnové vyřazovací boje v zámořské univerzitní soutěži NCAA jsou v Americe tak populární, že se jim říká March Madness (Březnové bláznovství). A zasáhlo i naše basketbalisty, kteří v kabině udělali tipovačku na vítěze. Nejvíce věří univerzitě Duke s vycházející hvězdou Zionem Williamsonem.

Jde už o každoroční tradici. Každý z hráčů před začátkem play off dal peníze do banku a vyplnil kompletního pavouka všech čtyř play off divizí a následného Final Four. Každé kolo je bodově ohodnoceno. Za správně odhadnutého postupujícího z prvního kola jsou dva body, za odhadnutí celkového vítěze je 64 bodů. Vše vyhodnocuje Vojtěch Hruban a autor nejlepšího tipu získá celý bank.
 

“Je to taková příjemná zábava v tomto období. Každý dá určitou částku a vítěz bere všechno. Je to docela zajímavé, celý měsíc je o čem se bavit, protože šance se neustále přelévají,” řekl Hruban, který tradici v týmu zavedl. “Vyplňujeme to podle pavouka a oficiálních pravidel ze stránek NCAA. První kola jsou celkem o ničem. Je to o tom trefit Final Four a pak vítěze,” dodal.

 

Během sezony nemají hráči moc čas sledovat jiné soutěže, natož univerzitní ligu. A tak jde vyloženě o tipování na základě statistik. “Pro většinu kluků je to jen vybírání z čísel a týmů, které nikdy neviděli hrát. Takže si každý najde své favority a sem tam přidá nějaké překvapení,” popisoval Hruban.

 

Letos ale tipování vítěze usnadňuje, že vznikl celosvětový povyk kolem univerzity Duke, za kterou hraje Zion Williamson, očekávaná budoucí hvězda NBA. Za spoluhráče má navíc další dva velké talenty R.J. Barretta a Cama Reddishe, kteří by rovněž měli být mezi nejlepší pěticí při letošním draftu do NBA. Duke je tak jasným favoritem na celkové vítězství.

 

“Letos je takový povyk kolem Duke, že 70 procent lidí dalo na výhru Duke. Sem tam se objeví nějaký hráč, který už na univerzitě takto vyčnívá jako Williamson. Většinou je to kvůli atletičnosti a smečím. Letos je Duke opravdu nabitý, tři jeho hráči budou hvězdy NBA, což se jen tak nevidí. Ale pořád musejí vyhrát šest zápasů. A nepovede se jedna čtvrtina a je konec,” upozornil Hruban.

 

To se Duke málem stalo už ve 2. kole, když postoupilo přes UCF až po velkém boji a těsné výhře 77:76. “Je to zrádné, March Madness je obrovsky nevyzpytatelné. Šance, že trefíš všech 53 zápasů, je hrozně těžké. Stačí jedna střela tady, jedna tam a je to najednou úplně jiný turnaj. To přidává hodně na atraktivitě. A že má osm lidí u nás v týmu stejného vítěze, tak to bude ještě zajímavé. Kdyby Duke vypadl ještě před Final Four, tak polovina tiketů se může vyhodit z okna,” dodal Hruban.

 

Nyní v NCAA probíhají regionální semifinále a dosud překvapil jen postup Oregonu z 12. místa jižní divize mezi čtyři nejlepší celky. Celkový vítěz NCAA bude znám 8. dubna. Pak budeme informovat i o vítězi tipovačky mezi našimi hráči.

 
 
vloženo: 26.03.2019 18:42 / přečteno: 5546x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.