NEMĚL JSEM ZAJEČÍ ÚMYSLY

NEMĚL JSEM ZAJEČÍ ÚMYSLY

Křídelník Vojta Hruban se s reprezentací chystá na olympijskou kvalifikaci. Jeho bodové příspěvky v přípravě naznačily, že by v ní měl patřit mezi opory týmu. Vojta zároveň potvrdil, že i v příští sezoně zůstane v Nymburce a těší se v jeho dresu na další úspěchy.

Nymburská i reprezentační opora by ráda v budoucnu okusila zahraniční angažmá, ale v následující sezoně to ještě nebude. Vojta si výbornou formu z posledního ročníku přenesl i do letního reprezentačního cyklu a naši fanoušci se mohou těšit na to, že i po něm se budou moci radovat ze stále lepších výkonů svého velkého oblíbence.


"Před rokem jsem podepisoval na dvě sezony, tak jsem to tušil. Měl jsem tam nějakou výstupní klauzuli, ale šance, že odejdu, byla menší, než že zůstanu. Nakonec jsem ani žádné zaječí úmysly neměl. Čekáme rodinu, tak se nám teď ven nechtělo. Ale já jsem rád, že zůstávám v Nymburce. Loňská sezony byla super a já doufám, že na ni navážeme, i když se tým asi obmění, několik lidí odchází. České jádro ale zůstává a věřím, že noví cizinci zapadnou skvěle, jako ti loňští. Navíc zůstává Howie.


Jako velké plus vidí Vojta i fakt, že souhru se svými nymburskými spoluhráči nezapomene ani v reprezentaci. Ale nejen s nimi. Vždyť třeba s Tomášem Satoranským spolu poprvé hráli v jednom týmu už jako kluci.


„Nymburská parta je asi základ reprezentace. Nebo aspoň posledních 14 dní jsme byli početně v převaze. Ale tady se na to moc nehraje a klubismus jde stranou. Se všemi se známe hodně dlouho, ať už je to Saty nebo Veselka. Se Satym jsem hrál poprvé ve starších žácích. V nároďáku spolu hrajeme pátou šestou sezonu. Všichni se dobře známe a to je naše velká výhoda. V tuhle chvíli při takové chaotické přípravě, kdy pořád někdo někam odjíždí, žení se a podobně, je to důležité,“ zmínil Vojtěch „lidskou“ sehranost reprezentace.


Důležitou roli hraje podle něj i přítomnost kouče Ronena Ginzburga. Vojta oceňuje, že nemusí v létě v reprezentaci přivykat odlišnému hernímu stylu a učit se z gruntu znova nové herní systémy. Kouč navíc z klubu dobře ví, jaké jsou jeho herní dispozice.


„Systémy jsou stejné, to je velká výhoda. Člověk sem přijde a hned do toho naskočí a nemusí se učit další. A hlavně nestihnu zapomenout ty nymburské, což je fajn. Pak odpadnou takové ty situace, jako je pobíhání pět na nula, kdy nevím, kam mám běžet. To je příjemné plus,“ usmívá se hráč, kterého čeká v Nymburce již pátá sezona.

 
vloženo: 01.07.2016 17:10 / přečteno: 11270x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.