PRVNÍ LETNÍ POSILOU JE IBEKWE

PRVNÍ LETNÍ POSILOU JE IBEKWE

ČEZ Basketball Nymburk ohlašuje svou první letní zahraniční posilu. Soupisku třináctinásobného českého šampiona rozšiřuje Ekene Ibekwe, 206 cm vysoký americký power forward s nigerijskými kořeny, který v úterý oslavil 31. narozeniny.

Ibekwe je zkušený basketbalový světoběžník, který hrál již na čtyřech kontinentech. Po absolvování univerzity v Marylandu v roce 2007 bude Nymburk již jeho 16. profesionálním angažmá. Působil v nejvyšších soutěžích Izraele, Turecka, Španělska, Austrálie, Německa, Ruska, Portorika, Libanonu či Iránu. Kromě toho hrál za Nigérii, odkud pochází jeho rodiče, na Mistrovství světa v roce 2006, a na olympiádě v Londýně v roce 2012.


Loňskou sezonu načal Ibekwe v bundesligovém Giessenu. V lednu ale podepsal ruskému Volgogradu a stal se jeho klíčovým hráčem ve VTB lize. Ze 17 zápasů nastřílel osmkrát více než 20 bodů a osmkrát měl více jak 10 doskoků. Double double zaznamenal v sedmi případech. Nejvíce bodů dal Nymburku ve Sportovním centru, 27 body však neodvrátil vysokou porážku Volgogradu. Celkově nasbíral v tomto týmu průměry 17,6 bodů, 8,7 doskoků a 1,9 asistencí. Ibekwe je také solidním trojkařem. V Rudém říjnu střílel z oblouku s úspěšností 31,1%.


„Je to velmi zkušený, pro diváky atraktivní a atletický hráč, který vyniká i v obraně. Dobře se nám hodí do našeho stylu hry. Mezi jeho další přednosti patří doskok, blokování a je kvalitním střelcem za tři body. Na hráče jsme dostali velmi pozitivní reference z vícero stran. Využívat ho budeme na obou podkošových pozicích,“ představil kouč Nymburka Ronen Ginzburg novou akvizici.

 
vloženo: 20.07.2016 18:16 / přečteno: 11728x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.