BASKETBAL K OBĚDU

BASKETBAL K OBĚDU

Ke každému předsezonnímu období patří přípravné zápasy. Nymburští basketbalisté by vás rádi pozvali na jediné domácí přípravné utkání. Soupeřem jim v sobotu 30.srpna od 11:30 bude polský vicemistr Stelmet Zielona Gora.

Polský tým sice na domácí nejvyšší scéně nepůsobí dlouho, ale od roku 2010, kdy postoupil do nejvyšší soutěže, si připsal jednu semifinálovou účast (2012), stal se mistrem Polska (2013) a vicemistrem Polska (2014). I v letošním roce bude jeho soupiska kvalitní. Představme si trochu soupisku hostů.

 

Na rozehrávku pro letošní sezonu získal Stevena Burtta, který v loňské sezoně hájil barvy Spartaku Petrohrad a v nymburském zápase VTB ligy zatížil lví konto dvaadvaceti body, získal 8 faulů, doskočil sedm míčů a s 26 body v rankingu byl nejlepším hráčem na palubovce. Sedmnáct bodů nastřílel i v prvním utkání v Petrohradu.

 

Na křídle působí  Przemysław Zamojski, polský reprezentant. Blíže ke koši hraje další polský reprezentant Aaron Cel, který pochází z Francie a mimo jiné získal v minulé sezoně cenu pro nejlepšího polského hráče VTB ligy. Pod košem operuje další příslušník polského národního výběru Adam Hrycaniuk, absolvent university v USA a dlouholetý hráč Prokomu Gdynia/Sopoty. Také on nám v zápasech VTB ligy zatápěl, když ve dvou zápasech nastřílel 24 bodů a doskočil 14 míčů.

 

Zajímavou letošní posilou je Australan Daniel Johnson, který dva roky působil v Melbourne a čtyři v Adelaide. V roce 2014 se dostal do nejlepší pětky australské ligy, o rok dříve byl nejlepším na doskoku v australské lize a v roce 2012 získal ocenění jako Hráč s největším zlepšením. Ve 196 zápasech NBL (liga v Austrálii) nastřílel průměrně 19,2 bodů na zápas a měl 5,7 doskoků na zápas.

 

Do soupisky Zielene Gory se také po roce vrátil Quinton Hosley, hráč se zkušenostmi z týmů jako Galatasaray Istanbul, Joventut Badalona, Dinamo Sassari nebo Virtus Roma. Nově bude v týmu působit Američan Chevon Troutman, který je mistrem Francie (2009 – ASVEL) a Německa (2014 – Bayern Mnichov).

 
Nymburk odehrál s polským týmem už tři přípravné zápasy. Dva z nich těsně vyhrál a jeden vysoko prohrál. Aktuální rozdíl ve skóre je proto dvacet bodů ve prospěch Gory. Nymburk se může v nadcházející sezoně s tímto týmem utkat ještě nejméně čtyřikrát. Jedno utkání, a to přípravné, je naplánované na 19.září. Další může přijít jen o několik dní později. Pokud totiž oba týmy postoupí do druhého kola kvalifikace o Euroligu (Nymburk přes Jeruzalém, Zielena Gora přes UNICS Kazaň) svede je los ke vzájemnému duelu. Pokud oba týmy nepostoupí do Euroligy, mohou se stát soupeři také v základní skupině Eurocupu.   
 
vloženo: 23.08.2014 12:00 / přečteno: 9733x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.