NYMBURK PŘEHRÁL DRAGONS

NYMBURK PŘEHRÁL DRAGONS

Utkání proti čínskému soupeři Jiangsu Dragons mělo jasného favorita a Nymburk ve svém druhém přípravném utkání na soustředění ve Zreče svou úlohu splnil. Nedal soupeři šanci ani pomýšlet na úspěch a vyhrál přesvědčivě 85:50.

Jen v první čtvrtině, kdy se český tým nemohl dostat do tempa, byl zápas na první pohled vyrovnaný. První čtvrtina také skončila pro vyslance z Číny příznivou prohrou 14:17. V dalších čtvrtinách už byl rozdíl větší a nymburský tým, bez ohledu na hráčské složení, neustále svoje vedení navyšoval. „Byli jsme lepší ve všech herních činnostech. Náš projev byl daleko basketbalovější než u Dragons,“všiml si vedoucí týmu Vratislav Šístek.

 

Dragons měli ve svém středu jednoho amerického hráče, pivota, když nosil o pár kilo více, ostatní hráči byli vesměs menšího vzrůstu. I proto jsme dokázali být úspěšnější na doskoku. Dařilo se nám i při střelbě za dva body, úspěšnost byla 60%. Utkání sedlo oběma Martinům. Martin Peterka měl střelbu 5/5 a Martin Kříž 8/5. Střelecky patřil zápas mladým. Nejvíce bodů nastřílel Martin Peterka 13, jedenáct přidal Kříž a deset bodů si připsal i Matěj Svoboda. Dalšími dvoucifernými střelci byli Vojta Hruban (11) a Bryon Allen (10).

 

Stínem zápasu bylo zranění dvou hráčů. Howard Sant-Roos si hned v první čtvrtině podvrtl kotník a utkání nedohrál. Věřme, že to nebude nic vážného. „Howie chtěl už ve druhém poločase hrát,“ popsal Vráťa Šístek pocity zraněného hráče. Trenér ho však do utkání, které bylo rozhodnuté, nepustil. Více se o povaze jeho zranění ukáže až po dlouhé cestě domů. Druhým hráčem, který zápas nedohrál, byl Jiří Welsch. Ten dostal po patnácti minutách „koňara“ a také v jeho případě nebylo žádoucí, aby se riskovaly nějaké větší následné problémy.

 

Statistiky týmu ČEZ Basketball Nymburk:

Body: Peterka 13, Kříž 11 (4 doskoky), Hruban 11 (5 doskoků), Svoboda 10, Allen 10 (7 doskoků), Meier 8, Lawrence 6 (8 asistencí), Ibekwe 6 (jen 4 fauly za 17 minut), Benda a Welsch 4, Sant-Roos 2, střelba za 2 body: 43/26, trojky: 28/5, TH 25/18, doskoky: 15 útočných a 33 obranných, asistence: 23, ztráty: 12, čtvrtiny: 17:14, 25:9, 20:13, 23:14

  
 
vloženo: 18.09.2016 07:55 / přečteno: 10790x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.