ODVETA PRO HOSTY

ODVETA PRO HOSTY

Nevydařená třetí čtvrtina stála za první prohrou v přípravných zápasech. Stelmet Zielona Góra dokázala v Nymburce zvítězit v poměru 74:62. 

V odvetném utkání proti týmu Stelmet Zielona Góra nás potopilo 6 ztrát ve třetí čtvrtině a slabá střelba v celém druhém poločase. Díky tomu jsme pustili hosty do vedení až o deset bodů. Při malé odvaze střílet, ruku v ruce se zvyšující se únavou, jsme už nedokázali Góru dotáhnout na více než pět bodů.

 

První koš našeho týmu měl hodnotu tří bodů a zasloužil se o něj Allen. Po pěkné spolupráci Howard Sant-Roos - Bryon Allen - Tony Meier jsme zvyšovali na 5:2 a do poloviny první čtvrtiny vypracovali náskok sedmi bodů. Naše obrana pracovala dobře i na hráčích bez míče a Zelenohorci měli mnohdy problém v časovém limitu vyhodit ze zámezí. Hosty vytáhl z rodících se problémů Gruszecki dvěma trojkami a tou druhou se postaral o vyrovnání na 16:16.

 

Na úvod druhé čtvrtiny se pětkrát změnil lídr zápasu, když se obě družstva pravidelně střídala v úspěšném proměňování střeleckých pozic. Na rozdíl tří bodů jsme se dostali po pěkném alley-oop Ibekweho, ale polský tým kontroval trojkou. Po dvou trojkách Hruban - Florence byl stav opět vyrovnaný 30:30. Vojtova jednonožka upravila na 32:30, potom se Allen jako první hráč stal dvouciferným střelcem, když proměnil svůj druhý tříbodový pokus. Minisérii dokončil Petr Benda, který si pod košem pohrál hned se třemi hráči soupeře a upravil na 37:30. Do konce poločasu chyběla necelá minuta, v ní ale hosté pěti body v řadě jednak skoro vyrovnali, ale hlavně se nabudili do druhého poločasu.

 

V prvním poločase jsme se drželi na solidní úspěšnosti z pole (52% - hosté 45%). Hosté však měli o dva střelecké pokusy více a to také díky sedmi útočným doskokům. Naše hra však nebyla tak lehká jako v minulých přípravných zápasech, chyběly rychlé protiútoky.

 

Po minutě druhého poločasu bylo vyrovnáno, zasloužil se o to Julian Vaughn. Po první naší ztrátě ve třetí čtvrtině se hosté dostali do vedení a v podobném duchu se odvíjely i další minuty. Naše přihrávky pod košem v útoku šestkrát skončily v rukou soupeře. Ze 14 střel z pole se ujaly jen dvě, a tak o body ve třetí čtvrtině se postaraly z větší části trestné hody. Ještěže Ibekwe byl stoprocentně úspěšný. Na konci čtvrtiny byl náš pivot druhým dvouciferným střelcem. Na straně hostů body přibývaly podstatně rychleji. Florence s Gruszeckim byli na 14 bodech a rozdíl ve skóre nakonec na konci čtvrtiny doputoval k desítce. V hledišti to na konci třetí čtvrtiny nesouhlasně hučelo.

 

Zlepšení ve střelbě nepřišlo ani v posledním hracím období. Střelec byl nedostatkovým zbožím. Sice se nakonec Tony Meier dostal na 12 bodů, byl však osamocený. Probudil se střelecky Vojta Hruban, ale celkově se v utkání dost trápil. I přes všechny problémy se střelbou a díky eliminaci chyb, jsme dokázali snížit náskok hostů na pět bodů (60:65). Přestože jsme dokázali ubránit dva útoky hostů, byli jsme na druhé straně bezzubí a na rozdílu ve skóre se naše aktivita neprojevila. Hosté po time outu dali dva koše v řadě a bylo jasné, že toto utkání do vítězného konce nedotáhneme. Zvlášť když Florence proměňoval i z těžkých pozic.

 

Body: Ibekwe 13, Meier 12, Hruban a Allen 10, Benda 8, Peterka a Sant-Roos 4, Kříž 1 - Florence 21, Gruszecki 15, Vaughn 13, Moore 9, Batts 7, Vairogs 4, Zajcew 3, Kelati 2, střelba za 2 body:19/16:35/19, trojky: 21/5:29/9, TH 22/15:17/9, doskoky: 36:43, ztráty: 14:17, fauly: 19:22, čtvrtiny: 16:18, 21:17, 11:23, 14:16

 
vloženo: 09.09.2016 22:23 / aktualizováno: 10.09.2016 09:03 / přečteno: 9243x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.