RYCHLÉ ÚTOKY PŘINESLY VÝHRU O 35

RYCHLÉ ÚTOKY PŘINESLY VÝHRU O 35

První přípravný zápas proti Jindřichovu Hradci skončil naším výrazným vítězstvím 111:76, když jsme soupeře trestali především z rychlých protiútoků, které se našim hráčům už dostávají pod kůži.

Do utkání nastoupil Jindřichův Hradec bez dvou podkošových hráčů Zuzáka a Tawiaha, nám chyběli tři reprezentanti Bohačík, Kříž a Peterka a také Tomáš Vyoral. Základní pětka, která do zápasu vyběhla ve složení: Lawrence, Pumprla, Diggs, Barać a Benda si už v prvních pěti minutách zjednala respekt a po dvou krátkých šňůrách byl ještě do začátku šesté minuty stav 19:4 v náš prospěch. „Nevyrovnali jsme se se jmény Nymburka a příliš brzy jsme opustili plánovanou taktiku. Příliš brzy jsme vyklidili pole a zápas byl rychle rozhodnutý,“ mrzelo trenéra Forejta.

 

Snadné body z rychlého protiútoku byl typický obrázek první čtvrtiny. Slovem „snadné“ rozumějme, že naši hráči zakončovali do nepostavené obrany už v prvních vteřinách útoku. Stojí za tím dril úvodních tréninků. Těžkosti jsme neměli ani pod oběma koši. Už po první čtvrtině jsme vedli o více než dvacet bodů. Po prostřídání sestavy, kdy se už v první polovině do hry dostali mladíci z Akademie, se zápas bodově vyrovnal, ale stále jsme ho měli plně pod kontrolou. Největším rozdílem oproti první desetiminutovce bylo, že ubyly série několika našich košů v řadě.

 

Ve třetí čtvrtině jsme akcelerovali skóre pěti trojkami a dvě minuty před koncem třetí části zápasu jsme vedli už 90:47. Obraz hry připomínal opět úvod zápasu s naší jednoznačnou dominancí z rychlých protiútoků. Teprve až za stavu 103:58 ve čtvrté minutě poslední čtvrtiny se více prosadili jindřichohradečtí hráči a devíti body v řadě opticky zlepšili hrozivě se vyvíjející skóre utkání. „Posledních deset minut se odehrávalo tak, jak jsme si představovali a jak jsme měli dneska ten zápas odehrát celý,“ potěšilo Karla Forejta.

 

Body: Coleman 24, Šoula 13, Novák 11, Stegbauer 7,… - Ray, Barać a Mickelson po 18, Diggs 13, Benda 12, Lawrence a Kolář 9, Pumprla 7, Plešingr 3, Kulich a Jirák 2, trojky: 6:11, TH: 18/15:20/14, fauly: 18:20, čtvrtiny: 14:36, 19:20, 21:36, 22:19     

 
 
vloženo: 30.08.2017 23:56 / přečteno: 7277x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.