DESÁTÝ PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS VÍTĚZNĚ

DESÁTÝ PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS VÍTĚZNĚ

Generálka na začátek nové sezony se povedla. Zápas jsme měli od prvních minut pod kontrolou a soupeře z Rakouska jsme porazili jednoznačně 93:70.

V utkání jsme těžili především z rychlých protiútoků. Do osmi sekund od získání míče jsme zaznamenali více než třetinu nastřílených bodů. Pomohl k tomu obranný doskok, soupeře jsme pustili jen k osmi útočným doskokům, a první rychlá přihrávka. Pod soupeřovým košem jsme doskočili naopak dvacet míčů. Nejvíce se činil Hunter Mickelson s pěti. Podstatné pro vývoj skóre byly i ztráty obou týmů. Zatímco my jsme vyrobili jen šest ztrát, hostující hráči třikrát více.

 

Jen v průběhu první čtvrtiny se hosté dostali několikrát do maximálně jednobodového vedení, když skórovali dvakrát za sebou. Zápas začal trojkou Geno Lawrence a za prvních deset minut jsme se ještě sedmkrát pokusili atakovat koš z dlouhé vzdálenosti. Ujala se však jen jedna střela Martina Peterky, která však byla pro vývoj skóre první čtvrtiny důležitá. Ukončila poslední vedení družstva Welsu v zápase. Trenér Ginzburg protočil za prvních deset minut kompletně celou základní pětku, přičemž poměr bodů základní pětky a střídajících hráčů byl téměř vyrovnaný 13:14. Přestože jsme v první čtvrtině měli horší úspěšnost střelby z pole, vedli jsme o osm bodů. Po osmi ztrátách soupeře jsme totiž měli o osm pokusů více a také jsme stáli sedmkrát na čáře trestných hodů. Rozdíl v počtu vystřelených míčů se na konci druhé čtvrtiny ještě zvýšil na 13. Na úvod druhé části jsme navázali na šestibodovou šňůru z konce první čtvrtiny ještě dalších pět bodů. Nejprve po obranném doskoku vyrazil rychlík Ray a nezastavil ho ani faul Csebitse (+3 body) a pak stejného hráče obral o míč Mickelson a k radosti našich fanoušků zakončil razantně jednou rukou. Náskok se vyhoupl na 13 bodů. Padesátibodovou hranici překonal v 18.minutě Bohačík opět s bonusovým trestným hodem. I když hosté snížili ve srovnání s první čtvrtinou počet ztracených míčů z osmi na dva, stejně se naše vedení zvýšilo dvojnásobně.

 

Ve třetí čtvrtině padlo nejméně bodů. O ty naše se zasloužil především Hunter, který obstaral více než polovinu z celkového našeho nástřelu. Pět bodů za pět minut zaznamenal také Vojta Hruban, hrající nezvykle s 31. Oblékl si totiž dres v zápase absentujícího Kříže. Vzhledem k rychlosti příchodu Vojty ten jeho dres ještě nebyl připravený. A posledním našim střelcem ve třetí čtvrtině byl Jaromír Bohačík. V poslední čtvrtině se už nestalo nic podstatného pro vývoj skóre. Naši hráči zkoušeli akce, kdy na konci po vyhození zpod koše se střílelo z perimetru. Střely byly volné, ale vázla zatím úspěšnost střelby za tři body. Nakonec jsme vypálili 33 dalekonosných projektilů, ale cíl se našlo jen šest z nich. O mnoho lépe jsme stříleli z čáry trestných hodů (18/15). Přípravný zápas splnil očekávání. I když ještě v některých fázích chyběla lepší komunikace v obraně, ale to by se mělo po dalších trénincích stále zlepšovat.  

 

Body: Bohačík 18, Mickelson a Lawrence 13, Benda a Peterka 10, Ray a Pumprla 9, Vyoral 6, Hruban 5 - Wilson 19, Lamesić 18, Chambers 12, Novas Mateo 9, Csebits a Drašković 6, střelba za 2 body: 49/30:38/22, trojky: 33/6:21/6, TH: 18/15:14/8, fauly: 20:18, doskoky: 45/36, ztráty: 6:18, zisky: 10:4, čtvrtiny: 27:19, 27:18, 15:15, 24:18

 
vloženo: 02.10.2017 07:34 / přečteno: 7535x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.