PRVNÍ PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

PRVNÍ PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

Torzo našeho týmu odehraje ve čtvrtek od dvou hodin odpoledne svůj první přípravný zápas. Soupeřem jim bude pražské USK Praha.

Utkání s USK bude prvním ze čtyř domácích přípravných zápasů, které absolvuje šestice hráčů A-týmu Petr Benda, Filip Novotný, A.J. English, Geno Lawrence, Kendall Smith a Alex Davis. V přípravném období se hráči na zápasy těší možná více než jindy, protože se naruší stereotyp tréninků. „Konečně si můžeme zahrát proti jiným tvářím než těm, které vídáme denně na tréninku,“ poznamenal s úsměvem Petr Benda, pro kterého však bude mít zápas ještě vyšší kredit. Po více než pěti měsících totiž vyběhne poprvé do zápasu po svém zranění achilovky, které si přivodil 14. března v utkání proti AEK Athény. „I když nám pomáhají kluci z devatenáctek, vždy na tréninku být nemohou a nás není moc, abychom si zahráli pět na pět,“ vyjmenoval další význam přípravného utkání Petr Benda a přidal další: „Při tréninku sice hrajeme pět na pět, ale v podstatě přesně víme, co ta druhá pětice proti nám bude hrát. V přípravném utkání je to jinak, soupeř hraje svoje akce a my na to musíme reagovat. Taková situace je mnohem lepší.“
 

Určitou nevýhodou přípravných utkání je to, že k nim hráči nastupují z plné přípravy, která je vždy před sezonou fyzicky náročnější než během sezony. Navíc náš tým začínal teprve před týdnem a organismus ještě není zcela navyklý na dávky kondice od kondičního trenéra Reimarise. „Sice jsme začínali později, ale nikdo si nedovolil na první trénink přijít s nulovou kondicí … to by asi nepřežil,“ ví Petr Benda.   

 

Tým našeho soupeře z USK začal svou přípravu o deset dní dříve a stihl před několika dny odehrát první přípravný zápas. V Chemnitzu se střetl s družstvem Niners Chemnitz, který v minulé sezoně skončil na 11. místě druhé německé ligy. USK v Německu prohrálo 66:100. Ze sporých informací z klubu našeho soupeře víme, že je povede nový trenér Dino Repeša. Pro pětadvacetiletého Chorvata, jehož trenérská kariéra však už čítá šest let, to bude první trenérská zkušenost v roli hlavního kouče. V minulých letech pracoval jako asistent trenéra v kvalitním týmu Adriatické ligy Cedevita Zagreb. Na reprezentační úrovni byl Repeša asistentem trenéra reprezentace kadetů Chorvatska (MS 2017 v Argentině) a U18 Bosny a Hercegoviny (ME 2017 Slovensko).

 

Kádr USK bude opět hodně proměněný a opět hodně mladý. S týmem trénují například Patrick Samoura, letošní člen reprezentace U18 nebo David Böhm, další člen výběru osmnáctiletých. Do týmu USK se vrací Dalibor Fait, který tři roky hájil barvy Jindřichova Hradce. Z loňského týmu zůstává v USK Michal Mareš, člen širšího výběru české seniorské reprezentace a také Filip Petružela nebo Jan Křivánek. Jak bude vypadat kádr našeho soupeře, bude čtvrtečním překvapením.

 

Zápas, na který se neplatí vstupné, začíná už ve 14 hodin. Důvodem tak brzké hodiny je podvečerní odjezd juniorů na turnaj do Ostravy.

 

Těšit se můžete na další domácí přípravné zápasy:

  • 5.9. v 18:00 proti Děčínu - s Koubou jako asistentem a Tomášem Pomikálkem na hřišti
  • 8.9. v 17:00 proti Zielone Góře - náš loňský soupeř v BCL
  • 11.9. v 16:30 proti Královským Sokolům - nováček s Martinem Kolářem v sestavě

 
 
vloženo: 28.08.2018 07:29 / přečteno: 7022x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.