OREN AMIEL - NOVÝ ASISTENT

OREN AMIEL - NOVÝ ASISTENT

Jak jistě všichni víte, na místo asistenta trenéra Ronena Ginzburga klub angažoval Izraelce Orena Amiela. Pro Orena to bude přinejmenším čtvrtý pobyt v Nymburce za poslední rok a kousek. Nejprve navštívil zápas minulého finále v Novém Jičíně, poté koučoval tým v době reprezentačních povinností trenérů Katzurina a Ginzburga a v květnu tu byl obhlédnout s rodinou místa svého dalšího angažmá. Nyní je Oren v doma a společně se svým kolegou Ginzburgem staví tým pro nadcházející sezonu.  

Prostřednictvím elektronické pošty jsme mu položili několik otázek: 

V nymburském kádru proběhly změny na trenérských postech a Vy budete zastávat funkci asistenta trenéra. Ve svém životopise máte asistentské pozice z velkoklubu jako je Maccabi Tel Aviv. Proč jste se rozhodl právě pro Nymburk?

Myslím, že dostat nabídku od klubu jako je Nymburk je velká výzva pro každého. Beru to i jako skvělou příležitost ukázat své schopnosti a začít svou kariéru mimo domov, zatím jsem totiž působil jenom v Izraeli. I z pohledu mé rodiny to bude zajímavá zkušenost.

Bylo pro Vás při rozhodování důležité, že jste v klubu loňskou sezónu měsíc působil jako „záskok“ za Muliho Katzurina a Nena Ginzburga, kteří plnili své povinnosti u polského národního týmu?

Bylo to pro mě důležité z čistě osobního hlediska, protože jsem měl šanci poznat situaci v Nymburce. Z pohledu rodiny už tomu tak není, protože na rozhodnutí jsme byli dva – já a manželka. Můžu ale říci, že po rodinné diskuzi bychom se rozhodli vzít nabídku z Nymburka tak jako tak.

Máte šanci srovnávat – viděl jste tým v loňském finále, kdy jste přijel na návštěvu do Čech, potom jste měl letos na starosti předsezónní přípravu a v závěru sezóny jste opět přijel na finále. Jak vidíte tým v příští sezóně?

Důležité je, že jsme udrželi kostru týmu a s tím i spojenou „tradici vítězů“. Tato tradice je, podle toho co jsem měl možnost s týmem prožít a vidět, duchem tohoto týmu. Tento týmový duch vyhrál letošní titul, tým nebyl v nejlepším stavu, bylo hodně zranění, ale to jak kluci drželi spolu, udrželo vysokou kvalitu hry, to platí především o českých hráčích. S tím je spojena vyhlídka do další sezóny. K těmto hráčům, kostře týmu, musíme přidat hráče, kteří budou zapadat do tohoto ducha. Nechceme mít jenom dobré hráče, chceme mít dobrý tým.

Jak vůbec probíhá Vaše práce přes léto? Jak spolupracujete s hlavním trenérem Nenem Ginzburgem?

S Nenem si voláme přibližně 10 krát denně. Často se také setkáváme, jsme sice každý z jiného města, ale náš stát je malý, takže cestování není problém. Jsem přesvědčen, že naše letní snažení vyústí ve vytvoření dobrého týmu, který bude více než konkurenceschopný.

Co vidíte jako největší výzvu a cíle pro příští sezónu?

Pominu-li ty největší výzvy jako obhajoba titulu a poháru, skvělá sezóna v Eurocupu a konkurenceschopnost v Adriatické lize, tak tou největší výzvou bude to, co jsem již zmiňoval. Mít silný tým, ve kterém to bude klapat a bude držet pohromadě.

 
 
 
vloženo: 24.06.2010 23:22 / přečteno: 14897x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.