NYMBURK ZNÁM TŘI ROKY

NYMBURK ZNÁM TŘI ROKY

Na post kondičního trenéra počítá klub se Srbem Duškem Markovičem. Dušan začínal s basketbalem jako hráč v roce 1993, kdy byl členem juniorského týmu Beovuk. V letech 1994-1996 hrál Duško první srbskou ligu dospělých za stejný tým. Od roku 2000 pracuje už náš nový kondiční trenér "ve svém oboru" v několika srbských týmech. Naposledy také u reprezentace Srbska.    

Duško Markovič je mimo jiné osobním trenérem mnoha hráčů jako například Vule Avdalovic, Nenad Canak, Sasa Bratic, Dusan Đorđevic, Vladimir Vuksanovic, Vladimir Stimac, Miljan Pupovic, Darko Habus a dalších. 

Před nedávnou dobou jsme požádali Duška o krátký rozhovor 

Jak si se dostal ke smlouvě s Nymburkem?
Oslovil mě kouč Neno Ginzburg, jestli bych chtěl s Nymburkem v budoucnu spolupracovat.  Poté jsem se byl v Nymburce podívat a víceméně se dohodnout na podmínkách. Slovo dalo slovo a já jsem teď součástí nymburského týmu.
Proč ses rozhodl jít do Nymburka?
Nymburk je velký a kvalitní klub. Hlavním důvodem bylo, že se velké ambice klubu rovnají s mými osobními ambicemi.
Asi pro tebe Nymburk nebyl úplnou neznámou…
To nebyl, znal jsem Nymburk víceméně od té doby, kdy se stal před třemi roky účastníkem ULEB Cupu a hrál tehdy s Crvenou Zvezdou.
Máš nějakou filozofii, kterou se řídíš při kondičním tréninku svých svěřenců?
Ano: Správnou věc, ve správný čas, tím správným způsobem.
Nadcházející sezóna bude pro hráče náročná: těžké zápasy a spousta cestování. Jak se vyhnout zraněním, která při zvýšené zátěži nepochybně hrozní?
Máme před sebou velký kus práce, protože sezóna bude opravdu těžká. S tím ale všichni počítají a z pohledu mé práce v tomto směru bude nejdůležitější správně vybalancovat období zatížení a odpočinku hráčů.
Léto trávíš se srbským národním týmem. Jak moc se liší práce kondičního trenéra v národním týmu od práce kondičního trenéra v klubu?
Moje filozofie je pořád stejná, ať jde o národní tým nebo o klub, metody zůstávají stejné. Pochopitelně se ale práce liší z důvodu rozdílných časových možností. Práce s národním týmem je otázka pár týdnů, v klubu jde o práci desetiměsíční. Z toho plyne, že načasování zmíněných metod musí být rozdílné.
Jak si se vůbec dostal k práci kondičního trenéra basketbalu?
Když jsem byl mladší, hrál jsem basket 8 let a zjistil jsem, že až vyrostu, tak chci pracovat v oblasti sportu. Vystudoval jsem potom fakultu tělesné výchovy a sportu a už nebylo pochyb o tom, co budu dělat.
Pocházíš ze Srbska a máš tedy přehled o Adriatické lize. Jak odhaduješ šance Nymburka v této silné konkurenci?
Adriatická liga je jedna z nejlepších v Evropě. O jejích kvalitách vypovídá velké množství klubů hrajících Euroligu a Eurocup, takže to rozhodně nebude nic jednoduchého. Nicméně jsem přesvědčen o tom, že budeme hrát tak, abychom uhráli dobré výsledky. Dopředu ale těžko odhadovat.
 
vloženo: 30.06.2010 02:34 / přečteno: 12654x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.