A tým | Adriatická liga - 30.10.2010 16:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
57
KK Krka Novo Mesto KK Krka Novo Mesto Hosté
77

Názory po utkání

Alexandar Džikičtrenér KRKA N.Mesto
Alexandar Džikič

Chtěl bych nejprve pogratulovat klubu ČEZ Basketball Nymburk k jejich rozhodnutí hrát Adriatickou ligu. Myslím si, že z toho dostanou spoustu benefitů do jejich budoucnosti. V utkání se mi nelíbilo posledních pět minut naší obrany a v útoku prvních pět minut druhého poločasu. Jsem za celé družstvo velice šťastný, že jsme v Nymburce vyhráli. Domnívám se, že nebude moc týmů, které by na palubovce mistra české ligy vyhrávalo. Nám se to podařilo a velice si toho proto cením.

Jaké jsou vaše cíle pro Adriatickou ligu?

Jsme tým s menším rozpočtem, který se snaží vždy tvrdě pracovat. Našim hlavním cílem je, abychom byli nepříjemným soupeřem každému týmu v Adriatické lize. A není to fráze, my se budeme o takovou hru, jakou jste dnes viděli, snažit v každé zápase. Nevím, co se stane s ostatními družstvy. Jako příklad bych dal Nymburk. Pokud bude hrát s Petrem Bendou je to jeden tým, když bude hrát bez něj, je to jiné družstvo, které už není až tak dobré. Dalším našim cílem je zapojení tří mladých hráčů Rojce, Muriče a Dragiče do sestavy. To jsou naše dva hlavní cíle. Na play-off nepomýšlíme.

Co říkáte konečnému rozdílu dvaceti bodů?
Je to pro Nymburk až příliš kruté a myslím, že tak velký rozdíl nevypovídá přesně o průběhu zápasu a kvalitách obou týmů. 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Nejprve chci pogratulovat našemu soupeři k zaslouženému vítězství. Od první minuty se nám příliš nedařilo. Krka zcela zastavila naši hru. Sice jsme se do zápasu dostali zpátky, ale řekl bych, že jsme nehráli tak, jak by mělo domácí družstvo hrát. Jestliže trenér hostů hovořil o nespokojenosti s deseti minutami obrany jeho týmu, my jsme hráli špatně v obraně třicet minut. Jestliže se potvrdí, že zranění Petra Bendy je vážné, tak to je pro nás daleko horší zpráva než naše dnešní prohra. 

Co bylo našim největším problémem v úvodu zápasu?

Do utkání jsme nastoupili s velice měkkou obranou a to negativně ovlivnilo i náš útok. Měli jsme problémy s útočnou hrou pod košem. Abychom se dostali do dobrého rytmu, musíme skórovat lehké body. Nějaké koše zvenku jsme dali, ale nebyl to náš zápas.

Je to druhý zápas v řadě, ve kterém jsme stříleli málo trestných hodů a prohráli jsme na doskoku. Čím to je?

Jsme družstvo s menším vzrůstem. Pokud bychom byli schopni posílat míč pod koš a pak ho následně vyhazovat, docházelo by častěji k situacím, při kterých by nás soupeř musel faulovat. Obecně si myslím, že jsme příliš váhali se střelbou. Doskoky jsme prohráli o deset a je to už náš druhý zápas, který jsme takto prohráli. Nebyli jsme schopni kontrolovat doskok v obraně. Většina míčů, které mohly jít na obě strany, získával soupeř.

Dnes jsme sice nehráli dobře, ale přesto se nám podařilo vrátit se do zápasu. Párkrát jsme se dostali na dostřel, ale v konci nám chyběl dostatek sil. Při zranění Petra Bendy jsme hráli s menší sestavou a museli jsme riskovat. To se nám v některých případech nevyplatilo. 
Smiljan Pavič
Smiljan Pavič

Hráli jsme výborně první polovinu utkání a především jsme měli vynikající obranu v první čtvrtině. V útoku jsme našli rovnováhu mezi hrou pod košem a na perimetru a to byly klíčové faktory naší výhry. Ve druhém poločase jsme měli problémy s agresivitou domácího týmu. Po pěti minutách jsme se adaptovali. Já osobně jsem velice šťastný za sebe, fanoušky, i trenéry. Myslím, že to pro nás bylo velké vítězství. 

Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

My jsme nezachytili začátek utkání, což se hořce v této soutěži nevyplácí. V Adriatické lize se nesmí pustit ani minuta, natož celý poločas. Bohužel jsme začali špatně a hosté si vytvořili rychle náskok. Jeho stahování nás stálo hrozně moc sil. Nedokázali jsme se přiblížit na více než pět bodů a teď nezbývá než rozebrat chyby a poučit se z nich v dalších utkáních. 

Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen

Začátek jsme nechytli a pak se to s námi táhlo celý zápas. V úvodu se udalo tempo celého utkání a rozložení sil v dnešním zápase. Soupeři padly nějaké trojky. Všichni jsme si mysleli, že žádní dobří střelci nejsou, alespoň podle předzápasových rozborů to tak vypadalo. Ještě jsme měli šanci ve třetí čtvrtině, kdy jsme stáhli náskok hostů na pět bodů, ale během minuty nám utekli na deset a bylo to ztracené.

V čem byl soupeř o hodně lepší?

V obraně. Nevím, jestli to byla našim špatným rozestavěním v útoku, ale oni bránili suprově.

Byl to zatím nejtěžší soupeř?
Podle výsledku to tak vypadá.

Střelecká mizérie první čtvrtiny byla pokračováním Zadaru nebo výbornou obranou soupeře?

U nás je trochu problém v tom, že si někdo vezme míč, delší dobu s ním dribluje. Když se blíží konec časového limitu pro postupný útok a neví, co s míčem, tak nahraje a pak už je na dobrou střelbu málo času.

 
Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda

Rozhodla první čtvrtina, kdy nás soupeř spláchl. My jsme v první čtvrtině obstřelovali koš z delší vzdálenosti a nepadalo to. Musíme si přiznat, že naše střely otevřené nebyly, vždy tam byl nějaký hráč soupeře. Naopak v obraně jsme hráli hodně špatně a zpočátku jsme nepředváděli to, co od nás trenéři chtěli.

Co tě na výkonu soupeře nejvíce překvapilo?

(po chvilce přemýšlení) Hosté měli velice dobrou střelbu z dlouhé vzdálenosti a to v uplynulých čtyřech kolech nepředvedli.

Byla nějaká část prvního poločasu, se kterou jsi byl spokojen?

Myslím, že v posledních pěti minutách jsme hráli dobře. Byl to také náš úkol, abychom stáhli už hrozivý náskok hostů. Myslím, že ani prvních patnáct minut druhého poločasu nebylo z naší strany špatně odehraných. Dokázali jsme náskok hostů z první půle stahovat. Když už jsme se dostali na pět bodů, dal soupeř trojku a koš s faulem a to nás pohřbilo.

V čem byl soupeř o hodně lepší?

Jednoznačně v obraně! Dobře dobírali hráče, když jsme se snažili najíždět, nenechávali nám žádné volné střely.

Měli jsme o deset doskoků méně. Hrála nějakou roli jejich výšková převaha?

Počet doskoků byl závislý na změně naší obrany. My jsme často přebírali ve clonách hráče a oni velice dobře dokázali dopravit míč do podkošového prostoru na jejich vysoké hráče, kteří proti sobě měli menšího obránce. Ti tohoto využili a pokud se jim to nepovedlo z první pozice, měli díky výškové nerovnosti možnost doskočit míč a zakončoval z druhé pozice. 

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

O celém zápasu rozhodl začátek, ve kterém jsme nechali soupeře, aby se chytil střelami z dálky a my jsme hodně ztráceli balóny. Jak jsme se my nedostali do tempa, soupeř ano, hrál tempo basket, agresivně. My jsme se nedostávali do svých koridorů…. Soupeř nám vnutil svůj styl hry, který nám nevyhovoval. Když jsme se snažili řešit obranu jinak a přebírali jsme při clonách, trestali nás hosté útočnými doskoky, protože často vycházel malý obránce na velkého útočníka. Po 15 minutách soupeř vedl zaslouženě o dvacet bodů a vypadalo to na debakl. Na konci prvního poločasu jsme začali hrát chytřeji, ne tak splašeně, jako na začátku. Dostali jsme hosty do úzkých a bylo vidět, že taky nejsou tak silní v kramflecích. V rozhodujících momentech ale měli útočný doskok nebo dali jednoduchý koš a to nás zlomilo. Poslední tři minuty bych raději vymazal. To už jsme nehráli basketbal ale streetball. Snažili jsme se skóre ztenčit, ale efekt byl opačný.

Proč jsme nedokázali soupeře přeskočit a dostat se do vedení?

V téhle soutěži je dvacetibodový náskok strašně moc. I my jsme se o tom mohli přesvědčit, když jsme vedli o dvacet v zápase s Igokeou. Když jsme se dokázali přiblížit, chyběl už možná jen jeden koš, jedna trojka a vypadlo by to jinak. Soupeř měl v rotaci více hráčů a to jim v konci nahrávalo.

Co vás na soupeři nejvíce překvapilo?

Úspěšnost střelby za tři body. Dneska měli dobré procento. Ty dvě střely Petrova z první čtvrtiny nakoply celý tým.

 
   

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.