DÁT VÍCE KOŠŮ NEŽ DOSTAT

DÁT VÍCE KOŠŮ NEŽ DOSTAT

Oba dva přemýšlejí, koho budou moci napsat na soupisku. Orlí trenér musí jednoho hráče vyškrtnout, náš trenér řeší, kdo bude schopen hrát.   

Ronen GINZBURG
Co očekáváte od utkání proti Prostějovu?

Nejdříve je třeba zjistit, kdo bude schopen v neděli na sto procent hrát, to je první důležitá věc. Pochopitelně v zápase musíme předvést co nejlepší výkon, protože začíná naše soutěž a našim cílem je obhajoba titulu. Ve skupině o šesti účastnících, kteří jsou nejlepšími v Mattoni NBL, není možné podcenit obzvláště domácí zápas. A co očekávám? Jednoznačně těžký zápas, který je třetím v sérii pěti zápasů v deseti dnech. Prostějov bude mnohem čerstvější než my.

Může být zápas proti Prostějovu podobný pátečnímu utkání proti Cedevitě?

Doufám. Nikdo neví, jaký bude fyzický stav hráčů. Myslím, že se v utkání bude hodně běhat nahoru – dolů, že bude k vidění rychlý basket, kterému musíme čelit jednak rychlostí a za druhé chytrostí.

Pro koho je výhodou, že jsme v české lize nehráli?

My máme za sebou hodně těžkých zápasů v Adriatické lize a Eurocupu, to ostatní týmy v Mattoni NBL nemají. Zatím si netroufám říct, zda to bude výhoda pro nás nebo ne. Pro nás bude možná chvíli trvat, než se přizpůsobíme české lize, protože je to jiná soutěž, kterou budeme hrát pod jiným psychickým tlakem.

Je letošní kádr Prostějova silnější než loňský?

Ano, je lepší, protože spolu zůstali a znají se dobře. Navíc v play-off proti nám nehrál Šležas, který přináší do týmu Orlů zkušenosti. Myslím, že na rozdíl od minulých let vládne v týmu dobrá chemie.

Co musíme udělat, abychom vyhráli?

Dát více košů než jich dostat (smích). To ostatní, ať zůstane zahaleno rouškou tajemství. Kdybych to teď prozradil, tak na zápas nepřijdou žádní diváci a to by byla škoda.

 
Peter BÁLINT

Cíl pro základní skupinu jste určitě splnili, jaký je tedy cíl pro nadstavbu?

Chceme opět potvrdit naši kvalitu v soubojích s nejlepšími českými týmy. Mezi prvními pěti týmy, možná kromě Ostravy, která překvapila, jsou ty, které se daly před sezonou očekávat. Předpokládám, že v zápasech A1 budou rozhodovat mnohokrát koncovky zápasů a štěstí. O Nymburku všichni říkají, že je slabší, ale já s nimi nesouhlasím. Hrát Adriatickou ligu je nesmírně náročné a „kvalita“ jde opticky dolů. Nymburk kvalitní tým má a je opět horkým kandidátem na zisk titulu.

Myslíte si, že Nymburk bude v Mattoni NBL produkovat lepší obraz hry než v NLB lize?

Ano, myslím. Obraz hry týmu ovlivňuje kvalita soupeře. Budou odpočinutější, protože nebudou muset tolik cestovat a to se musí také někdy ukázat. Zápasy, které odehráli v NLB lize, jsou velkým zdrojem zkušeností. Takové zápasy dají týmu mnohem více než zápasy proti slabým týmům ligy.

Kolik času jste měl, abyste naskautoval Nymburk?

Času bylo hodně, i když Nymburk nehrál českou ligu. Viděl jsem hodně zápasů Adriatické ligy a udělal jsem si základní přehled. Podrobnější přípravu si trenér dělá až těsně před utkáním, takže já jsem začal po návratu z Ruska.

Pro koho je výhodou, že Nymburk nehrál Mattoni NBL? Pro vás nebo pro Nymburk?

Nymburk má k dispozici několik našich utkání v lize a pohárové zápasy, tedy matriálu mají dost. Já si myslím, že o sobě toho víme hodně a že neúčast Nymburka v lize nebude výhodou či nevýhodou ani pro jeden tým.

Budete v neděli sázet na to, že Nymburk bude mít v týdnu o zápas více?

Vezmeme to v potaz, ale sázet na to nemůžeme. Únava bude vyšší, ale pokud se nám povede udržet vysoké tempo, může to v závěru hrát roli. Myslím, že to je takový detail, který o výsledku zápasu nebude rozhodovat.

V čem je váš nový výběr lepší než loňský?

Nevím, jestli je lepší nebo není. Vyměnili jsme jen dva hráče, a proto určitou výhodou tohoto týmu je větší sehranost. To nás zvedlo nahoru.

Jak by dopadlo srovnání Nicholse a Chána?
Myslím, že pod košem jsme sílu neztratili.
A srovnání Skibniewski a Marek?

Skibniewski byl o trochu zkušenějším a variabilnějším hráčem. David se aklimatizuje na českou ligu. Má sice nějaké nedostatky, ale zlepšuje se v každém zápase.

Když hrál Aleš Chán vloni proti Nymburku, trochu se trápil. Jak to bude letos?

Myslím, že proti nám se nebude chtít ukázat. Vloni chtěl dokázat trenérům Nymburka, že do týmu patří. Motivovaný bude, protože každý se chce proti bývalému týmu vytáhnout, ale nebude to na škodu věci.


 
vloženo: 05.03.2011 20:30 / přečteno: 12747x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.