OHLASY PO ZÁPASE S PROSTĚJOVEM

OHLASY PO ZÁPASE S PROSTĚJOVEM

Přečtěte si pohled na utkání od hráčů, trenérů a dalších zainteresovaných osob  

Peter Bálint

Gratuluji soupeři k vítězství.Dnešní zápas byl velmi vyrovnaný, možná jsme byli blíže vítězství my. V konci zápasu jsme bohužel neproměnili 3 trestné hody, udělali jednu důležitou chybu v obraně a dali soupeři možnost vrátit se do hry. V druhé čtvrtině jsme soupeři nechali příliš volného prostoru na střely, soupeř je proměňoval. V druhém poločase jsme zkvalitnili obranu, pro soupeře bylo těžší se dostat ke střelám, proto dal jen 5 bodů za 5minut hry. Začátek prodloužení byl příliš ovlivněný počtem trestných hodů, který soupeř házel. 

Co jste říkal povedenému začátku zápasu?

Na začátku jsme hráli dobře, pustili jsme si míč, měli jsme volné střely a ty jsme dávali. To ale nemůže vydržet po celý zápas. Bylo nám jasné, že zápas bude vyrovnaný až do konce. Trochu mě mrzí závěr zápas. Pustit vedení o sedm bodů minutu před koncem….. Nedali jsme šestka, kterou bychom se dostali na osm bodů, hloupou chybou v obraně nám dal Slezák trojku. Myslím, že v posledních čtvrtině, kdy se zápas rozhodoval, jsme byli o malinko lepší.

Stažení Landryho trochu nastartovalo Nymburk ke snížení náskoku….

Landry musel střídat, nemůže odehrát celý zápas. Více jeho absence byla vidět na obranné polovině, protože se chytl Štimac a dal šest nebo osm bodů v řadě před Nicholsona. Zápas se nerozhoduje v úvodu.

 
Ronen Ginzburg

V zápase jsme měli mnoho výkyvů, navíc jsme ho nezačali vůbec dobře, nevím jestli to bylo únavou hráčů nebo nesoustředěním. O našem vítězství rozhodli zkušenosti našich hráčů a některé "velké" střely v závěru. Tím jsme dovedli zápas do prodloužení, kde jsme ukázali pevné nervy.

 
Miroslav Jansta

Já jsem přijel s malým zpožděním a když jsme přišel do haly, prohrávali jsme 8:18. Tedy byl jsem poněkud překvapený, ale jinak se hrál pěkný basketbal, Prostějov je ve vynikající formě. Bylo vidět, že nám trochu vázne týmová souhra, ale silnou vůle jsem utkání otočili. Na konci nám pomohla nervozita soupeře, který už viděl, že v Nymburce poprvé vyhraje a začátek prodloužení nezvládl.

Co se stalo s našim týmem ve druhém poločase?

Chyba byla na začátku třetí čtvrtiny, kdy jsme dali za 6 minut jen dva body. S tím se mělo něco dělat. Bohužel Petr Benda není po zranění stále ve své kůži. Netlačí se pod koš, nedaří se mu střelecky. Také musím vidět větší týmový duch.

Věřil jste v naše vítězství před koncem základní hrací doby?

Řeknu upřímně. Minutu třináct před koncem jsem v naše vítězství moc nevěřil. Prostějov hrál v té době dobře. Rozhodlo to, že Hyzy nedal dvě šestky a Pavel Slezák dal skvělou trojku.

Trnul jste při Afikově střele na konci čtvrtiny?

Ne, já už jsem byl apatický a říkal jsem si buď to vyjde nebo ne.

Měl jste radost, když se povedla?
Já mám radost vždycky.
Co jste říkal patnácti trestným hodům Afika v řadě?

Je vidět, že má dobře natrénováno. Já jsem měl nejvíc deset (smích).

 
Jiří Zídek

Myslím si, že je to ohromně cenné vítězství, protože jsme vítězně vstoupili do Mattoni NBL. Začít prohrou by nebylo dobré. V zápase jsme měli dobré i špatné momenty. Pokud jsme hráli kolektivně, byly to ty světlejší, když hra vázla příliš na individualistické bázi, dostávali jsme se do problémů. Nejpodstatnější věc je, že jsme dokázali vyhrát. Ukázal se charakter týmu, ale musím přiznat, že jsme měli i trochu štěstí na konci základní hrací doby.

Kdy jste byl nervóznější, když Pavel Slezák střílel trojku nebo Afik dvojku?

To se tak nedá říct. Situace byla velice vážná a kdyby Prostějov proměňoval trestné hody, tak jsme šanci neměli. Nakonec zápas vyšel i takticky, že jsme faulovali toho správného hráče.

Co prodloužení?

V něm jsme odskočili na sedm bodů a to už bylo pro Prostějov velice těžké.

 
Afik Nissim

Byl to těžký zápas, protože pro nás není jednoduché hrát ob den zápasy. Už v pátek jsme hráli proti velmi těžkému týmu a hned pár hodin na to jsme hráli proti Prostějovu, který je také těžký soupeř. Nakonec jsme zmobilizovali dostatek sil, abychom tento zápas dotáhli do vítězného konce.

Přemýšlel jsi při poslední střele ve čtvrté čtvrtině?

Kdyby mi něco probíhalo hlavou, tak bych minul. Nesmím o něčem přemýšlet.

Byla to připravená akce nebo improvizace?

Rozdíl byl dva body, plánovaná byla rychlá střela. Zahráli jsme pick and roll, vyšlo to na mě, tak jsem střílel.

Proč ses nepokusil o trojku?

Hráli jsme doma a v prodloužení jsme měli větší šanci na úspěch než riskovat střelu z dálky. Lepší je zahrát prodloužení než hodně riskovat ve střelbě.

Dal jsi někdy tolik šestek za pár minut?
Ne, myslím, že je to poprvé.
Máš tak výborné nervy pro střelbu?

Když stojíš na čáře trestného hodu, nemůžeš přemýšlet o ničem jiném a musíš se soustředit jen na ten jediný hod.

 
Vlado Štimac

Nehráli jsme dnes moc dobře. Vyhráli jsme díky zkušenostem. Prostějov není vůbec špatný tým. Myslím, že příště bychom měli k takovým zápasům přistupovat mnohem zodpovědněji.

Dařilo se ti prosadit proti Nicholsonovi, horší to bylo proti Landrymu….

V útoku možná, ale když jsem byl proti Landrymu v obraně, tak mi nedal ani bod.

 
Radek Nečas
Dnešní zápas byl o velkém štěstí, byli jsme horším týmem po dobu téměř 40 minut. V prodloužení to byl šestkový koncert Afika Nissima, Prostějov byl frustrován, náš náskok narostl na deset bodů a udrželi jsme to až do konce. 

David Marek

To byl pro nás vyhraný zápas a totálně jsme zpackali koncovku. V posledních dvou minutách jsme udělali strašně moc chyb a to nás stálo celý zápas. V prodloužení byl už Nymburk ve fazóně a my jsme se z toho už nedostali. Udělali jsme spoustu taktických chyb.

Co jste měli v posledních dvou minutách řešit jinak?

Předně jsme nepokryli střelce. Dostali jsme trojku, nedávali jsme šestky a to se akumulovalo.

Věřili jste ve vítězství v posledních dvou minutách?

Jasně, věřili jsme si. To byl vybraný zápas. Minutu před koncem jsme vedli o šest bodů. Nymburk ukázal svou sílu, byl na koni a v prodloužení nás k ničemu nepustil.

 
Benas Veikalas 
Byl to těžký zápas, který stál hodně sil obě družstva. V útoku jsme hráli možná lépe než v obraně. V konci Nymburk využil několika našich chyb a dokázal vyhrát. Má technická chyba byla velká chyba, která dala možnost soupeři odskočit na 7 bodů hned v úvodu utkání. Na konci normální hrací doby jsme měli lépe bránit
 
vloženo: 07.03.2011 08:34 / přečteno: 14122x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.