PROGNÓZY V MATTONI NBL

PROGNÓZY V MATTONI NBL

Dvě kola před koncem se dá spekulovat o konečné podobě tabulky před play-off. Přečtěte si, jaké jsou šance jednotlivých týmů první šestky. 


Nymburk

Do konce nadstavby má k dispozici tři zápasy. V případě, že alespoň jeden vyhraje, obsadí první místo. Pokles na druhé by byl možný jedině tehdy, pokud by prohrál všechny tři zápasy a Prostějov oba své zápasy vyhrál.

Prostějov

Na druhém místě má jednobodový náskok před Pardubicemi a vzhledem ke tříbodovému náskoku před Děčínem a dvaadvaceti body k dobru nemůže skončit hůře než třetí.

III.místo

První varianta: Prostějov prohraje v dalším kole doma s Děčínem a Pardubice vyhrají v Nymburce. Pak by měly oba týmy stejný počet bodů (15) a v posledním kole je čeká vzájemný zápas, který pak jednoznačně rozhodne o pořadí na druhém a třetím místě – vítěz druhý, poražený třetí.

Druhá varianta: Prostějov doma s Děčínem prohraje, stejně jako Pardubice v Nymburce. Pak bude mít Prostějov stále jednobodový náskok před Pardubicemi a opět bude rozhodovat poslední kolo. Prohra Prostějova o více než deset bodů pasuje Prostějov na třetí místo a Pardubice na druhé místo.

Pardubice

Východočeši mohou být na druhém nebo třetím místě, na čtvrté padnout nemohou. Aktuálně 4.tým Děčín může maximálně vyrovnat počet bodů Pardubic (15) a to jen za předpokladu, že by dvakrát vyhrál a Pardubice dvakrát prohrály. Při rovnosti bodů rozhoduje vzájemné utkání, to však mají Pardubice o 18 bodů lepší, protože v Děčíně vyhráli o dvacet (70:50) a doma prohráli jen o dva (78:80).

Pro umístění na druhém místě platí varianty na třetí místo Prostějova.

Děčín

Děčín má na čtvrtém místě dvoubodový náskok na Nový Jičín a aktuálně tříbodový na Ostravu, která má zápas s námi k dobru. Nový Jičín už pro Děčín není z hlediska pořadí nebezpečný, protože i za předpokladu dvou porážek Děčína a dvou vítězství Nového Jičína mohou jičínští maximálně bodově vyrovnat, ovšem ze vzájemných zápasů ve skupině A1 vychází Děčín se dvěma vítězstvími nad Novým Jičínem dobře. Děčín tedy může na páté místo poslat jedině Ostrava.

V.místo

(Pro jednoduchost počítejme, že Ostrava s námi prohraje). Prohraje-li Děčín v 9.kole v Prostějově a Ostrava porazí v 9.kole doma Nový Jičín, budou mít oba týmy stejně bodů a rozhodovat se bude v posledním kole právě mezi Děčínem a Ostravou v Děčíně. Prohraje-li Děčín, je pátý a Ostrava čtvrtá.

Nový Jičín

Nový Jičín skončí nejlépe na pátém místě a opět pro jednoduchost počítejme, že Ostrava s námi prohraje. Za tohoto předpokladu má Ostrava a Nový Jičín stejný počet bodů. Pokud Ostrava doma Jičín porazí o více než dva body, dostane se o bod před Nový Jičín s lepším vzájemným zápasem a z pátého místa už nemůže Ostravu nikdo nevystrnadit. Pokud ale Nový Jičín zápas s Ostravou vyhraje, zůstane pátý bez ohledu na ostatní výsledky.

Ostrava
Vzhledem k minulým úvahám může být Ostrava nejlépe čtvrtá a nejhůře šestá. 

Předkolo play-off 
Paralelně s posledními zápasy nadstavbové skupiny se rozbíhají souboje v předkole play-off. O dvě postupová místa bojují týmy, které ve skupině A2 skončily na prvním až čtvrtém místě, tedy Opava, Kolín, USK a Brno. Hraje se na dva vítězné zápasy v úterý, čtvrtek/pátek a event. neděli. Pro vítěze nadstavbové skupiny A1 čeká vítěz souboje Kolín/USK a na druhého z A1 vítěz souboje Opava/Brno.  
 
vloženo: 15.04.2011 09:32 / přečteno: 13920x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.