BITVA SE ŠŤASTNÝM KONCEM

BITVA SE ŠŤASTNÝM KONCEM

Byla to obranná bitva na ostří nože, v útoku to však byl hodně tupý žabykuch.  

První semifinálové utkání bylo především v prvním poločase hodně skoupé na body. Za prvních dvacet minut jsme my nastříleli 26 a Děčín 22 bodů. "Na takové skóre v poločase si ve své kariéře nepamatuji," podotkl s lehkým úsměvem Mike Lenzly a dodal: "I to svědčí o výborných obranách u obou týmů." Jako kdyby svěřenci trenéra Budínského vybudovali v těsné blízkosti svého koše protipovodňovou stěnu. "Na perimetru hodně odstupovali a pod košem bylo zatraceně husto," potvrdil po utkání  Michal Křemen. Nebylo vůbec jednoduché se do podkošového prostoru dostat a ani tam propašovat míč. A pokud se tam hráč s míčem dostal, přes les rukou se ke skórování neproklestil. Na konci utkání měli naši podkošoví hráči Benda, Štimac a Nečas střelbu za dva body 11/2, ještě více se trápil Pavel Houška 11/0. Podle Petra Bendy nám chyběl v útoku rychlejší pohyb míče. "My jsme často hráli jen na jedné straně a bylo škoda, že se nám nepovedlo přehodit míč na druhou stranu a vytvořit tam nějakou přesilovou situaci. Jen jsme se dívali na hráče s míče a čekali, co vytvoří," poznamenal k našemu útoku Petr Benda. O urputnosti obrany svědčí i to velké množství střel v posledních vteřinách limitu pro postupný útok. 
Přes všechny tyto problémy jsme si nakonec ve třetí čtvrtině vytvořili devítibodový náskok 40:31, ale místo toho, abychom zasadili soupeři poslední ránu, nechali jsme Děčín, aby se  postupnými krůčky přibližoval remíze. Na 56:56 vyrovnal z trestného hodu necelou půlminutku před koncem normální hrací doby Soukup. V útoku jsme byli my, ale devět vteřin před koncem při našem útoku přešlápl Tre postranní čáru a přišel o míč. Time out trenéra Budínského posunul míč na naši polovinu a hosté vedli útok na vítězství v zápase. Wil Hatcher hrál jeden na jednoho proti Mike Lenzlymu. Ten mu však klidu nedopřál a Wil svůj pokus neproměnil. Skórovat se nepovedlo ani Pavlu Houškovi po útočném doskoku a šlo se do prodloužení. 
V něm jsme začali hůře a minutu a půl před koncem prodloužení jsme prohrávali o tři body. Mike se nakonec zkoncentroval a proměnil obě šestky 59:60 a po ubráněném útoku se prosadil ze střední vzdálenosti Petr Benda. K všeobecné radosti domácích fanoušků otočil na 61:60. Hatcher jednou šestkou vyrovnal a pak přišly velké chvíle Afika Nissima. S obrovskou dávkou zdravé drzosti proměnil nejprve těžkou trojku a po dvou šestkách Hatchera z další těžké pozice dal dvoubodový koš. Těmito pěti body v podstatě rozhodl zápas. Poslední útok sice patřil hostům, ale Hatcher tolik štěstí jako jeho protihráč při trojce neměl. A když Afik Willovu nepřesnou střelu doskočil, bylo jasné, že tentokrát nás Děčín nedostane.              

Doplněny ohlasy po utkání zde   
Doplněna fotogalerie zde  
Doplněno video zde  
Reakce Wiliama Hatchera po uplynutí 40.minuty:
Hatcher po 1.semifinále
Hatcher po 1.semifinále
Hatcher po 1.semifinále


 
vloženo: 14.05.2011 20:10 / aktualizováno: 15.05.2011 13:13 / přečteno: 9548x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.