JEDNOZNAČNÉ VÍTĚZSTVÍ

JEDNOZNAČNÉ VÍTĚZSTVÍ

Lepší vstup do finálové série jsme si nemohli přát. Unavený Prostějov jsme zmákli 89:64 (49:29). 


Naši vstoupili do zápasu přesně podle předzápasového prohlášení Michala Křemena: „V prvním zápase je musíme rozsekat a ukázat, jak tato série skončí.“ První poločas byl na palubovce jen jeden tým a to náš. Perfektně organizovaná obrana nedovolila hostům od trojkového oblouku v podstatě nic, nepočítaje první tři útočné doskoky Prostějova. Od druhé minuty už se hra odbývala v bezpečné vzdálenosti od koše. Naši hráči byli sešikování na trojkovém oblouku a dovnitř nepustili ani hráče s míčem ani samotný míč. Také vytažená obrana komplikovala Orlí útok. V útoku jsme deptali Prostějovské vzornou spoluprácí, přihrávkami až do kuchyně a po mnoha ztrátách jsme trestali mátožného soupeře rychlými protiútoky. Vyslanci krále Ječmínka se zmohli pouze na deset bodů v první čtvrtině a teprve se zapojením Veikalase ve druhé čtvrtině se trochu posunuli vpřed.

Již po prvních pěti minutách zápasu byl průběžný stav 15:5 a po deseti 26:10. Na konci prvního poločasu zíval na solidně zaplněnou halu rozdíl dvaceti bodů a za prvních pět minut druhého poločasu se rozevřel až na 27 bodů (61:34). Hostující trenér Bálint poslal do boje hráče z lavičky jako Bohačíka, Totha, Krakoviče a naši vyřadili na neutrál. Naprosto bezpečně kontrolovali průběh zápasu. Občas rozdíl ve skóre vyskočil nad dvacet bodů, ale díky některým šťastnějším střelám Prostějova se zase vrátil na dvacet. Na konečných pětadvacet se pak vyšplhal opět v posledních pěti minutách.

Skvělý zápas odehrál Michal Křemen. Za 13 minut ukázal jedinečnou efektivitu. Byl nejlepším hráčem utkání s valorizací 23, nastřílel 18 bodů (trojky 2/2, dvojky 5/7), měl tři doskoky, asistenci a zisk míče. K tomu není třeba nic dodávat. Mezi dvouciferné střelce se podíval ještě Pavel Pumprla a Aleš Chán a bez bodu nezůstal z našich hráčů nikdo. Na straně Orlů se nejvíce snažil Veikalas s 15 body (trojky 3/6), žádný další hráč na dvouciferný počet bodů nedosáhl.

  
 
vloženo: 30.05.2011 22:38 / přečteno: 12278x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.