VYHRÁT MOHL JEN JEDEN

VYHRÁT MOHL JEN JEDEN

V nesmírně dramatickém utkání jsme porazili družstvo Prostějova rozdílem dvou bodů (86:84) v prodloužení o chloupek větší vůlí po vítězství. 

I když se v průběhu prvního poločasu jeden nebo druhý tým dostal do vedení, byly to zanedbatelné rozdíly do čtyř bodů. Oba týmy se snažily hrát co nejlépe v obraně a díky tomu byl poločasový stav 36:35. O naše jednobodové vedení se postaral trojkou v samotném závěru poločasu Simmons. Naši hráči se snažili dostat míč pod koš a několikrát toho využili ke skórování ať už Benda nebo podél koncové čáry nabíhající Sokolovský. Srážela nás menší úspěšnost trestných hodů. Šestku minul dokonce i Afik, pro něho to byl teprve třetí nedaný trestný hod v Mattoni NBL. Oba týmy ukázaly soustředěný výkon s minimem chyb. O body Prostějova se postaral hlavně Landry, který dal skoro polovinu, dále pak skórovali Lawrence, Veikalas a Šležas a pouze dvěma body přispěl jediný Čech na listině střelců David Marek. Na naší straně byl střeleckým lídrem Simmons s 8 body, ale dalších sedm hráčů mělo nějaký přesný zásah – Sokol s Bendou po šesti bodech, Křemen a Nečas po pěti, další body dali Lenzly, Štimac, Nissim.
Ve třetí čtvrtině se Prostějov zlepšil ve většině herních činností, především na doskoku a v úspěšnosti střelby za dva body. Přestože jsme ve třetí minutě třetí čtvrtiny vedli po trojce Simmonse o šest bodů, hosté několika zázračnými trojkami přebrali vedení také o šest bodů. Byly to v dosavadním průběhu zápasu nejvyšší rozdíly, na které se jeden nebo druhý tým utrhl. V poslední čtvrtině jsme se sice třemi body přiblížili, ale dvě trojky (Šležas a Marek) stanovily rozdíl osmi bodů. Ještě hůře bylo ve 37.minutě, kdy po technické chybě Simmonse upravoval Veikalas na 60:69. O minutu později to bylo 62:71, tedy stále o devět. Do konce čtvrté čtvrtiny chybělo jen 200 vteřin. V tomto krátkém časovém úseku jsme dokázali třemi trojkami a pochopitelně i dalšími body vyrovnat na 77:77. Škoda že poslední střelu normální hrací doby vyslal Tre jen na přední obroučku. 
Přišlo prodloužení. V něm sice první body dal Prostějov, ale skóre obrátil Sokol chladnokrevnou trojkou. Necelé dvě minuty před koncem prodloužení odpískali rozhodčí Lenzlymu nesportovní chybu. Prostějov však proměnil jen šestky, bonus vyhazování ze strany nedali hosté ani na dvakrát. Třicet osm vteřin před koncem vyrovnal z čáry trestných hodů Afik. Po spálené šanci Prostějov pod naším košem jsme měli poslední útok my. Simmons opět pálil do přední obroučky, ale nakonec Radek Nečas vyrval pod košem míč z rukou Veikalase a tři vteřiny a třiatřicet setin před koncem dostal pohotově míč do koše. Hosté při vyhazování po time outu, tedy na útočné polovině, zahráli míč přes půl a tím definitivně pohřbili svoje šance na úspěch. 

Podrobnější popis zápasu, především poslední čtvrtiny a prodloužení najdete zde  
Doplněny fotografie zde  
a ve videogalerii je záznam tiskové konference 

 
vloženo: 09.06.2011 05:21 / aktualizováno: 10.06.2011 07:43 / přečteno: 10896x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.