NEJNÁROČNĚJŠÍ SÉRIE

NEJNÁROČNĚJŠÍ SÉRIE

shodli se všichni hráči. Různé pohledy na finálovou sérii jsme zaznamenali při povídání s Šutysem, Bendysem, Obou a Sokolem. 

Petr Benda
Petr Benda

Byl to nejvíce vydřený titul a nejvíce emočně vypjatý, co jsem zažil. Na druhou stranu jsme odehráli jen jeden špatný zápas v celé sérii a to ten čtvrtý tady v Prostějově. Což si myslím, že není nijak špatné. Možná se v utkání projevilo rozčarování se sobotního zápasu, kdy jsme byli jen kousíček od vítězství. Najednou to bylo 2:2 a trochu jsme znervózněli.

Byl jsi před zápasem číslo 5 hodně nervózní?

Před pátým zápasem jsem tolik nervózní nebyl, protože jsem si byl vědom výhody domácího prostředí.

Čekali jste, že bude série tak vypjatá?

Ze začátku to tak nevypadlo. Po naší návštěvě Prostějova minulý týden se to trochu změnilo. Kdybychom třetí, hodně vyrovnaný, zápas vyhráli, mohla mít celá série jiný průběh. O nedělním bych se raději nebavil….

Co bylo po nedělním špatném zápase důležité?

Jednoznačně středeční vítězství. Bylo to sice šťastnou střelou na konci. Hodně nás ale tento zápas povzbudil. Dneska už to byla naše partie. Mohli jsme po první půlce vést o deset, kdybychom neudělali tolik chyb. Přišlo mi, že Prostějov odešel fyzicky. Snažili jsme celou dobu hrát do nich agresivně a chodit do rychlého protiútoku. Na konci třetí čtvrtiny a na začátku poslední už nás nestíhali a my jsme toho využili.

Byl jsi od stavu 2:2 na zápasy nervózní?

Musím říct, že jsem tolik nervózní nebyl. Stále jsem věřil v naši sílu v domácím prostředí, věděl jsem, že jsme odehráli jen jeden špatný zápas ze čtyř a věděl jsem, že tak špatný zápas už neodehrajeme. Doma dokážeme díky fanouškům vítězit, i když se nám nedaří.

V předposledním zápase byly vidět velké emoce na lavičce. Pamatuješ v lize něco podobného?

Za devět let, které tuto soutěž hraju, nepamatuji. Podobné emoce jsem zažil v roce, kdy jsme s Brnem vyhráli bronzovou medaili vítězstvím v Děčíně.    

 
Radek Nečas
Radek Nečas

Oslava doma by byla příjemnější, ale i kdybychom vyhráli 4:0, slavili bychom tady. Jsme rádi, že jsme to ukončili v kratší době než je sedm zápasů, protože v tom úplně posledním zápase je to loterie. I když si myslím, že máme více sil, v tom sedmém utkání by se Prostějov ještě mohl vzepřít a určitě by kousal stejně jako v tom pátém.

Kdy jsme udělali rozhodující krok?

Myslím, že to bylo v pátém zápase. Po utkání bylo na soupeři vidět, že po vyrovnaném průběhu je naše vítězná koncovka zlomila. Dneska nebyli tak agresivní jako v předešlých pěti zápasech.

Těšíš se více na dovolenou nebo na příští sezonu?

To se mě ptáš půl hodiny po tom, co tahle skončila!? (přitočil se Petr Benda a řekl: „Nejvíce se těší na narození synka.“ Radek nijak neprotestoval). Když se podívám na tu příští, čeká nás další výzva ve formě VTB ligy. Víš, že nejméně rád mám cestování a toho si užijeme až dost. Sice to nebude tak často, ale zase dál. Na druhou stranu to bude nová zkušenost. Doufám, že bude ku prospěchu týmu a že nás to neutaví, abychom měli na závěr ligy dostatečný množství sil k obhajobě titulu.

 
Ladislav Sokolovský
Ladislav Sokolovský

Letos s námi měl Anděl strážný strašně moc práce. Přiznejme si, že jsme několikrát utekli hrobníkovi z lopaty (s úsměvem). Prostějov hrál výborně, nebyl na něj vyvíjen žádný tlak. Možná až dneska se na nich trochu určitý tlak projevil. Věděli, že musí vyhrát, jinak sezona končí. Poločas hráli vyrovnaně, ale po přestávce jim jednak došly síly a za druhé už znervózněli.   

Před finálovou sérii jsi říkal, že nejvíce si vážíš titulu, který si musíš vybojovat. Tedy letos to bylo podle tvého gusta?

Ano, máš pravdu. Letos to byl po dlouhé době velice těžký boj o zisk dalšího titulu pro Nymburk. Museli jsme vynaložit opravdu všechny síly a soustředit se na maximálně možnou úroveň v posledních dvou zápasech. Díky maximálnímu nasazení a trochu také díky zkušenostem jsme to dokázali uhrát.

Co bylo nejtěžší – únava psychická, fyzická….?

My jsme se dostali do nepohody po dvou prohrách tady v Prostějově. Zápasy jsme možná trochu podcenili. Chtěli jsme tady vyhrát alespoň jeden, to se nám nepovedlo. Dostali jsem se trochu pod tlak. Důležité bylo, že jsme se s tím vypořádali a titul jsme uhráli.

Jak vnímáš desátý titul?

Číslo je to jako každé jiné. Měl jsem štěstí na týmy, je to kolektivní hra. Jedinec nic nevyhraje, proto jsem rád, že jsem byl tady nebo v Opavě či Brně.

Měli jste v play-off trochu obavy?

Už semifinále bylo trochu těžší, ale zvládli jsme ho nakonec dobře. Největší vykřičník play-off jsme napsali po čtvrtém utkání v Prostějově. Byl to vykřičník hlavně pro pátý zápas. V něm jsme byli výborně koncentrovaní, odevzdali jsme, co jsme mohli. Kdybychom v prodloužení nevyhráli. Nevím, jestli bychom dnes stáli s hlavami nahoře.

Dá se dnešní – desátý – titul s některými srovnat?

Se všemi dalšími. Já už si těžko na všechny pamatuji (smích)

Co ti na to řekne Beny (Pavel Beneš), který jich má devět?

Já doufám, že mi to přeje. Je to číslo, které je zajímavé dnes, ale pak se na 365 dní zase zapomene. 

 
Michal Křemen
Michal Křemen

Velkou radost jsi projevil po trojce, kterou se rozdíl navýšil opět na deset bodů….

To byla zlatá trojka!! Myslím, že byla pro nás hodně důležitá. Rozdíl se dostal na deset bodů a tím se odpor domácích zlomil definitivně.

Jaké máte pocity ze zisku titulu?

Jsme hrozně šťastní. Kromě prvních dvou zápasů hrál Prostějov suprově. Po prvních dvou zápasech jsme si mysleli, že to bude procházka růžovým sadem, ale nebylo to tak. Přijeli jsme sem na třetí a čtvrtý zápas trochu méně soustředění a oni hráli naplno.

Co bylo rozhodující?

Pátý zápas. V něm jsme měli kliku, že jsme vyhráli. Dneska už byli i fyzicky unavení.

Zažil jsi při ligových zápasech větší emoce?

Ne, tohle bylo vrcholné. Letos jsem takové emoce nezažil ani v eurocupových zápasech.

???

Titul v české lize se prostě může vybojovat jen jeden za rok. Kdybychom skončili druzí, bylo by to obrovské zklamání.

Jak jsi prožíval poslední týden?

Já jsem byl od pondělka hodně nervózní a zhubl jsme snad pět kilo. Za stavu 2:2 jsme věděli, že když prohrajeme, tak nás tady rozkoušou.

Byli na tom ostatní hráči stejně?
Asi ano. Kdyby nebyli, bylo by to divný.
 
 Michal Křemen - rozhovory
 
vloženo: 12.06.2011 14:13 / přečteno: 11157x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.