BCM - SEMINÁŘ A SETKÁNÍ S RODIČI

BCM - SEMINÁŘ A SETKÁNÍ S RODIČI

Trenéři BCM Nymburk se zúčastnili dalšího interního semináře a poté se vedení Centra sešlo s rodiči hráčů BCM.


V pondělí se sešli trenéři Basketbalového centra mládeže na osmém interním semináři, který vedl Michal Ježdík a jehož tématem bylo „Prevence nejčastější zranění v basketbale a návrat hráčů po těchto zraněních.“ Účastníci se seznámili s cvičeními, které slouží k prevenci nejčastějších zranění především kolenního a hlezenního kloubu. „Ukázali jsme si asi deset až dvanáct cvičení sloužících jako prevence, které je vhodné provádět na začátku nebo na konci tréninku. Druhou kapitolou byla cvičení, která by měli hráči provádět po návratu po zranění v oblasti kolena nebo kotníku,“ řekl Michal Ježdík.

Od šesti hodin bylo na programu třetí setkání s rodiči hráčů BCM Nymburk všech věkových kategorií. Obsahem schůzky bylo mimo jiné zhodnocení výsledků sezony v jednotlivých kategoriích. Byli vyhlášeni MVP (nejužitečnější hráč) a MIP (hráč s největším zlepšením) a také nejlepší studenti v každé věkové kategorii. K tomu se přidala zvláštní ocenění nejen hráčů, ale také další lidí spolupracujících na chodu BCM. Zvláštní ocenění získali Zdena Engelthalerová, atletická trenérka a dále dva hráči z věkové kategorie U18, kteří jsou ale věkem v kategorii U16 a byli hlavním hnacím motorem postupu do ligy U17 – Stegy a Márty.

Rodičům se dostalo informací o výživě. „Rodičům jsme přednesli osm bodů, na které je dobré se zaměřit při stravování u dospívajících basketbalistů. To považujeme za důležitý prvek přípravy,“ řekl Michla Ježdík. Rodiče se také dozvěděli o organizaci tréninkového procesu do konce června. „Ve většině klubů se už netrénuje, my naopak trénujeme hodně a zaměřujeme se individuální rozvoj hráčů, tedy na činnosti jednotlivců a na práci nohou. Právě ve spolupráci s kondiční trenérkou,“ nastínil Ježdík.

Další informace se týkala přípravy na další sezonu, která začne 8.srpna pro všechny věkové kategorie. Na konci srpna pak budou následovat basketbalové kempy. U19 a U17 ho absolvují ve Sportovním centru v Nymburce, U 15 pojedou společně s Českým Brodem, se kterým nyní BCM kooperuje, do Nové Bystřice.

Fotografie zde  
 
vloženo: 15.06.2011 07:03 / přečteno: 15425x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.