VEČEŘE V HOTELU

VEČEŘE V HOTELU

Jak už některá internetová média informovala, autobus s našimi zlatými basketbalisty se zastavil v restauraci u Olomouce. My jsme tam byli a vy se můžete v krátkosti dozvědět, o čem se hovořilo. 


Nymburští hráči odjížděli z Prostějova a podle původních informací se měli stavit na „Mekáči“ a pak jet domů. Jenže autobus nakonec zastavil jen kousek od rychlého občerstvení v restauraci Hesperia na okraji Olomouce. Možná byl personál restaurace trochu zaskočen. Přeci jen asi v pozdní večerní dobu nálet takových velikánů nečekal. Vše však zvládli velice dobře, i když kuchař se musel jistě ohánět, co mu síly stačily. Nejvíce objednávek se sešlo na „tatarák", ale našli se i hráči, kteří holdovali masu upečenému a nebo zeleninovému salátu. Většina hráčů také doplnila vitamíny řady B v tekutém stavu. Bylo po sezoně a trenéři proto byli zcela v klidu.

Na večeři promluvil také prezident klubu Miroslav Jansta. Předně všem hráčům a realizačnímu týmu poděkoval a pochválil je za výborně odvedenou práci ve finálové sérii. „Jediné, za co vás nechválím, je nedělní zápas v Prostějově,“ řekl vážně ale po chviličce bylo jasné, že se na své chlapce nemůže dlouho zlobit. Hned v následující větě to dokázal: „Ve středu jste ukázali, že basket hrát umíte.“ O uplynulém roce řekl, že to byla velice těžká sezona a žádné lehké zápasy jsme neodehráli. „V Adriatické lize a Eurocupu jsou skvělé týmy a v Mattoni NBL jsme hráli jen s těmi nejlepšími. Čas pro rozehrání pro ty, kterým to zrovna nešlo nebo se vraceli po zranění, prostě nebyl,“ vypíchl jednu důležitou skutečnost podtrhující náročnost sezony.

Potom se obrátil na každého v týmu a jednou, dvěma větami je charakterizoval. Vyberme teď prezidentova slova k některým z nich (omluva autora – bohužel jsem si všechny charakteristiky nezapamatoval)

„Je to těžké, když má trenér mezi jedenácti výbornými hráči vybrat ty, kteří budou hrát,“ řekl o hlavním trenérovi Ginzburgovi, u kterého to nebyla jednoduchá situace i v tom, že přišel po svém krajanovi Katzurinovi. Potom pochválil Afika Nissima za závěry zápasů, Michala Křemena hlavně za závěr sezony. Pak se obrátil na našeho středního rozehrávače a s úsměvem pronesl: „Mike Lenzly by mohl být mým kolegou advokátem. Jak výborně udrží vážnou tvář za jakékoliv situace je až neuvěřitelné.“ A Mike se tentokrát usmíval. Vedle sedícímu Tre Simmonsovi na oko vyčetl jeho lásku k míči: „Tre někdy bral hraní na sebe, ale nikdy mě nezklamal.“ U Radka Nečase pochopitelně nemohl Mirek Jansta zapomenout na jeho obranné schopnosti, ale ani na koše v nejdůležitějších fázích zápasů. Na vedle sedícího Láďu Sokolovského se obořil slovy: „Tenhle muž nám v dresu Opavy prohrál náš první možný titul. Kdyby tehdy v roce 2003 neblbnul, mohli jsme dneska slavit devátý titul.“ Z výrazu prezidentovy tváře však bylo vidět, že slova výtky jsou jen hraná. Spolehlivé výkony Petra Bendy doplnil slovy: „Zajímavé bylo sledovat, jak se Petr po zranění stal obávaným střelcem z perimetru.“ Na Vladovi Štimacovi se panu Janstovi líbila jeho bojovnost, ale srbský pivot dostal i krátké poučení: „Nesmíš tolik kecat s rozhodčími!“

Po slovech Miroslava Jansty se slova ujal trenér Ronen Ginzburg, který také poděkoval všem lidem z realizačního týmu za podporu, hráčům za výkony a vyzdvihl velké množství náročných zápasů. „Za rok si význam a kvalitu této sezony uvědomíme všichni více. Porazili jsme euroligové týmy. Nikdo na tato vítězství určitě nezapomene. Více než šedesát zápasů jsme ukončili titulem, vyhráli jsme i Český pohár. Myslím, že to byla jedna z nejlepších sezon.“

Na kapitána Láďu Sokolovského už mnoho, co by mohl říct, nezbylo. „Chtěl bych všem poděkovat za povedenou sezonu a chci popřát všem hodně štěstí.“ Na dotírání svých spoluhráčů pronesl ještě s typickou dávkou humoru. „Abych nezapomněl. Jsem moc rád, že mi kluci vyhráli ten desátý titul a udělali ze mě rekordmana.“ To už veselou atmosféru střídalo cinkání skleniček a po chvíli i cinkání příborů. 


Pár fotografií najdete zde   

 
vloženo: 13.06.2011 12:37 / přečteno: 10980x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.