TISKOVÁ ZPRÁVA

TISKOVÁ ZPRÁVA

V Nymburce se udály dvě změny na soupisce hráčů a jedna na soupisce realizačního týmu. Pojednává o nich následující tisková zpráva.  

Osminásobný mistr ČEZ Basketball Nymburk po úspěšném završení sezóny posiluje své řady jak na poli managementu, tak i na hráčské soupisce. Do managementu klubu přichází Michal Ježdík, bývalý úspěšný hráč, klubový i reprezentační trenér. Ježdík bude zastávat funkci sportovního ředitele, v jeho gesci bude nejen nymburský A tým, ale také Basketbalové Centrum Mládeže a ostatní družstva působící pod hlavičkou Nymburka. Michal Ježdík není pro Nymburk neznámou postavou, v minulosti působil jako hlavní trenér Nymburka a získal s ním tři mistrovské tituly, včetně toho nymburského prvního. „Do Nymburka se vracím po několika letech v jiné roli a její napnění je pro mě velkou výzvou. U družstva mužů nás čeká příprava na sezónu, ve které odehrajeme kolem 80 utkání ve 3 soutěžích a určení strategie na další roky. V mládežnickém centru chceme navázat na úspěšnou minulou sezónu, ve které jsme postoupili ve všech kategoriích do vyšších soutěží.“, říká o svém příchodu Michal Ježdík.

 
Lukáš Palyza na krátkém tréninku v Nymbuce

Soupisku Nymburka rozšíří dva mladí hráči. Z NH Ostrava přichází do Nymburka Lukáš Palyza, dvaadvacetiletý, 202 centimetrů vysoký křídelník. „Lukáš je dalším pokračováním systému poskytnutí příležitosti mladým talentům se etablovat v mistrovském kádru a mít možnost setkávat se tváří v tvář s tím nejlepším evropským basketballem. Myslím, že ze spojení Lukáše a Nymburka budou profitovat obě strany.“, kometoval příchod Palyzy Neno Ginzburg, hlavní trenér Nymburka. V minulé sezóně patřil mezi stabilní hráče ostravského kádru a dosahoval v průměru 11,8 bodu za průměrných 26 minut na zápas.

Druhou nymburskou akvizicí je ex-opavský centr Martin Miklošík. Slovenský rodák měřících 224 centimetrů se stane doposud nejvyšším mužem v historii Nymburka. V dresu Opavy se objevoval Miklošík na palubovce průměrně 16,5 minuty/zápas, nastřílel 5,9 bodu a doskočil 4,3 míče. „Martin je vysoký pivot, jakých moc na palubovkách neběhá. Naším cílem je, aby se co nejvíce zlepšil a vybojoval si tak své stabilní místo na naší soupisce.“, dodává Ginzburg k příchodu centra.

 
Martin Miklóšik
Již v minulé sezóně přibyla na nymburskou soupisku dvě jména mladých českých nadějí. Byly jimi rozehrávač Tomáš Vyoral a křídlo Martin Kříž. Oba dva se po ročním hostování v USK Praha vrací zpět do Nymburka, kde se budou plně věnovat svým povinnostem v kádru mistra.
 
vloženo: 16.06.2011 10:35 / přečteno: 16586x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.