MATTONI TABULKA

MATTONI TABULKA

Jiný pohled na tabulku Mattoni NBL přinese seřazení týmů podle poměru vyhraných zápasů. Podívejte se s námi.  

Tabulka Mattoni NBL v současném uspořádání nepřináší přesné informace o síle týmu, je totiž řazená podle počtu bodů bez ohledu na počet odehraných zápasů. Aktuálně máme za sebou devět kol, ale téměř polovina z nich není odehrána kompletně. 

Chybí utkání Nymburk – Chomutov z druhého kola, dohrávat se bude 8.listopadu. Ze třetího kola zbývá odehrát duel Kolín – Prostějov. V tomto případě ještě nebyl stanovený žádný termín. Podle neoficiálních informací by se mělo utkání odehrát někdy kolem Vánoc. Z pátého kola chybí zápas Děčín – Svitavy, který je na programu 16.listopadu. V osmém kole chybí dvě utkání. Jednak souboj Nymburk – Ústí nad Labem a Opava – Levice. Prvně jmenovaný bude odehrán 8.prosince a druhý 22.listopadu.

Tedy nejméně do Vánoc budou mít týmy rozdílný počet zápasů, a tak tabulka bude poskytovat nepřesné informace. V mnohých soutěžích, kde dochází k častějším změnám termínů, například v ruské Superlize nebo VTB lize, se jako základ pro stanovení pořadí bere procentuální úspěšnost vyhraných zápasů z celkového počtu utkání daného týmu. 

Pro ilustraci zde najdete tabulku sestavenou právě podle tohoto klíče.

Tabulka po 9.kole NBL 

Ve sloupečku #1 je pořadí týmu v tabulce, pokud bychom brali do úvahy pouze počet bodů. Je jasné, že tým, který získá 3 vítězství z 8 zápasů je lepší než tým, který na stejná tři vítězství potřebuje 9 zápasů.

 

Ještě se krátce podívejme, co přineslo 9.(kompletní) kolo Mattoni NBL. Kromě našeho výrazného a očekávaného vítězství na Interu 90:61, si poměrně snadno a také podle očekávání připsala vítězství Plzeň nad Opavou (81:65), když vedení v průběhu zápasu dotáhla až na dvacet bodů. Výrazného vítězství a řekněme nepříliš očekávaného se dočkal Kolín nad Děčínem. V domácí hale Spojů roznesl oslabený výběr trenéra Budínského 72:57, když trio Field-Ames-Machač dali jen o 5 bodů méně než Děčín. Dvouciferným rozdílem (86:72) skončilo také utkání v Levicích, kde však Tuři až do poslední čtvrtiny živili naději na úspěch. Zbývající 3 zápasy skončily rozdílem do deseti bodů. Zapotil se Prostějov s Ostravou (87:81), když za hosty dvojice Luettgerodt a Hughes nasázela Orlům 60 bodů. Ještě více poléval pot trenéra Slowiaka, který musel bez tří podkošových hráčů (Arnold, Marek, Pospíšil) doslova vyrvat vítězství ze spárů USK Praha (65:60). Posledním zápasem bylo utkání Ústí s Chomutovem. V souboji nováčků se tvrdě válčilo o každý bod 30 minut, ale v poslední čtvrtině se hosté utrhli do 13-bodového vedení a náskok udrželi až do konce.

 
 
vloženo: 27.10.2011 02:51 / přečteno: 11942x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.