SOKOL PRAŽSKÝ BÉČKO ZASTAVIL

SOKOL PRAŽSKÝ BÉČKO ZASTAVIL

Sokol Pražský zastavil ve druhém kole účinkování nymburského B-týmu v Českém poháru, když zcela po zásluze ovládl palubovku v hale ZŠ Komenského.  

ČEZ Basketball Nymburk B : Sokol Pražský 50:73

Pražané přijeli v podstatě s extraligovou U19, naopak náš tým byl o tyto hráče ochuzen. Trenér Pavel Beneš dal po dalším extraligovém kole hráčům U19 čas na odpočinek. O mnoho větší hrací prostor dostali hráči bývalé základní sestavy. Bohužel týmu se utkání vůbec nepodařilo....

Od začátku utkání určovali i řídili vývoj utkání pražští mladíci, kteří hráli rychlý kombinační basketbal s nájezdy pod koš, kde zblízka bodovali nebo byli zastaveni faulem. Během šesti minut první čtvrtiny prováděli "Sokoli" osm TH s výsledkem 8/6 což se promítlo i do průběžného stavu...šestá minuta 4:12 pro Sokol. Našemu týmu se nedařila hra, nemohli jsme se vůbec prosadit přes velmi dobrou obranu Pražanů, nedařilo se nám ani střelecky. První čtvrtinu Sokol dotáhl do konce a jeho vedení 20:11 bylo obrazem hry.

Druhou čtvrtinu náš tým zahájil velmi dobře, soupeř sice proměnil dva rychlé útoky, ale to bylo na dlouhou dobu všechno. Zlepšenou prací v obraně a rychlejším přechodem do protiútoku, ale hlavně s přesnějším zakončením, jsme převzali až do dvacáté minuty čtvrtiny "taktovku". Snížili jsme vedení "pražských devatenáctek" na rozdíl jednoho bodu (23:24) a zdálo se, že náš tým soupeře zlomí. Bohužel naše naděje zhasly s následující poslední minutou čtvrtiny...tu jsme prohráli 2:11! do poločasu Pražané odcházeli se zaslouženým vedením 25:33

Naše porada o poločase nebyla ani tak dlouhá, o to více byla ostrá… Trenér Pavel Beneš důrazně připoměl všem hráčům jejich nepřipravenost k utkání, dále vytkl některým jejich úplnou neznalost systémů. V obraně i v útoku jsme pomalí, přecházíme střelecké pozice, chybí nám větší agresivita. Soustřeďte se na hru, utkání můžeme ještě vyhrát…

Třetí čtvrtina byla z našeho pohledu velmi špatná, tým nedodržel stanovenou taktiku trenéra Pavla Beneše, zatím co Pražanům se dařilo pozvolna natahovat rozdíl skóre. V rychlém sledu dva úspěšné trojkové pokusy s třemi koši ze hry vykonaly své, náš tým prohrával již o 23 bodů. Třetí čtvrtina byla pro nás "fiaskem" v podobě 9:24 a celkový stav utkání po třech čtvrtinách 34:57!!

Do poslední části utkání, čtvrté čtvrtiny náš tým šel s nedobrou bilancí, vždyť za třicet minut hry k tomu ještě na domácí palubovce, zatížil soupeřovo konto jen 34 body a to je velmi, velmi málo. Od nepříjemně vysoké prohry od pražských mladíků nás mohla zachránit jen dobře zahraná poslední část utkání. Zpočátku to vypadalo, že se nám podaří s výsledkem ještě něco provést. První čtyřminutovku jsme totiž vyhráli 9:0! (43:57). Rychlé snížení rozdílu ve skóre probudilo Pražany, kteří si své vedení "užívali". Sokolové opět zabrali. Jejich dvě trojky a dva koše vrátili rozdíl zpět přes dvacetibodovou hranici (45:67) a i když se našemu týmu podařilo do osmé minuty snížit jejich vedení pod dvacet bodů, závěrečnými šesti body v řadě ukončili pražští Sokoli naše trápení a v utkání zaslouženě zvítězili 50:73. K vítězství jim a jejich trenérovi Radkovi Tremlovi gratulujeme.

Naše mysl směřuje k nastávajícímu víkendu, kdy odjíždíme do Pardubic a Hradce Králové k mistrovským utkáním II.ligy. S výkonem, který náš tým produkoval v tomto pohárovém utkání, bychom v žádném případě ve druholigových kláních neuspěli. Způsob hry, kterou náš tým předváděl, převládaly především zápory. Nesouhra, často chybující obrana, nepozornost v útoku, malá aktivita a bojovnost, neúplná znalost herních systémů. Je toho velmi mnoho na čem musí tým hodně zapracovat. Se zjištěním, že bez zapojení hráčů U19 tým není zcela funkční, s určitostí dojde pro mistrovská utkání II. ligy, k výrazné změně v sestavě.

Radek Treml – trenér hostů k zápasu

Přijeli jsme se sestavou, kde bylo osm juniorů, jen dva byli ročníkově muži a navíc Vítek Kučera se teprve rozehrávali po zranění. Spokojený jsem byl hlavně s přístupem našich hráčů a jejich prací v obraně. Díky tomu jsme vyráželi do rychlých protiútoků, který vyústil do vybudování úvodního náskoku. Stejné prvky naší hry nám pomohly ve třetí čtvrtině k navýšení našeho vedení až na 15 bodů. Trenér Beneš pak také vystřídal celý kádr. Myslím, že dnes jsme byli opravdu lepší. Nechci chválit jednotlivce, ale naši junioři mě po nedělním úspěchu v Pardubicích příjemně překvapili a potěšili. Doufám, že jejich forma bude stále ještě stoupat.

Body: Holík 16(1), Zalabák 8(2), Kříž 5, Motejlek 4, Pavlíček M. 4, Holý 2, Horák 2, Růžička 2, Pae 2, Hubálek 1, Pavlíček J., Bělohoubek -- Kuneš 15 (3), Bernáth 13(1), Dvořák 11(1), Smrž 10, Kohout 8(2), Reimer 7, Kološ 3(1), Brix 3, Kučera 2, Daněk, fauly: 18:16; TH: 14/11 (78%) : 18/10 (55%); trojky 3:8, čtvrtiny: 11:20 14:13 9:24 16:16


Fotografie ze zápasu si můžete prohlédnout zde  

 
vloženo: 27.10.2011 15:02 / přečteno: 11836x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.