MATTONKA FINIŠUJE

MATTONKA FINIŠUJE

Letošní ročník Mattoni NBL se blíží k vyřazovacím bojům play-off, které rozhodnou o letošním mistru České republiky.

Nadstavbová skupina A1 prvních šesti týmů má do konce tři kompletní kola a dohrávku USK Praha vs. Nymburk. O prvním a posledním (šestém) místě je rozhodnuto, protože odstupy Nymburka v čele i USK na konci jsou pro ostatní týmy nedostižné. Jinak tomu je na druhém až pátém místě. Aktuálně jsou zde seřazeny kluby Prostějova, Děčína, Pardubic a Kolína v rozmezí dvou bodů! a kombinací pro konečné pořadí je zde více než dost. Letošní ročník ligy navíc ukázal, že žádný tým si nemůže být jistý vítězstvím. Pokud bychom brali sílu soupeře podle aktuálního umístění, má nejsnadnější los závěrečných tří kol Prostějov. Orli totiž hrají na palubovce šestého (USK), na palubovce třetího (DEC) a doma s pátým (KOL). Na druhé straně náročnosti tedy nejtěžší soupeře má Kolín, který hraje na palubovce čtvrtého (PAR), doma s prvním (NBK) a u druhého (PRO). Zdá se tedy, že aspiranti na druhé a páté místo (Prostějov resp. Kolín) jsou daní. Velký souboj se může rozhořet o třetí a čtvrté místo. Děčín, aktuálně třetí tým, má o poznání horší los, hraje totiž v Nymburce a s Prostějovem, v posledním kole zajíždí na nevyzpytatelnou palubovku USK. Pardubice na čtvrtém místě změří síly doma s Kolínem, poté doma s USK a nadstavbu zakončí v Nymburce. Pardubice aktuálně ztrácí na Děčín jeden bod, ale má se Severočechy pasivní bilanci vzájemných zápasů. Pokud tedy vyhrají pouze o jeden zápas více než Děčín, skončí čtvrtí. Dá se předpokládat, že Pardubice vyhrají doma nad Kolínem a USK a měly by prohrát s námi. Za tohoto předpokladu stačí Děčínu jedno vítězství a skončí třetí.

Nadstavbová skupina A2 má už po předposledním kole vše rozhodnuto, do předkola play-off postupují: Ostrava, Levice, Svitavy, Chomutov. Lídrem skupiny A2 je Ostrava a s náskokem sedmi bodů má své postavení jisté už delší dobu. Na osmém místě jsou Levice o bod před Svitavami a pořadí Levice – Svitavy se už měnit nebude, protože slovenský tým má při rovnosti vzájemných výher a porážek o osm bodů lepší skóre. O deváté místo by mohli Tuři Svitavy přijít za předpokladu, že prohrají doma s Plzní a Levharti Chomutov porazí doma Ostravu, se kterou však letos ještě nevyhráli. Pak by mezi Tury a Levharty rozhodovaly vzájemné zápasy a ty má lepší Chomutov (3:1).

 
Jak se bude hrát dál po skončení nadstavby A1 a A2?

Týmy na sedmém až desátém místě odehrají na dva vítězné zápasy předkolo play-off. Utkají se sedmá Ostrava s 10.týmem (pravděpodobně Chomutov) a osmé Levice s 9.týmem (pravděpodobně Svitavy). Vítěz souboje osmého a devátého zahajuje čtvrtfinále s námi, kdo zvítězí v souboji sedmý-desátý, poměří síly s druhým týmem nadstavbové části (pravděpodobně Prostějov). V této fázi soutěže jsou čtvrtfinálové dvojice už dané, kdežto semifinálové dvojice se budou stanovovat podle toho, které čtyři týmy projdou semifinále. Platí však, že nejlepší tým po základní skupině se utkání s postoupivším nejhorším týmem základní skupiny. 

 
vloženo: 30.03.2012 07:33 / přečteno: 8995x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.