DRAMA AŽ DO KONCE

DRAMA AŽ DO KONCE

V historicky prvním vítězství Kolína nad Nymburkem se rozhodovalo až v prodloužení, které vyhráli domácí 6:4 a celkově 90:88.

Trenér Ginzburg měl k dispozici pouze devět hráčů. Kříž a Vyoral byli s B-týmem v Karlových Varech, kde pomohli vybojovat třetím vítězstvím postup do první ligy. Chyběl zraněný Palyza a tentokrát se do kvóty pro americké hráče nevešel Simmons a lehce zraněný Wilson. Zápas na palubovce si nejvíce užil Petr Benda (40:28 min), kolem třiceti minut odehráli Lawrence, Pumprla, Abrams, Nečas a Lenzly.

Trenér Benáček měl sice bojeschopných více hráčů, ale nakonec jich zapojit jen osm. Nejvíce tekutin vypotili na palubovce Field (40:33 min), Barnes (39:34), Machač (36:49), Ames (34:20). O zbývající čas se podělili Jelínek, Ličartovský, Marko a Zuzák.

„Budu se muset podívat na záznam, jak je možné vyhrát zápas, když má soupeř 23 útočných doskoků,“ divil se na tiskové konferenci trenér Benáček. „V Kolíně se těžko hraje, zvlášť když se jejich oporám dařilo jako dneska, kdy proměňovali těžké střely,“ poznamenal k utkání jeho protějšek Ronen Ginzburg.

Našim hráčům se v Kolíně nedařilo v obraně, dostali 84 bodů v základní hrací době a to je příliš velké číslo. Domácí hráli tak, jak v mnohých zápasech letošní sezony, kdy při první možné příležitosti stříleli a dnes proměňovali především hodně těžké střely. To jim vhánělo novou sílu nejen do dalšího útoku, ale také tím aktivovali fanoušky, kteří burcovali svoje hráče po celou dobu utkání. Naopak našim hráčům se střelecky nedařilo tak, jako v prvním zápase. Největším smolařem byl AJ Abrams, který nedal z deseti střel z pole ani jeden koš. A když už se jednou trefil, všimli si rozhodčí jeho malého přešlapu při uvolnění.  V řeči čísel sice propad střelby nebyl nikterak dramatický, ale v zápase, kdy o vítězství rozhodly dva body, hrají i desetiny procenta svou roli.

Domácí hráči na nás nastoupili s hodně tvrdou obranou hned od samého úvodu a po většinu zápasu byli vpředu. Několikrát se náskok kolínských vyhoupl k deseti bodům, ale po chvíli se zase jako harmonika stáhl na dosah jednoho koše. Po první čtvrtině byl náskok domácích sedm bodů, ale brzy po začátku druhé čtvrtiny si udělal Ames třetí faul a střídal. Marko, který ho nahradil, sice první střelu proměnil, ale pak jsme zabrali v obraně i v útoku a do poločasu jsme stáhli náskok Kolína na dva body. Ve třetí čtvrtině na nás domácí vlétli a osmadvaceti body si vystříleli dvouciferné vedení. Nejvyšší hodnoty dosáhlo ke konci třetí čtvrtiny čtrnáct bodů. Do poslední čtvrtiny jsme nastoupili s nožem na krku, ale díky výbornému výkonu Lawrence jsme postupně náskok domácích stahovali. Ti si v tom čase vybrali slabší chvilku ve střelbě a jakoby jim pomyšlení na možné vítězství svazovalo ruce. Necelou minutu před koncem normální hrací doby jsme se dostali po dvou šestkách Nečase do vedení 84:82. Domácí Barnes stihl před klaksonem vyrovnat, ale do vypršení času chybělo ještě 12 vteřin. Poslední střela vyšla na Láďu Sokolovského. Mohl se stát opět hrdinou, jako v zápase se dvěma prodlouženími, ale střelecký pokus nedal.

V nastaveném čase se chvíli nemohl chytit ani jeden tým a nakonec šel do vedení Kolín. Ve druhé polovině prodloužení jsme se nakonec přes domácí převalili a ještě necelou minutu před koncem jsme vedli o bod. Jenže Field trojkou otočil na 90:88. Útok na druhé straně zastavil až faul na Pumprlu, ten však pevné nervy neměl a neproměnil ani jeden trestný hod. Svou chybu napravil v obraně a Barnesovi uloupil míč. Po krátké mezihře přišel faul na Lawrence a šest vteřin před koncem měl Eugene na ruce vyrovnání. Ovšem z čáry trestných hodů minul první šestku. Zbývala jediná šance. Doskočil neproměněný trestný hod a pokusit se z doskoku dát dva body a posunout zápas do dalšího prodloužení. Neproměněný trestný hod jsme skutečně doskočili a míč se vinou domácích hráčů dostal mimo hrací plochu. Necelých pět vteřin (4,9 vt) před koncem zápasu jsme vyhazovali zpoza koše, ale poslední střelecký pokus si cestu do koše nenašel.  

 
 ve fotogalerii najdete pár fotografií ze zápasu
 
 
vloženo: 05.05.2012 23:06 / aktualizováno: 06.05.2012 01:16 / přečteno: 9502x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.