KROK PŘED FINÁLE

KROK PŘED FINÁLE

V zápase číslo 3 jsme kolínským nedali šanci a vítězstvím 96:63 jsme se posunuli blíž finálovým bojům.

Utkání bylo vyrovnané jen v prvních šesti minutách, to Kolín dokonce o dva body vedl (stav 8:10). Bylo to jediné vedení hostů v zápase a postaral se o něj David Machač, který byl společně Amesem jediným střelcem Kolína v první čtvrtině. Asi nikdo z kolínských fanoušků, kteří do Nymburka přijeli lodí i autobusem, netušil, že to bude poslední koš první čtvrtiny. Naši hráči znepřístupnili hostům všechny pozice ke střelbě a sami po jejich zoufalých střelách vyráželi k rychlým protiútokům. Utkání v některých chvílích připomínalo volejbal, když jedna smeč stíhala druhou. Jasným bodovým lídrem první čtvrtiny byl Pavel Pumprla, který zahájil trojkou a s úspěšností z pole 9/6 porazil sám celý tým soupeře 14:10. Přestože byl poměr ztrát 6:5 pro Kolín, stav zápasu byl po první čtvrtině 21:10 a poměr valorizačních bodů 35:3. Druhou čtvrtinu jsme zahájili dvoubodovým dunkem Wilsona a tím jsme natáhli bodovou šňůru na 15:0. Trojkou kontroval Ličartovský, ale pak se kolínský tým zase na čtyři minuty odmlčel. Naši hráči pokračovali ve střelecké expanzi a po jedenácti bodech v řadě byl stav v polovině druhé čtvrtiny 34:13. V posledních čtyřech minutách prvního poločasu bylo utkání, alespoň co se týče bodového posunu, vyrovnané. Kolín je prohrál jen 11:14. Přesto byl náš náskok na čtyřiadvaceti bodech 48:24. V poločase měli Field a Barnes střelbu z pole 13/2. Především Richard Field hledal příčinu neúspěšnosti své střelby v neodpískaných zákrocích domácích, neustále se rozčiloval a reklamoval fauly u rozhodčích.

Po dvou minutách třetí čtvrtiny dosáhl po Simmonsově trojce rozdíl ve skóre třiceti bodů (56:26) a trenér Benáček začal pomalu s obměnou hráčů na palubovce. Hlavní tahouny svého družstva nechal odpočívat na lavičce. Ve druhém poločase vůbec nenastoupil Machač, Ames a Field si zahráli 3 minuty a Barnes 7 minut. Náskok našeho týmu se pohyboval stále nad třiceti body a svého maxima dosáhl necelé dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny, když Sokolovský dvojkou upravil na 72:34. Poslední čtvrtina ztratila na zajímavosti, protože oba týmy si jednoznačně uvědomovaly svoje možnosti a šance. Kolínští hráči i nadále praktikovali ustupování od střelců na perimetru, přičemž v poslední čtvrtině to bylo tak okaté, že někteří naši hráči z toho byli zaskočeni. Především Tomáš Vyoral, který tuto taktiku v minulém utkání nezažil, byl překvapen, proč ani jeden z obránců Kolína ani neimituje obranu, když má na perimetru míč v držení. Nakonec si zvykl a za 13 minut na hřišti nastřílel 10 bodů.

Body: Wilson 18, Pumprla 16 (6 doskoků), Simmons 16 (7 doskoků, 4 ztráty), Nečas 11 (6 asistencí, 4 zisky), Vyoral 10, Lawrence 8 (7 asistencí, 4 ztráty), Sokolovský 7, Benda 4, Křemen 3, Lenzly 3 - Ličartovský 14 (5 ztrát), Ames 11 (4 ztráty), Marko 11 (trojky 4/3, 4 ztráty), Zuzák 10, Benáček 5, Machač 5, Barnes 2, Field 2, Němeček 2, Adamec 1. Trojky: 24/11:21/9. Střelba za 2 body: 42/25:42/15. TH: 16/13:13/6. Doskoky: 38:32. Fauly: 19:18. Body zpod koše: 36:16. Ztráty 13:19. Zisky: 14:7. Bloky: 6:0. Body základní pětky: 57:20. Čtvrtiny: 21-10, 27-14, 26-14, 22-25. Stav série: 2-1.


Řekli po utkání


Ronen Ginzburg

Dnes jsme hráli dobře, stejně jako v prvním semifinálovém zápase. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Jsem velmi rád, že hráči ukázali charakter a že byli velmi soustředění a plní energie nejenom v dnešním zápase, ale i v posledních dnech, které dnešku předcházeli. Teď nás čeká cesta do Kolína a tam, jak jsme se přesvědčili, to není nikdy lehké.

 
Štefan Ličartovský

Počítali jsme s tím, že to bude těžký zápas. K tomu, abychom vyhráli v Nymburce, se nám musí extrémně dařit. Dneska jsme měli problém s obranou Nymburka, která byla velice agresivní a stálo nás to hodně ztrát. Domácí to trestali jednoduchými koši z protiútoku. Další zápas je v sobotu, je to play-off a nikdo neví, co se může stát. Tento zápas musíme rychle zapomenout a soustředit se na dnešní chyby, odstranit je, abychom měli šanci vyhrát v sobotu.

Dva zápasy jste prohráli velkých rozdílem, doma jsme byli celý zápas ve vedení a vyhráli jste. Jak si to vysvětlujete?

Jednak je domácí prostředí velice důležité a v našem případě to bylo i o počtu ztrát. Doma jsme se jich vyvarovali a ve dvou zápasech v Nymburce bylo ztracených míčů velké množství.

Oproti minulému utkání nastoupili Wilson a Simmons. Byl to jeden z prvků dnešní prohry?

Tahle změna nás, jako družstvo, nezasáhla tak jako nás vlastní projev v dnešním zápase. Měli jsme problém s obranou Nymburka jako celek ne s obranou jednotlivců.   

 
Ladislav Sokolovský

Bylo to podobné prvnímu utkání. Také jsme se dostali v první čtvrtině do vedení. Kolín pak prostřídal sestavu a bylo vidět, že má hlavu dole. Ve třetí čtvrtině už utkání vzdali. My jsme naopak předvedli dobré nasazení, hráli jsme o něco rychleji než v Kolíně a bylo to znát.

Kolín zopakoval taktiku odstupování od střelců z dálky, u který předpokládali, že nepromění. Co tomu říkáš?

Doma jim to vycházelo. Když hráč nedá první nebo druhou střelu, je to pro něho nepříjemné. Je to taktika, která může vyjít a nebo může celý zápas pohřbít.

 
Petr Benda

Hráli jsme agresivně v obraně, vytvářeli jsme tlak na balón. Soupeř byl pod tlakem od prvních minut a postupem času hrál nervózněji, ztrácel míče a my jsme přecházeli do rychlého protiútoku a vytvářeli si jednodušší pozice než v zápase číslo dva.

I střelba byla dnes lepší…

Souvisí to s naší lepší obranou. Při rychlejších protiútocích jsme nacházeli volnější pozice než v minulém zápase.   

Kolín opět vsadil na ustupování od potenciálně málo nebezpečných hráčů. Překvapilo vás to?

V prvním zápase, kdy tuto taktiku praktikoval, nás to překvapilo více. Dneska už ne.

Jaký je to pocit, když máš střílet bez obrany?

Je to divný pocit. V žádném zápase se nám to nestalo, a to jsme jich odehráli hodně. Při takové situaci na chvíli začneš přemýšlet, jestli máš vystřelit nebo ne. Dneska to zpočátku překvapilo Tomáše Vyorala, který v zápase číslo dvě nehrál. I když to viděl na videu, skutečnost byla asi jiná, než si dokázal představit.

 
 

 
 
vloženo: 10.05.2012 05:45 / aktualizováno: 11.05.2012 00:16 / přečteno: 9505x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.