POSLEDNÍ SEMIFINÁLE

POSLEDNÍ SEMIFINÁLE

Překvapení na náš účet se už nekonalo, v Kolíně jsme zvítězili jednoznačně 104:59 a postoupili do finále.

Kolínští hráči věrni své tradici nic nevzdali a v první čtvrtině ještě zkusili, zda by nás nemohli přistihnout na hruškách. Až do stavu 8:0 pro domácí jsme se nemohli trefit do koše, změna přišla až po oddechovém času. Úspěšný pokus Simmonse potvrdil ještě dvěma body nejlepší střelec první čtvrtiny Lenzly. Kolín ještě na naše první vzepření reagoval trojkou Barnese, kterou však vypároval košem stejné hodnoty Lenzly. Wilsonův dunk a Pumprlův dvoubodový koš znamenal přiblížení na rozdíl dvou bodů. Vyrovnání na 15:15 přinesla Wilsonova střela v polovině 7.minuty. Dvouminutovou přetahovanou o vedení jsme zakončili dvěma trojkami Lenzlyho a Wilsona a rozdíl se vyšplhal na 5 bodů (21:26). Na začátku druhé čtvrtiny se nám nedařilo dobře odstavovat kolínské hráče na doskoku a několik útočných doskoků domácích se projevilo na skóre. Domácí se přiblížili na 30:31, ale po nádherné akci dvojice Simmons – Nečas (první byl nahrávající) jsme navýšili na 30:35. Následoval oddechový čas trenéra Benáčka a jeden z klíčových momentů druhé čtvrtiny. Při útoku Kolína fauloval Simmons Ličartovského, a protože naše křídlo mělo na posouzení situace jiný názor než rozhodčí, schytal Tre ještě technickou chybu. Nastalá situace dávala možnost nejméně vyrovnání. Ličartovský proměnil jednu šestku, Barnes za technickou chybu byl úspěšný dvakrát, ale útok po vyhazování od středové čáry pokazil Jelínek útočným faulem. V polovině druhé čtvrtiny se třikrát prosadil pod košem Petr Benda a vzhledem k tomu, že jsme tento úsek ještě proložili čtyřmi trestnými hody a dvěma útočnými doskoky, dostali jsme se v polovině 17.minuty do dvouciferného vedení 35:45. Odpoutání se od soupeře potvrdil ještě trojkou Wilson. V celé druhé čtvrtině měl Kolín velké potíže se prosadit střelbou z pole. Za deset minut dokázal proměnit jen dvě dvoubodové střely z 8 pokusů. O devět bodů se postaraly trestné hody. Druhá čtvrtina byla z hlediska našich faulů docela specifická. Zatímco v první čtvrtině jsme měli jen dva fauly a domácí nastříleli 24 bodů, ve druhé jsme měli čtyři fauly už po 1,5 minutě. Ovšem domácí zaznamenali pouze 13 bodů. Po druhé čtvrtině jsme byli podstatně lepší ve střelbě z pole (28/11:37/21), byli jsme lepší na doskoku (14:19) i počtu asistencí (6:10).

Ve druhém poločase neuplynula ani minuta a už si bral trenér domácích oddechový čas. Kolínští se snažili o tříbodovou střelbu, my jsme proměnili dvě dlouhé dvojky a stav byl 37:57. Porada domácího kouče s týmem však neměla na vývoj skóre žádný vliv. Naši se rozstříleli z perimetru a ve 26.minutě byl stav už 42:76. „To už nemá cenu,“ zaznamenala klubová kamera on-line přenosu náladu v hledišti. Domácí trenér ještě zkusil refreshovat svůj tým oddechovým časem. Trochu to pomohlo, protože poslední čtyři minuty dopadly smírně 8:8. Do poslední čtvrtiny nastoupili na obou stranách méně vytěžovaní hráči a produktivita útoků se trochu snížila. K vidění však byly i povedené a rychlé akce. Tou asi nejrychlejší byl koš Martina Kříže, kterému zpod vlastního koše do dvojtaktu přihrál Radek Nečas. Od vyhození ze zámezí do prohození míče obroučkou neuplynuly ani tři vteřiny. Ke konci poslední části zápasu se z nymburského sektoru ozývalo: „Dáme kilo, dáááme!! Vyslyšel je Tomáš Vyoral, který získal míč a tváří v tvář koši se nemýlil. Trenér Benáček pak na poslední minutu poslal na palubovku svou nejsilnější sestavu: Field, Barnes, Ames, Zuzák a Machač a utkání se dohrálo za potlesku vestoje. Ovace domácímu týmu byly zasloužené. Kolín byl letos největším překvapením a své bronzové medaile se plně zaslouží.

Body: Field 11 (trojky 2/2), Ličartovský 10 (5 doskoků, 5 F+), Marko 10, Barnes 9, Machač 7, Zuzák 7, Ames 2 (5 doskoků), Němeček 2, Hubálek 1 - Wilson 29 (8 doskoků, trojky 8/5), Abrams 15 (trojky 6/3), Nečas 15 (5 asistencí, 4 doskoky, 3 M+), Lenzly 13 (6 doskoků, 3 asistence), Benda 10 (7 doskoků), Pumprla 9 (5 asistencí), Kříž 6, Sokolovský 3, Simmons 2, Vyoral 2; střelba 2b.: 29/11 - 57/31 střelba 3b.: 23/6 - 23/10 TH: 25/19 - 16/12 doskoky: 31 - 39 fauly: 18 - 17 čtvrtiny: 24-29, 13-24, 13-31, 9-20  
 
vloženo: 12.05.2012 21:48 / přečteno: 9608x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.