ÚSPĚŠNÉ VYKROČENÍ

ÚSPĚŠNÉ VYKROČENÍ

Naši hráči vstoupili do své třinácté sezony v Mattoni NBL úspěšně a nad Tury ze Svitav bezpečně zvítězili.

Na naše hráče možná zpočátku dopadla síla odpovědnosti při prvním domácím utkání v nové sezoně o trochu více, než bychom předpokládali. Hosté nepůsobili žádným ustrašeným dojmem, naopak dokázali s námi běhat a dokázali držet krok i bodově. Stejně vyrovnané jako bylo skóre na konci první i druhé čtvrtiny, byly vyrovnané i další statistické údaje o střelbě i ztrátách. Větší rozdíl začal vznikat jen v počtu doskočených míčů.

Naši si sice v prvních pěti minutách vytvořili náskok osmi bodů, když bodově vynikal Petr Benda (za první čtvrtinu 12 bodů), ale ještě do konce čtvrtiny bylo vyrovnáno. „Problém byl v komunikaci na obranné polovině,“ pojmenoval těžkosti Michal Ježdík. I když trenér byl po utkání smírný, během přestávky mezi první a druhou čtvrtinou dal hlasitě na vědomí, že s takovou hrou spokojený není.  I ve druhé čtvrtině se hosté dostali na dvě minuty do mírného vedení. Trenér Ginzburg protočil už během prvních dvaceti minut téměř všechny hráče sestavy. Jinak proto, že hledání optimální sestavy nebylo dokončeno. Za druhé bylo možné udržet vysoké tempo utkání. Rozhodně bylo pozitivní, že se do střelecké listiny zapsali kromě Naymicka všichni ostatní hráči. Se 43 body v útoku mohl být trenér spokojení, inkasovaných 41 však bylo více, než by bylo zdrávo.  

„Ve druhém poločase našel trenér Ginzburg sestavu, které byla ochotna více komunikovat v obraně a z toho pak pramenily naše snadnější koše,“ poznamenal Ježdík. Vstup do třetí čtvrtiny se nám povedl více než dobře. V prvních šesti minutách jsme dali 17 bodů a obdrželi pouze jeden. Náskok se dostal do dvouciferné roviny a svého soupeře jsme drtili jako v lisu. Vynikající momenty předvedl Pavković, který svými přihrávkami dostal několikrát své spoluhráče do pozic, kdy k zabránění koši už nedostal soupeř šanci. Po několika ztrátách, které se u soupeře řetězily, jsme vybíhali do rychlých protiútoků a v nepřipravené obraně jsme si děli, co jsme chtěli. Nezastavitelný byl Láďa Sokolovský, který za 14 minut pobytu na palubovce nastřílel 17 bodů a stal se druhým nejlepším střelcem utkání. „Na mnoho akcí se dalo koukat, ať už to byly přihrávky Pavkoviće, výborná hra jedna na jednoho od Taylora, dobré začlenění Pavla Houšky. Dobrá obrana Hrubana a jeho zapojení do rychlého protiútoku. Nesmíme zapomenout na Láďu Sokolovského, který přišel studený až po přestávce a druhý poločas byl v podstatě jeho,“ doplnil Michal Ježdík.


Statistické údaje najdete v komentáři k zápasu 

 
vloženo: 03.10.2012 20:48 / přečteno: 8933x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.