VOJTA POPRVÉ PROTI USK

VOJTA POPRVÉ PROTI USK

Neno nastoupí k devátému zápasu s USK z pozice hlavního trenéra, Vojta Hruban zase poprvé nastoupí proti USK. 

Trenér Ronen Ginzburg vedl Nymburk z pozice hlavního trenéra celkem do sedmi zápasů proti USK. Ve své první sezoně hlavního kouče to bylo v play-off ve třech zápasech, v minulé sezoně to byly dva zápasy v základní části a dva nadstavbě A1. Všechny zápasy dopadly vítězstvím našeho kouče. Bodový rozdíl ze všech sedmi utkání je velice výrazný v náš prospěch: 93,4 ku 63 bodům na zápas. Ještě bychom k tomu měli přidatl loňský zápas v Českém poháru, který skončil také našim vysokým vítězstvím 109:61.

 

Pane trenére, bude zápas proti USK naší jasnou záležitostí?

Zápas proti pražskému týmu nebude snadný, protože trenér Scalabroni má k dispozici šikovné a chytré hráče. Na přípravu nebudeme mít ani jeden z nás mnoho času. Podívejme se na první kolo, kdy USK porazil Kolín a přitom Kolín má, podle mě, letos velice dobrou sestavu.

Myslíte, že USK je tým na vyšší úrovni než Svitavy?

Sice jsem ještě USK viděl hrát jen pár minut jejich televizního zápasu proti Kolínu, ale myslím, že jsou trochu lepší než Svitavy.

USK má mladý tým, dá se předpokládat podobný styl,  jako byl u Svitav?

Každý o USK říká, že má mladý tým, ale podívejme se podrobně na jejich sestavu – Standa Votroubek, Boris Meno nebo Michal Vocetka. Tihle tři hráči tvoří osu týmu a nejsou těmi nejmladšími. Pravdou je, že USK připravilo na ligu několik výborných hráčů. Stačí se podívat na Vojtu Hrubana, který do našeho týmu velice dobře zapadl.

USK odchodem dvou hráčů přišlo o skoro polovinu bodů z loňska. Jak moc je to bude limitovat?

Hráči přicházejí a odcházejí, to je osud každého týmu. Podívejte se, i my jsme přišli o spoustu bodů odchodem Treho, Pampiho, Gina nebo Mika. V týmu ale nikdy nevznikne vakuum a to ani na USK. Roli střeleckého lídra zatím přebral Boris Meno a na post Vojty také přijdou další hráči, o kterých budeme číst v listině střelců.

 


Doslova citový vztah k družstvu z Folimanky může mít Vojtěch Hruban. Od dvanácti let, tedy více než deset let hrál za USK, chodil v Praze do školy a určitě v týmu všechny velice dobře zná. „Bude to pro mě hodně specifické utkání (po krátkém zamyšlení) Vždyť já jsem vlastně proti nim nikdy ještě nehrál,“ uvědomil si Vojta Hruban.

 

Vojto, z USK odešli dva nejlepší střelci. Myslíš, že tým dokáže nahradit vaši ztrátu?

Za Petera Sedmáka přišel Boris Meno, výborný hráč, který své možnosti ukázal hned při první ostré příležitosti. Za mě to musí vzít hráči, kteří byli v USK vloni jako Viktor Cvek nebo Michal Mareš. Že se jim to daří, svědčí i dvacet bodů Michala v zápase proti Kolínu a jak jsem se díval, tak hrál výborně. Vypadá to, že mě nahradí vcelku bez problémů (úsměv).

Dala by se srovnat náročnost utkání s USK se zápasem proti Svitavám?

Myslím, že to bude podobné. Ani jeden z našich soupeřů neměl co ztratit, a tak do toho půjdou naplno. My musíme podat lepší výkon v obraně, abychom rozhodli dříve a nemuseli se s nimi tahat pětadvacet minut.  

S jakým stylem hry se bude USK prezentovat letos?

Jak jsem viděl včera, tak se snažili hodně hrát pod koš přes Borise Mena. Trenér Scalabroni umí mistrně určit roli každému hráči ušitou na míru. Tedy Boris pod koš, Standa Votroubek trojky …

A zbytek týmu?
No to už je trochu nečitelné.
Jak zápas dopadne?

Podobně jako se Svitavami… myslím, že USK bude hrát trochu lépe …tak 25 bodů pro nás.

Těšíš se na zápas?
Těším, ale šetřit je nebudu!
 
vloženo: 04.10.2012 23:47 / přečteno: 9442x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.