ZÍTRA OPĚT NA BASKET

ZÍTRA OPĚT NA BASKET

Zítra od 18:00 hodin poměříme síly s dalším soupeřem v Mattoni NBL. Přijede družina trenéra Scalabroniho z pražského Univerzitního Sportovního Klubu. 

USK Praha je tým, který v nejvyšší basketbalové soutěži startuje po šedesáté a za tu dobu získal 13 titulů, naposledy to však bylo v roce 2001. Od té doby klub ustoupil z výsluní Mattoni NBL, ale ve výchově mladých talentů mu patří nezastupitelná úloha. 
V minulé sezoně skončilo USK po základní části bezpečně na šestém místě a v nadstavbové skupině jim šesté místo zůstalo, i když dvoubodový odstup od pátého Kolína se zvětšil na 6 bodů. V play-off bojovalo USK s Děčínem a favoritovi stačily pouze tři zápasy k postupu do dalších vyřazovacích bojů. 
Před letošní sezonou soupeř mnoho změn v sestavě neučinil, přesto mu „uteklo“ průměrně 36,5 bodů na zápas!! což je skoro 50% všech bodů, které USK v minulé sezoně nastřílelo. Stalo se odchodem dvou nejlepších skórerů: Petera Sedmáka (do Děčína), který byl s 19,6 body na zápas nejlepším střelcem vůbec a reprezentanta ČR Vojty Hrubana (do Nymburka), který s 16,9 body na zápas byl nejlepším českým střelcem. Nahradit by je mohl Boris Meno a o ostatní body se budou muset podělit zbývající mladí hráči. Už v zápase s Kolínem se Boris představil, že role topskórera mu nebude proti srsti. Pozoruhodná bude i rozehrávačská dvojice Šotnar – Feštr, jejíž věkový průměr je 19 let! Není proto divu, že věkový průměr týmu kolem Kena Scalabroniho jen lehce převyšuje dvacet let. 
Ovšem v sestavě USK zůstal také Standa Votroubek, který měl v minulé sezoně vynikající formu a zaznamenal také mimořádný úspěch na MS 3x3. Ve střelbě za tři body se stal mistrem světa, a to tu ještě nebylo.
„Příprava týmu USK nebyla jednoduchá, protože dva klíčoví hráči Jirka Slavík a Standa Votroubek působili v reprezentaci 3x3 a drtivou většinu přípravy létali po různých akcích. Kompletní jsme se sešli až nějaké dva tři týdny před startem ligy, ale doufáme, že se to na týmu neprojeví,“ říká o uplynulých měsících vedoucí týmu Michal Šob. USK se v přípravě někdy i dvakrát utkalo s těmito soupeři: Jena, Norimberk, Chemnitz, Lipsko, Wroclaw, Bakken Bears, Gmunden a Prievidza. Klub se však rozhodl výsledky nezveřejňovat.

S USK máme aktivní bilanci vzájemných zápasů - 44 vítězství a 4 porážky. Nejvyšší vítězství jsme zaznamenali v sezoně 2009/10. V prosincovém zápase jsme zvítězili 120:56 a v únorovém 115:55. V letošní sezoně oba týmy svá první utkání vyhrály. My jsme porazili Svitavy 106:70 a USK dokázalo doma porazit Kolín 80:75. 


 
vloženo: 04.10.2012 15:26 / přečteno: 8429x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.