DNES ZAČÍNÁ MATTONI NBL

DNES ZAČÍNÁ MATTONI NBL

Dnes od šesti večer nebude mít letošní premiéru jen náš tým v Mattoni NBL , ale také naše nová skupina cheerleaders.

Svitavy letos startují v Mattoni NBL potřetí. Po 11.místě v předminulém roce si tým vloni polepšil a probojoval se z devátého místa do předkola play-off. Na osmé Levice ztrácely Svitavy pouze bod. Zápas na Slovensku dopadl pro Svitavy špatně, prohrály o dvacet bodů (65:85), ale v domácím, kdy by jim vítězství zajistilo minimálně prodloužení série, se Tuři drželi a nakonec jim chyběly tři body k vítězství (84:86).

Do letošního ročníku Mattoni NBL neprovedl soupeř mnoho změn v sestavě. Odešli Kramný a Fröhde (oba do Jindřichova Hradce) a asi nejcitelnější ztrátou je odchod Borise Mena do USK. Boris za minulou sezonu nastřílel 590 bodů, doskočil 340 míčů, strávil na palubovce skoro 28 minut na zápas a jeho průměrná valorizace byla 18,5. Sestava Svitav čítá pouze dva cizince – Poláka Pawla Mróze a Američana Michaela Deloacha. Oba dva pokračují z minulé sezony, i když zámořský hráč přišel až v lednu 2012.

Změna přišla také na postu hlavního trenéra. Po Tomáši Pětivlasovi usedl na lavičku šestadvacetiletý Lubomír Růžička. Mohli jste ho vidět jednak už vloni ve Svitavách jako asistenta a také v minulých letech jako asistenta trenéra v Prostějově. Hrajícím asistentem je Pavel Miloš. Trenér Růžička je nejmladším koučem Mattoni NBL, to však nepovažuje trenér Ginzburg jako nějaký velký handicap: „Ano je nejmladší, ale svoje zkušenosti sbíral už několik let v Prostějově nebo vloni jako asistent ve Svitavách. Nemyslím si, že by to byl nějaký handicap pro něho nebo tým.“

V přípravě odehrály Svitavy osm zápasů, z nichž tři byly vítězné. Tuři porazili jednou Nitru a Jenu (v rámci svitavského turnaje) a také zvítězili v prvním zápase proti Hradci Králové. Mezi nejlepší střelce se podle očekávání zařadili Ladislav Horák, Michael Deloach a Pavel Miloš.

 
Řekli o našem soupeři
Ronen Ginzburg:

Sestava našeho soupeře je velmi podobná minulému roku. Je třeba říct, že mladí hráči, kteří byli ve Svitavách v minulém roce, mají zase o rok zkušeností více. Proto si myslím, že i přes odchod některých hráčů bude soupiska Turů o něco silnější než vloni.  

 
Miljan Pavković
Znáš úroveň našeho dalšího soupeře?

Já vím zcela jistě, že máme lepší tým (úsměv) a musíme to ukázat na hřišti.

Co bude v zápase nejdůležitější?

Všechno. Důležitě bude, jak odstartujeme do sezony, hlavně na obranné polovině, chtěli bychom dát hodně jednoduchých košů a musíme kontrolovat průběh zápasu.

Co budeš dělat těsně před zápasem?
Nevím… asi budu spát a koncentrovat se na utkání. 
 
vloženo: 03.10.2012 06:42 / přečteno: 8100x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.