PŘIJEDOU VÁLEČNÍCI ZE SEVERU

PŘIJEDOU VÁLEČNÍCI ZE SEVERU

Utkání s Děčínem jsou divácky velice atraktivní, věříme, že ani v tomto zápase, který začíná v pátek od 18:00 hodin, to nebude jinak.

Čeká nás těžký soupeř, který nám vloni zkazil náladu ve třetím kole Mattoni NBL výraznou porážkou o 27 bodů. Pro nás to bylo po kvalifikaci o Euroligu první utkání v Mattoni NBL. Celkem jsme s týmem kolem trenéra Budínského prohráli sedmkrát. Především to bylo v počátečních letech našeho působení v Mattoni NBL. Kromě zmiňované porážky vloni v říjnu, jsme prohráli v Děčíně předposledního prosince roku 2008 a kvůli tomu málem hráči neslavil Silvestra. Před tím měl navrch Děčín v roce 2003 a pak především v letech předchozích. Děčínští dokázali v Nymburce vyhrát jen jednou a to v úplně prvním utkání Nymburka v Mattoni NBL (16.09.2000) poměrem 88:80.

Z devětapadesáti vzájemných zápasů jsme se s Děčínem utkali celkem šestkrát v Českém poháru a jednou v přípravě. Celkové skóre ze všech zápasů je 5180 : 4262.

Klub Děčína opustilo po sezoně pět hráčů: Pavel Houška, Pomikálek, Žampach, Burke a Boyer. Management však ulovil v rybníčku Mattni NBL dvě pěkné štiky. Z USK přišel Peter Sedmák, nejlepší střelec loňského ročníku NBL (19,56 bodů/zápas) a z Chomutova zamířil Patrick Pope, druhý nejproduktivnější střelec NBL (19,46 bodů/zápas). Bohužel trenéru Budínskému, který přišel také z Chomutova v roce 2004 a tehdy vystřídal u kormidla Zdeňka Hummela, bude chybět zraněný Jakub Houška. K otřesu mozku, tržné ráně na hlavě a naštípnuté vřetení kosti přišel ve druhé minutě utkání v Pardubicích. Po tomto těžkém zranění, kdy Jakub bojoval kvůli bezvědomí a zapadlému jazyku chvíli o život, se zápas nedohrál. Aktuálně je zdravotní stav Jakuba podstatně lepší, hlava přestává bolet, stehy už za chvíli opustí jeho hlavu, ale sádra na ruce bude ještě nejméně dva týdny. Přejeme Jakubovi rychlý návrat na palubovku a už žádné zranění.

V přípravě na letošní sezonu se Děčín utkal především s německými týmy. Jeho soupeři byli Weissenfels, Chemnitz, Drážďany, Lipsko a Alba Berlín. Svou výkonnost poměřil i s naším eurocupovým soupeřem z Prienai a také dalším účastníkem Eurocupu z polské Zelené Hory. V Mattoni NBL má Děčín, díky jednomu nedohranému utkání a díky tomu, že hned v prvním kole pauzíroval, za sebou pouze tři zápasy. V prvním kole porazil Prostějov, ve druhém kole urval v poslední čtvrtině výhru o jediný bod v Chomutově a v minulém kole zase o jediný bod prohrál v zápase s Kolínem. Právě poslední utkání skončilo dosavadním rekordem v počtu bodů v jednom zápase. Oba týmy nastřílely celkem 201 bodů (100:101).

V zápase se poprvé v domácí obnovené premiéře představí Rado Rančík.

 
vloženo: 18.10.2012 00:25 / přečteno: 9375x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.