ŽÁDNÝ SNADNÝ ZÁPAS NÁS NEČEKÁ

ŽÁDNÝ SNADNÝ ZÁPAS NÁS NEČEKÁ

U zpovědi před utkáním s Děčínem byli oba trenéři a hráč, který byl ještě vloni Válečníkem, Pavel Houška. 

Pavel Budínský

V čem bude utkání odlišné od loňského nebo předloňského měření sil?

Budou proti sobě stát týmy, které mají ve svém kádru několik nových hráčů. Na naší straně bude rozdíl v kvalitě, díky tomu, že jsme udělali nějakou obměnu hráčského kádru a díky tomu, že bude chybět kapitán Jakub Houška. Trochu máme problém v podkošové sestavě, zatímco Nymburk v posledním týdnu právě na této pozici posílil o Rada Rančíka. Nymburk si může vybírat, jak sestavu pro utkání poskládat, zatímco my budeme řešit, jak alternovat na některých pozicích.

Děčín nevyměnil tolik hráčů jako Nymburk, proto by mohla být výhoda sehranosti na vaší straně?

To si nemyslím. Nám odešlo od začátku loňské sezony osm hráčů a možná se o nás mluví, že jsme konsolidovaný tým, ale ono to tak není. V průběhu minulé sezony odešli Mařík a Pištěcký, kteří pode mnou hráli tři roky, a během sezony ještě Williams. Po sezoně odešli Pavel Houška, Pomikálek, Žampach, Burke a Boyer. Do týmu přišli čtyři noví hráči a hráči jako Bejček nebo Jiříček se posouvají z konce lavičky do popředí. Proto i my řešíme podobné problémy jako týmy, které obměnily kádr.

Jak komplikovala přípravu vaše účast v kvalifikaci s reprezentačním výběrem?

Myslím, že absence trenéra je mnohem horší než když se postupně připojují hráči. Trenér je ten, který dává týmu herní tvář. Bude ještě dlouho trvat, než noví hráči jako Sedmák nebo Pope a mladší ročníky jako je Bažant a Linhart, splynou s týmem.   

V posledních třech zápasech jste skórovali poměrně dost bodů. Je to proměna k útočnějšímu pojetí Děčína?

Domnívám se, že tyto tři zápasy není objektivní sondáž do naší hry, protože utkání byla trochu specifická. Navíc u většiny týmů, které byly před sezonou instruovány o změnách v posuzování pravidel rozhodčími, převládá útok nad obranou. Zdá se mi, že hráči se bojí v obraně přitvrdit a hra více týmů má trochu jiný obraz.

 
Ronen Ginzburg

Neočekávám žádný snadný zápas. Děčín už mnohokrát dokázal, že se umí na nás připravit a donutit nás bojovat ze všech sil. Můžeme si být jisti, že přijedou do Nymburka opět s cílem vyhrát, že budou trenérem Budínským takticky dobře vyzbrojeni. Nové posily Sedmák a Pope jsou kvalitní hráči na svých postech a v týmu Děčína budou předvádět podobné výkony jako v předešlých klubech. Nepříjemné pro našeho pátečního soupeře je zranění Jakuba Houšky, ale jak je vidět, dokáží si s tím poradit.

V minulých zápasech nastřílel Děčín kolem stovky bodů. Je jeho útočná síla tak výrazná?

Množství bodů nastřílených v útoku závisí na mnoha okolnostech. Já věřím, že v Nymburce bude jejich střelecká produkce výrazně nižší, protože my chceme vyhrávat zápasy především kvalitní obranou.

 
Pavel Houška

Jak náročné utkání ve srovnání s odehranými zápasy bude utkání s Děčínem?

Děčín je houževnatý protivník a bude na nás dobře takticky připraven, proto si myslím, že nás čeká těžké utkání. Před sezonou se jim povedlo dobře posílit díky příchodu Popeho a Sedmáka. V době poklesu rozpočtů většiny týmů Mattonky, zůstal rozpočet Děčína stejný, i to může hrát roli v síle týmu.

Sám jsi byl u cenných vítězství Děčína nad Nymburkem. Jak to, že se Děčín na nás dobře připraví?

Trenér Budínský dokázal vymyslet výbornou taktiku hlavně týkající se obrany a to nám vždy hodně pomohlo. V minulých letech i letos bude mít trenér na všech postech dostatek kvalitních hráčů, kteří jsou schopni a ochotni jako pokyny realizovat.  

V čem pramení houževnatost Děčína?

Jsou to Válečníci ze severu …. (smích) a k těm patří takové vlastnosti jako bojovat celých 40 minut. Je to určitě dáno složením hráčů i trenérem. Pozor, to samé platí i o nás.

Tipneš si, kdo bude v Nymburce nejlepším střelcem Děčína?

Tipnul bych Petera Sedmáka nebo Patricka Popa.
Kolik dají bodů?

Tak to nedám …  oni jsou klíčovými hráči a budou se snažit táhnout tým. Proto si myslím, že oni budou dávat ty rozhodující koše, ale kolik přesně to ani netipnu.

Tipneš si alespoň , kolik bodů padne?

I to je těžké. V posledních zápasech Děčín dával hodně bodů… ale doufám, že je ubráníme na sedmdesáti a sami dáme kolem osmaosmdesáti.

  
  
 
vloženo: 18.10.2012 07:41 / přečteno: 9684x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.