VÍTĚZNÁ SÉRIE POKRAČUJE

VÍTĚZNÁ SÉRIE POKRAČUJE

Ani v šestém zápase jsme nepoznali hořkost porážky, Děčín se ale držel celý zápas nebezpečně blízko.

Poprvé jsme letos svému soupeři nenadělili dvouciferný rozdíl ve skóre a až do poslední minuty jsme si nemohli být jisti vítězstvím. Děčínští dnes velice dobře bránili a s jejich výkonem i přes porážku byl trenér Budínský spokojený. Hosté měli dokonce lepší střelbu z pole, především za dva body a měli i více doskoků. Naši hráči dali při vyšší úspěšnosti sedm trojek (AJ Abrams tři), měli o devět méně ztracených míčů a daleko častěji stáli na čáře trestných hodů. Při solidní celkové úspěšnosti trestných hodů 79% to přineslo 23 bodů. Z tohoto pohledu byla poslední čtvrtina velice zvláštní. Jediné dva naše body ze hry dal po 14 vteřinách Petr Benda a všechny ostatní body padly z čáry trestných hodů. Čtvrtina skončila poměrem 17:12, což znamená, že jsme dali ze šestek 15 bodů v řadě! Magnetem na fauly byl na naší straně Radek Nečas, který jich posbíral celkem 8 (TH 10/7) a na straně hostů to byl Miroslav Soukup také s osmi (TH však 7/2). Střeleckým lídrem našeho družstva byl Petr Benda, autor 17 bodů, když svoje body posbíral především v první čtvrtině – deset. Mezi Válečníky nasypal do našeho koše Pope dvacet bodů, všechny však pouze v prvním poločase. V první čtvrtině sváděl souboj o krále střelců právě s Petrem Bendou. Vyhrál náš pivot 10:9. Nejefektivnějším hráčem byl po čtyřiceti minutách Radek Nečas. Za 25minut a 17 sekund svého pobytu na palubovce nastřílel 13 bodů, doskočil 12 míčů (double-double), připsal si 8 získaných faulů a ani jednou o míč nepřišel díky ztrátě. Nejužitečnějším hráčem hostů se stal Alič, který však strávil na palubovce více než 38 minut, dal 13 bodů a doskočil sedmkrát míč. Ve statistických záznamech bychom naši i tripple seven. Sedm doskoků měl se sedmičkou hrající Sedmák. Ten však pověsti nejlepšího střelce nedostál. Ke střelbě se tolik nedostal díky naší výborné obraně. Jeho čtyři body zůstaly za očekáváním.
V průběhu celého zápasu jsme byli ve vedení skoro 36 minut, ale ani jednou to nebyl dvouciferný náskok. Hosté se před nás dostali na konci druhé čtvrtiny a jejich náskok dosáhl v době největšího rozkvětu na pět bodů. 

Více najdete v komentáři k zápasu  Doplněna fotogalerie a připravujeme ohlasy (budou večer)

Doplňme ještě proč Rado Rančík zůstal v civilu. Jeho loket byl o trochu větší než normálně. Bolestivost a obava ze zhoršení drobného problému rozhodly, že k utkání proti Děčínu Rado nenastoupí. 

 
vloženo: 20.10.2012 06:30 / aktualizováno: 20.10.2012 07:15 / přečteno: 12265x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.