ZÁPAS S PARDUBICEMI V OHLASECH

ZÁPAS S PARDUBICEMI V OHLASECH

I přes výraznou prohru byl trenér Slowiak s výkonem svého týmu spokojen, trenér Ginzburg zase chválil mladíky v týmu. Další názory si přečtěte v článku (výrazně doplněno).

Jan Slowiak

Nymburk zaslouženě vyhrál, ukázal svou kvalitu. Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně. Chtěli jsme ukázat zlepšený výkon oproti našim posledním zápasům a myslím si, že se nám to i povedlo. Dařila se nám trojková střelba, hodně energie přinesl na hřiště Sam Faifr, a díky tomu jsme se patnáct, šestnáct minut udrželi ve vedení. Ovšem závěr poločasu už byl ze strany Nymburka výrazně koncentrovanější. Domácí zvýšili tlak v obraně a získávali lehké příležitosti ke skórování z rychlých protiútoků. Ve druhé půli jsme vzdorovali chvíli ve třetí čtvrtině, kdy jsme se drželi v nějakém rozumném odstupu, ale neudrželi jsme tento výkon po celý zápas. Přesto jsem rád za některé momenty a za výkony mladých hráčů. Věřím, že pokud v tomto trendu budeme pokračovat, můžeme vystoupit z výsledkové krize, ve které momentálně jsme.

 
Ronen Ginzburg

Náš vstup do utkání byl mdlý a nesoustředěný, což se táhlo už od rozcvičení. Pardubice toho využily, což bylo nebezpečné, protože obzvlášť mají velice kvalitní hráče. Hrály se čtyřmi malými hráči a my jsme na to nebyli mentálně připraveni. Jak řekl trenér hostí, situace se zlepšila někdy od 15.minuty, co jsme se začali soustředit na obranu a zrychlili jsme útok. Jsem rád za některé individuální výkony, zejména v případě Hrubana.

 
Lukáš Kotas

Začali jsme výborně. Myslím, že jsme Nymburk trochu zaskočili. Na začátku nám to extrémně padalo z dálky, ale jak bylo vidět ve druhé čtvrtině, Nymburk má nesmírně kvalitní tým. Má hodně střelců, kteří mohou bez problémů vystřelit z dálky. Ve druhé čtvrtině nám dali pět trojek a tím se dostali zpátky do hry, dostali se nad nás. S Nymburkem se dá vyhrát jedině tehdy, když ho budete držet pod sebou. Jakmile se dostane do vedení, už jste skoro bez šance. Hráči jsou jednat talentovaní a také hodně zkušení se spoustou těžkých zápasů.

Jak jste byli spokojení se svým výkonem, když se odmyslíme od výsledku?

Po třech utrápených výkonech jsme konečně ukázali lepší tvář a škoda, že se nám to nepodařilo udržet celý zápas.

Trenér před utkání hovořil o nutnosti zlepšit obranu. Dostali jste 99 bodů, je to lepší výkon?

Na hřišti jsem cítil, že jsme v obraně mnohem aktivnější i více soustředění. Byly tam chyby, dostali jsme hodně bodů, ale oproti těm předchozím utkáním to bylo mnohem lepší.

 
Vojta Hruban
Vždy s úsměvem

Měli jsme slabší rozjezd, možná jsme trochu vypadli z rytmu. Pak nás nastartovaly jedna, dvě trojky a zápas jsme dostali pod kontrolu.  Ve třetí čtvrtině jsme se utrhli a v poslední části zápasu už jsme jen vedení udržovali.

Bylo tvým úkolem být střelcem zápasu nebo vše vyplynulo ze hry?

Tak je to vždycky. Komu se na počátku trochu daří, vezme si na sebe více střel… Důležitější je, že jsme vyhráli jako tým.

Zápas, ve kterém jsme dali 99 bodů je z útočného hlediska dobré nebo to mohlo být víc?

Mohlo to být i víc, kdyby Soky na konci nedělal Zagorku (smích). Útočně to bylo slušné utkání, i když jsme měli nějaká hlušší místa na počátku.

Co jsme zlepšili ve druhé čtvrtině, že jsme hosty stlačili pod sebe?

Hlavně jsme zagresivnili obranu, měli jsme pár zisků, dali jsme lehké koše. To nás zvedlo. Pak padla nějaká trojka a dostali jsme se do své hry. 

Pro jistotu malé vysvětlení pojmu "dělat Zagorku" - neznamená to, že by Láďa měl zazpívat, ale tento idiom znamená vymlouvat se nebo dělat drahoty. zdroj Wikipedie  


Miljan Pavković
Miljan

Byl to pro nás složitý zápas, protože jsme začali opravdu špatně a dali jsme soupeři až příliš mnoho šancí, aby sehráli velice dobrou první polovinu utkání. V šatně během přestávky jsme si řekli, že musíme v první řadě zlepšit obranu, aby se hrálo zbytek zápasu podle našich not.

Myslíš tedy, že problémy první čtvrtiny pramenily z naší špatné obrany?

Jednoznačně. Soupeř skóroval hodně jednoduchých košů, protože jsme jim dávali hodně otevřených střel. Jak jsem říkal, po přestávce jsme se v obraně výrazně zlepšili.

Co bylo klíčem k bezproblémovému vítězství ve druhém poločase?

Zlepšená obrana, celá řada rychlých protiútoků, které opravu umíme dobře. Důležité bylo, že jsme kontrolovali průběh zápasu a nedali hostům už žádnou šanci pomýšlet na zvrat ve vývoji zápasu.

 
Lukáš Palyza

I přes nepovedený výkon v úvodu zápasu, kdy jsme prohrávali už o nějakých 14 bodů, se to obrátilo a utkání skončilo poměrně jednoznačným vítězstvím.

Samo se to obrátilo?

Ne, zlepšili jsme obranu. Dostali jsme o přestávce od trenéra za uši a výsledek domluvy jsi už viděl sám (úsměv). Pro vývoj zápasu byla hodně důležitá i šňůra na konci prvního poločasu, kdy jsme se ještě přehoupli přes Pardubice a šli do vedení. Kdyby k tomu nedošlo, mohla být před námi ještě dlouhá noc. Pro mě osobně to je hodně divoký výsledek. Když prohráváš o patnáct a vyhraješ o třicet…

Poločas 53:47, to je velká přestřelka…

To je hodně velký počet bodů. Pardubice se chytly několika otevřenými střelami, které proměňovaly. Potom dávaly i dost neuvěřitelné střely.

Samuel Faifr vám dal za 12 minut čtyři trojky. Selhala příprava na tohoto hráče?

Říkali jsme si, že je to střelec, ale asi jsme tomu nepřikládali takovou vážnost. No a on nás pěkně vytrestal. Na vině byla i naše špatná komunikace, úplně jsme na něho zapomněli a on ze svých otevřených pozic nechyboval.  

Ve druhém poločase rozhodla jen naše obrana?

Byl to nejdůležitější prvek zlepšení. My jsme ale do druhého poločasu nastoupili i s jiným tempem. Chvíli ještě trvalo, než jsme si udělali výraznější náskok, ale bylo vidět, že si pro vítězství chceme dojít.

Myslíš, že se na začátku utkání projevil výpadek ze zápasového rytmu?

Je to možné. Měsíc jsme byli zvyklí hrát třikrát týdně a moc netrénovat. Teď jsme v posledních dnech dostali na tréninku trochu více do těla a byli jsme mrtví už v rozcvičení. Patnáct minut nám trvalo, než jsme ztuhlý motor pořádně promazali.

 
Tomáš Pomikálek
Pomi smečuje rád

První poločas neprobíhal tak, jak jsme chtěli. Zvolili jsme si stěžejní hráče, které bychom chtěli ubránit, protože o nich víme, že jsou to střelci a najednou to nastřílel někdo jiný. Klobouk dolů před Faifrem, protože to, co mu tam padlo, bylo někdy hodně kuriózní. Ale odvážnému štěstí přeje…

Po poločase se všechno zlepšilo. Prostě takový klasický Nymburk (s úsměvem) – jen soupeř na chvíli zastaví, už je mimo hru. Přesně tohle si pamatuji z druhé strany z Děčína (smích).

V poslední čtvrtině jsi divákům ukázal vynikající útočné doskoky a pěkné koše…

Já jsem si do těch míst pod košem soupeře nabíhal jako vždycky, ale možná soupeřovi hráči nevěděli, že chodím na útočné doskoky a nechávali mě být.

Říká se, že alley-oop umí hlavně zámořští hráči, ale tady jsi to předvedl Ty a Miljan…

Teď už je to tradice, když se v poslední minutě sejdeme s Milanem na hřišti (pozn. stejný koš padl i v Levicích). Já rád skáču a Milan to umí výborně nahodit.

Byl tenhle nejpovedenější?

Myslím, že nejlepší byl ten v Levicích, i když jsem si tam roztrhl loket.

Po doskoku jsi spadl?
Ne o obroučku při výskoku.

Máte to domluvené předem, existuje na to nějaký signál?

To přece nemůžu do žádných médií prozradit (smích)… Ano, existuje, ale neřeknu jaký.

 
Samuel Faifr

Začátek vyšel nejen tobě, ale celému týmu, za dvanáct minut jsme Nymburku nasázeli neuvěřitelných 38 bodů. Čemu přisuzuješ takovou ofenzivní produkci?
Já si myslím, že hlavní bod byl v tom, že jsme o tom nijak moc nepřemýšleli. Prostě jsme do toho šli, a když byla volná střela, vzali jsme ji. Doskakovali jsme, bránili jsme, a hlavně jsme hráli rychlé protiútoky. To byl klíč k celému tomu úspěchu v prvních patnácti minutách.

Nymburská obrana je vyhlášená široko daleko. Nepřekvapilo tě to, jak snadno jsme se na začátku zápasu prosazovali?
Právě že překvapilo. Řekl bych, že první čtvrtina byla z jejich strany dost špatná v obraně. Potom to ale změnili - začali bránit o hodně líp, začali bránit agresivněji na přihrávku, a my jsme z toho hned měli problémy. Po ziscích míče běhali do rychlých protiútoků a už to šlo dolů...

V posledních čtyřech pěti minutách prvního poločasu domácí hráči skutečně výrazně přidali na obranné polovině hřiště. Jaký je to fičák z pohledu hráče? Najednou vidíš, že to, co stačilo k vytvoření dobré pozice v prvních patnácti minutách, vůbec nefunguje...
Myslím si, že pak je to asi o tom, nějak změnit hru. Když přestanou vycházet volné střely, tak je potřeba něco změnit. Hrát pick-and-roll, prostě hrát to trošku jinak.

 

 
vloženo: 03.11.2012 09:59 / aktualizováno: 03.11.2012 22:05 / přečteno: 12376x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.