LVI PROTI LEVHARTŮM

LVI PROTI LEVHARTŮM

Dnes nás od šesti večer čekají Levharti Chomutov, kteří v poslední době doplnili na soupisku dva nové hráče. Souboje našich pivotů s podkošovým hráčem Fieldsem bude ozdobou utkání. 

V letošní sezoně má Chomutov na svém kontě tři vítězství. O deset bodů nad Ústím venku a stejný počet bodů chyběl Opavě v zápase šestého kola. Poslední vítězství zaznamenali Levharti v televizním zápase minulého kola nad Kolínem, když dokázali udržet náskok z vynikajícího začátku utkání (16:2) až do konce. Levharti mají i solidní výsledky proti favoritům jednotlivých zápasů. S Děčínem padli o bod, s letos silnou Ostravou o deset a Pardubicemi o čtyři. Do konce první poloviny základní části jim chybí krom dnešního zápasu utkání proti USK. 

Ronen Ginzburg

Chomutov má dobrý tým, ve kterém jsou nebezpeční Američané Pack nebo Glover z českých hráčů například Bosák nebo Pecka. Ovšem ani další hráče nemůžeme nijak podceňovat. V posledních dvou zápasech přidali do sestavy Fieldse, který je hodně zajímavý hráč do podkošového prostoru. Dokáže být nebezpečný ve střelbě v okolí koše a také je nepříjemný na bloku. Zatím se Fields jeví jako opravdová posila, který už tak dobrý tým ještě trochu pozvedne a my ho musíme zastavit.

Na přípravu máme jen necelé dva dny – pouze dva tréninky. Bude to stačit?

Pro nás takový čas není ničím neobvyklým už druhou sezonu. Našim největším úkolem je zvládnout tento zápas mentálně po utkání v Moskvě a Jeruzalémě a před dalším těžkým a důležitým zápasem v neděli proti Rize. Věřím, že utkání zvládneme stejně, jako jsme zvládli v podobné situaci už celou řádku zápasů.

Máte nějakou speciální přípravu pro takové situace?

Nemáme. Všichni se musíme soustředit na svou hru a být stejně nekompromisní ke svému výkonu jako při zápasech Eurocupu nebo VTB ligy.

 
Radek Nečas
Chomutov ukázal v posledních dvou zápasech svou kvalitu, když porazil Kolín a hrál vyrovnaně s Pardubicemi. Ani v Nymburce nebudou mít co ztratit, takže předpokládáme, že budou hrát uvolněně. Bude záležet pouze na nás, jak do zápasu vstoupíme a jak budeme určovat tempo hry. Chomutov hraje otevřený basket, rychle nahoru a dolů a k tomu my se nesmíme uchýlit. Musíme hrát naší hru rychle dopředu, ale je nabírat dřív a zastavovat jejich rychlý útok. Hodně hráčů soupeře je schopno z protiútoku vystřelit za tři body. Podle mě Chomutov hraje trochu nečitelný basket v tom, že hráči hrají spontánně a nejsou tolik svázaní taktikou.
Hrají uvolněně jako třeba Kolín?

Ne, neřekl bych. Kolín je už delší dobu spolu, zatímco v Chomutově je hodně nových hráčů a bude ještě chvíli trvat, než si tým sedne tak, aby si vyhověli.

Trenér Ginzburg mluví o tom, že je třeba zvládnout zápas hlavně mentálně. Co udělat, abyste soupeře podvědomě nepodcenili?

Myslím, že už druhý rok ukazujeme, že se dokážeme s takovou situací poprat a v české lize jdeme do všech zápasů tak, abychom vyhráli. Je jasné, že každý český tým se na nás chce vytáhnout, dovolí si mnohem více, protože nemá co ztratit.

Je vašim motivačním cílem dokončit základní část bez prohry?

Rozhodně nemáme plán, že chceme tolik a tolik zápasů prohrát. Prohra však přijít může a když přijde v této fázi nic to neznamená.

Hraje se proti Chomutovu lépe s vítězstvím v Jeruzalémě v kapse?

Při počtu zápasů, které máme, si nemůžeme zápas pamatovat déle než večer po něm a už musíme vyčistit hlavu a připravovat se na další. Nový zápas, noví hráči proti nám, nová taktika…

 
vloženo: 16.11.2012 07:49 / přečteno: 9425x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.