JEDNOZNAČNÉ VÍTĚZSTVÍ

JEDNOZNAČNÉ VÍTĚZSTVÍ

Hru kočky s myší připomínala předehrávka dvanáctého kola naší nejvyšší soutěže v mistrovském Nymburce. Lvi doslova rozcupovali chomutovské Levharty a vyprovodili je s potupným skóre 116:52.

Hned od úvodu dávali domácí najevo, jaký si naplánovali scénář utkání. Bosák sice dostal hosty do vedení, ale Nečas vzápětí srovnal a hned poté dostal Hruban svůj tým do vedení. Už po necelých osmi minutách Rančík zařídil domácím dvouciferné vedení. Už v té době v podstatě platilo, že na každý koš hostů připadly minimálně dva Nymburka.
To co platilo pro první čtvrtinu, platilo i nadále. Hostující trenér se snažil nápor domácího týmu zbrzdit oddechovým časem, ale svěřenci Ronena Ginzburga se rozhodit nenechali. Na palubovce již dávno byli v bílém dresu hráči druhého sledu ale obraz hry se neměnil. Trenér po návratu z náročného tripu a před důležitým nedělním duelem VTB ligy s Rigou šetřil opory a často střídal. Stále se hrálo ve vysokém tempu a poločasové skóre nasvědčovalo tomu, že stovky se prořídlé tribuny dočkají brzy.
Po návratu ze šaten pokračovali domácí jakoby ani žádná přestávka nebyla. Hodně prostoru dostávali Houška, Pomikálek, Hruban i Palyza a dokazovali, že si své minuty zaslouží. Paradoxně za naprosto rozhodnutého stavu přišly nejbouřlivější okamžiky utkání. Při tom prvním byly na tvářích všech aktérů vidět úsměvy, a to když dostal Nymburk technickou chybu za špatné střídání. Druhý moment pobavil spíše diváky. Bouřlivák Pavel Bosák si po svém čtvrtém faulu neodpustil komentáře a dostal technickou chybu také a utkání pro něj skončilo. Jenže jemu se zdálo, že je třeba se ještě k něčemu vyjádřit a tak dostala další technickou chybu lavička hostů a Pavel Bosák musel do šatny. Taylor proměnil všech šest trestných hodů a zdálo se, že stovka může padnout ještě ve třetí čtvrtině.
To se ale nakonec nestalo a tak se diváci dočkali až díky Rančíkovi, který z perimetru upravil na 100:43 a další stovku načal hned krásnou smečí Hruban. Ten předvedl ještě před Rančíkem nejhezčí akci utkání, když spolu s Pomikálkem předvedli nádherný alley-oop. Hostům se nakonec díky jejich nejlepšímu hráči Fieldsovi podařilo překonat alespoň padesát nastřílených bodů.
ČEZ Basketball Nymburk – BK Levharti Chomutov 116:52 (26:12, 57:26, 91:43)
body: Houška Pavel 19, Naymick Andrew 14, Taylor Michael Rene 14, Hruban Vojtěch 12, Palyza Lukáš 12, Rančík Radoslav 11, Abrams Adrian Glenn 10, Pomikálek Tomáš 10, Nečas Radek 6, Welsch Jiří 6, Benda Petr 2 – Fields Bailey 25, Bosák Pavel 12, Pecka Ladislav 4, Bašta Martin 3, Glover Showron E. 2, Pack John David 2, Rubin Janou L. 2, Staněk Pavel 2; střelba 3b.: 19/7:7/1; střelba 2b.: 60/38:47/20; TH: 22/19:13/9; doskoky(o/u): 27/12:18/4; bloky: 5:2; asistence: 23:10, zisky: 19:5; ztráty: 9:29;osobní chyby: 16:19; 5 chyb: Pavel Bosák; technické chyby: lavička Nymburka, Pavel Bosák, lavička Chomutova
Rozhodčí: Dolinek Ivo, Kapl Antonín, Holubek Tomáš, komisař: Zelinka Vladimír Diváků:350
Hlasy po utkání:
Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk): “Souhlasím s tím, co řekl kolega, utkání jsme kontrolovali od samého počátku. Jsem spokojen s vývojem utkání, jsem spokojen s výkonem mladých hráčů, s tím jak jsme k zápasu přistoupili i po dvou předchozích těžkých utkáních. Viděl jsem Chomutov v předchozích zápasech a myslím, že má dobrý tým pro tuto soutěž, jeho rozehrávač je nebezpečný. Teď už se musíme připravit na Rigu.
Tomáš Eisner (trenér BK Levharti Chomutov): “Chtěl bych pogratulovat Nymburku k výbornému výkonu a chtěl bych se omluvit za svůj tým, protože výkon, který jsme zde dnes předvedli občas hraničil s trapností a pro mě to je nejhorší porážka za tu dobu, co trénuji Chomutov, ani ne tak co do výše, ale co do výkonu, protože na tom hřišti dominoval jeden tým a my jsme měli jen dva hráče, který byli schopni, nebo spíš ochotni konkurovat. Chyběli nám typy hráčů, kteří dnes nehráli, ale to není omluva, hráli tam mladí hráči, kteří měli bojovat a jak říkám, místy jsem se cítil až trapně. Třicet ztrát, to jsem ještě nezažil.”

převzato ze serveru xbasket.net

 
vloženo: 16.11.2012 23:57 / přečteno: 9366x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.