V JERUZALÉMU PERFEKTNÍ VÝKON!

V JERUZALÉMU PERFEKTNÍ VÝKON!

Na palubovce izraelského Hapoel Jeruzalém jsme uspěli na výbornou. Skvělý výkon proti kvalitnímu soupeři, podpořený výjimečnou atmosférou – to byl zápas, který je pro nás velkým krokem k postupu ze základní skupiny Eurocupu.

Nervózní vstup do utkání uťal až po 2 minutách domácí Jacob Pullen. Hapoel se postupně dostával do mírného náskoku, stále jsme ale drželi krok a nenechali si soupeře utéct. Naopak. V 5. minutě hodil Jirka Welsch krásný pas na Radka Nečase, ten skóroval i přes faul a proměnil i následný trestný hod. Vyrovnal na 9:9 a Petr Benda nás poté dostal poprvé do vedení. To jsme začali pomalu zvyšovat.

 

V úvodu druhé části snižovali domácí na rozdíl jednoho bodu, díky Palyzově trojce jsem zase o něco odskočili. V čase 8:43 si připsal Jirka Welsch třetí faul a musel střídat. V krátkém sledu pak za 3 body skóroval Palyza a Abrams. Hapoel se ale nevzdával a pomalu naše vedení stahoval až z toho bylo skóre 35:37 po prvním poločase.

 

Po změně stran vlétl Nymburk na hřiště ve velkém stylu. Jirka Welsch bodoval jako první, hned v zápětí ale udělal svůj čtvrtý faul a šel střídat. Naše skvělá obrana donutila soupeře promarnit 24 sekund útoku a trestal to Abrams za 3 body. Následně jsme vybojovali další míč a opět skóroval Abrams, tentokrát za body 2. 4 minuty do konce části stáhl trojkou naše vedení Fells na rozdíl pouhých 3 bodů. Nymburk ale zabral a 19 vteřin do konce Drew zvyšoval na rozdíl 10 bodů. Po jeho následném faulu snižoval Smith na 55:62.

 

Do závěrečné části hry jsme vstoupili s náskokem 7 bodů. Hapoel bojoval, ale pokaždé když se nadechoval k bratu, situaci vyřešil Vojtěch Hruban, který předvedl neuvěřitelný střelecký koncert. Naše vedení narůstalo, pár minut do konce zápasu jsme soupeře rozhodili rychlými změnami obrany z osobní na zónovou. V závěru utkání se bohužel vyfauloval Adrian Abrams a chvíli po něm i Petr Benda. 2 minuty před koncem navýšil Vojta Hruban naše vedení na 13 bodů při skóre 64:79 a bylo rozhodnuto. V posledních vteřinách si ještě připsal body Rado Rančík efektní smečí.

 

Odvážíme si tak z Jeruzalému velmi cenné vítězství z palubovky soupeře. Jak řekl trenér Rinzburg před zápasem, udělali jsme tak důležitý krok k Top 16. Za týden nás čeká zápas s litevským Prienai, který dnes prohrál s Budivelnik Kyjev 84:57.

 

Nejlepším střelcem Nymburka byl Vojtěch Hruban s 19 body (za 2 body 4/5, za 3 body 3/4), následován Petrem Bendou (16 b.), Lukášem Palyzou (12 b. – za 3 body 4/5), Rado Rančíkem (12 b.) a Adrianem Abramsem (11 b.). Domácí táhl skvělý Craig Smith s 23 body. Přes hranici 10 bodů se dostal pak už jen Jacob Pullen (14 b.).

 

Trenér Nymburka Ronen Ginzburg uznal kvalitu soupeře:

"Jeruzalém má skvělý tým. Dnes jsme hráli lépe, během hry jsme udělali pár změn. Měli jsme problémy s Pullenem a hlavně se Smithem, který kraloval pod košem. Loni jsme měli na svém kontě 3 vítězství a pak jsme prohráli v Litvě. Lidé mají tendenci litevce podceňovat. Musíme si dát ale pozor, protože tato skupina je velmi vyrovnaná.“

 

Trenér Jeruzalému Sharon Drucker byl velmi zklamaný:

„Jsme zklamaní a frustrovaní. Musíme zvednout hlavu a jít dál. Snažíme se něco budovat a dneska jsem to narušili. Naše situace není dobrá, je to skupina o 6 zápasech a my jsme prohráli dva ze dvou. Zítra budeme odpočívat a musíme se dobře připravit na nedělní zápas.“


Lukáš Palyza uchvacoval komentátory kanálu Eurosport 2 svou skvělou střelbou. On děkoval hlavně svým spoluhráčům. „Musím poděkovat všem svým spoluhráčům, že posouvali míč a vždy se mě snažili najít volného.“


Podrobnější popis utkání najdete v komentáři k utkání link

 
vloženo: 14.11.2012 20:56 / aktualizováno: 15.11.2012 01:09 / přečteno: 9027x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.