POSLEDNÍ LETOŠNÍ DOMÁCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ LETOŠNÍ DOMÁCÍ ZÁPAS

Dnes odehrajeme poslední letošní zápas na domácí palubovce. Po úterním soupeři ze druhého místa tabulky (Ostrava), přijede tým z třináctého místa - Ústí nad Labem.  

V letošní sezoně se Ústí nedaří určitě tolik, jak by si všichni představovali. Se třemi vítězstvími se krčí na posledním místě a disponuje nejslabším útokem ze všech družstev Mattoni NBL. Jako jediný tým ještě nedosáhl ani na 1200 nastřílených bodů. Možná má na herní pohodu vliv špatný začátek sezony, kdy po těsně prohraném zápase s Pardubicemi (o 2 body), následovala výrazná prohra v Prostějově (99:60) a desetibodová porážka od Chomutova na domácí palubovce.

Ústecké Pandy dokázaly zatím porazit Jindřichův Hradec o 10 bodů, Svitavy o šest a nejmenší vítězství o 3 body si Ústí připsalo nad Levicemi na venkovní palubovce. Ve světle předchozích i následujících zápasů to bylo vítězství překvapivé, ale ne už tak při porovnání s ostatními zápasy v minulé sezoně. Levice totiž ještě ani jednou nad Ústím nevyhrály a to v minulé sezoně odehrály oba týmy čtyři zápasy.

Na konci první dekády listopadu odešel trenér Roman Bednář, který tým vedl ještě v první lize a který se zasloužil o postup mezi elitu. „Tým měl neuspokojivý herní projev,“ konstatoval Zdeněk Rytíř, manažer klubu. Pod „novým“ trenérem Janem Šedivým (uvozovky jsou na místě. Bob Šedivý vedl ústecký tým v době, kdy se týmu dařilo, ale byl to on, který musel bojovat před šesti lety o přežití klubu) se Slunetě podařilo zvítězit v Levicích. Už na začátku se mluvilo o tom, že Šedivý dlouho tým koučovat nebude a na konci listopadu se avizovaná změna opravdu udála. Šéfem lavičky se stal Peter Bálint, který krátce po porážce od Ústí opustil Levice. Ani zkušený Bálint nemá situaci lehkou. Ústí zůstává na posledním místě a stále se nemůže chytit. Nepomáhají ani změny na soupisce. V průběhu letošní sezony skončili Tyrna, Kudláček, Johnson a včera také na testy povolaný Srb Radojičič. Naopak Ústí obohatilo svůj kádr o Ladislava Horáka (Svitavy), Stefana Ličartovského (naposledy Kolín) a v tomto týdnu přišel také pivot Robert Lewandowski. U posledně jmenovaného se jedná pouze o zapůjčení hráče. Robert je totiž členem polského Turowu Zhořelec, kde má smlouvu i na příští rok, ale kde nedostával tolik příležitostí hrát. I přes několik posílení v týmu Ústí, hledá vedení klubu stále ještě rozehrávače.


ústečtí trenéři v sezoně 2012/13
Ústečtí trenéři v sezoně 2012/13
 

Pár slov před utkáním od Orena Amiela

Bude to další zápas v naší náročné sezoně. Nepočítal jsem to přesně, ale zdá se mi, že počet našich zápasů před Vánoci mají některé jiné týmy odehrané za celou sezonu. Myslím, že jsme v minulém utkání v Ostravě podali dobrý výkon a rádi bychom na náš výkon navázali i v posledním letošním domácím zápase.

Jak moc se může projevit příchod nového hráče Lewandowského na hře Ústí?

Není to jen jeden hráč, který v poslední době přišel do týmu, Ústí vyměnilo více hráčů. Předpokládám, že jejich výkony ve druhé části sezonu půjdou nahoru.  

Poslední zápas před vánoční přestávkou je vždy trochu nebezpečný. Hráči se už možná vidí pod vánočním stromečkem, klesá koncentrace…

Jsme profesionální tým a hráči vědí, že je třeba se koncentrovat plně až do poslední minuty utkání. Nechceme hazardovat s přízní diváků ani vedení klubu a do utkání nastoupíme plně připravení a koncentrovaní. Teprve až klakson naposledy zahouká, můžeme na pár dní hodit basket za hlavu a užívat si rodinné pohody Vánoc. Určitě si nikdo nechce zkazit příjemný pocit z dosavadního průběhu sezony před vánoční přestávkou.

 
 
 
vloženo: 20.12.2012 08:52 / přečteno: 8294x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.