BEZPEČNÉ VÍTĚZSTVÍ

BEZPEČNÉ VÍTĚZSTVÍ

V předehrávce 21.kola jsme i na palubovce v Poděbradech dokázali najít recept na Opavu a vcelku bez větších komplikací jsme vyhráli (doplněno).

Nasazení hráčů do utkání bylo oběma trenéry podřízeno programu obou týmů. Opava zítra hraje v Kolíně a my zítra hostíme Levice. Proto oba trenéři zapojili do utkání všechny hráče, které měli k dispozici. Nastolenému trendu odpovídaly jednak minuty strávené na palubovce. Nejdelší časový úsek odehrál na naší straně Carter 23:40 a byl jako jediný z našich na palubovce více než dvacet minut. Na straně hostů byl nejvytíženější Palát s 28,5 minutami a nad dvacet minut odehrál ještě Miklóšik (23:32). Rozloženým minutám hráčů odpovídaly i body hráči nastřílené. V opavském dresu se na nejmenší dvouciferné číslo dostal pouze Dihel a kromě Vlčka nějaké body dali všichni ostatní hráči. Na naší straně jsme měli dvouciferných střelců více, celkem čtyři a o 89 nastřílených bodů se podělilo všech 12 hráčů.

Největší rozdíl mezi oběma týmy byl ve střelbě za dva body. Zatímco Opava měla úspěšnost 28%, naši hráči se vyšvihli na 68%. Opavští nedokázali využít ani pokusy z čáry trestných hodů, kdy zahodili osm pokusů. Plusová byla pro hosty střelba z perimetru. Na 9 trojek spotřebovali pouze 15 pokusů a bylo vidět, že tuto herní situaci mají velice dobře zvládnutou. Po několika rychlých a přesných přihrávkách dokázali najít nekrytého střelce, ke kterému jsme už nedokázali doběhnout a který dokázal skórovat. Z celkových statistik stojí za zmínku počet získaných míčů. Celkem desetkrát jsme míč hostům odebrali a především ve druhém poločase z toho vznikaly přesilové situace zakončené několika smeči. Naše křídla Hruban a Pomikálek vysoko poletovala kolem koše soupeře a sázela jeden dunk za druhým. Ve druhém poločase se museli diváci dobře bavit.

Desetibodový rozdíl jsme si připravili už v první čtvrtině (25:15), ale ve druhé jsme ho navýšili pouze o bod (43:32). Na úvod třetí čtvrtiny jsme soupeři odskočili skoro na dvacet bodů především díky rychlým protiútokům. I přes zónovou obranu jsme nacházeli poměrně dost volných pozic zpod koše. V poslední čtvrtině oba týmy trochu polevily v obraně, padlo v ní nejvíce bodů, ale stále více míčů propadlo obroučkou Opavy. V poklidném duchu a podobně jako ve třetí čtvrtině se zápas vyvíjel i poslední části hry. 

Další informace ze zápasu najdete zde, na fotky se můžete podívat ve fotogalerii  


Názory po utkání:
Petr Czudek

Pro oba týmy to bylo první utkání z dvojzápasu (nás čeká Kolín, Nymburk Levice), a proto jsme oba (trenéři) chtěli rozložit síly na větší počet hráčů. Ti hráči, kteří jsou hodně vytížení, odehráli do dvaceti minut…

Jste s výsledkem spokojený?
Výsledek je pro nás, myslím, velice dobrý.

Byl zápas ovlivněný i něčím jiným než rychlým sledem zápasů?

Jednak se hrálo v jiné a menší hale. Nymburk také chtěl odčinit prohru s Děčínem a bylo to na nich vidět.

Byl jste spokojený s celým zápasem stejně?

V první polovině jsme hráli lépe, i když Nymburk má v prvním poločase pomalejší start. Pamatuji, že Nymburk i v případě vyrovnaného poločasového skóre dokáže utkání vyhrát o čtyřicet, a proto nejsem nespokojený ani s druhým poločasem. Myslím, že kluci hráli soustředěně až do konce.  

 
Ronen Ginzburg

Tato výhra je pro nás důležitá s ohledem na prohraný zápas minulého kola. Hráli jsme o trochu lépe než v minulém zápase a kvalita naší hry se po vánoční přestávce zlepšuje. To je pozitivní zjištění.

V čem se nejvíce změnila naše hra oproti utkání v Děčíně?

V obraně. Hráli jsme více jako tým a to je před dalšími zápasy dobré znamení.

Měli jsme lehčí úlohu, když Láďa Sokolovský nemohl hrát?

Já bych byl raději, kdyby byl zdravý a mohl hrát.
 
Jiří Dihel

Myslím, že až na konec jsme neodehráli špatný zápas. Kdyby to skončilo o deset, patnáct bodů, nebylo by to vůbec špatné.

Bude s vámi spokojený i trenér?

S prvním poločasem by mohl být spokojený, s druhým nevím…

Proč Nymburk v závěru utekl?
Má daleko kvalitnější a zkušenější hráče.
 
Jakub Širina

S ohledem na sestavu, kterou máme k dispozici, jsme odehráli dobré utkání a neudělali jsme tady ostudu. Mohlo to být lepší, ale v závěru nebyly síly Nymburku vzdorovat.

V čem jste nejvíce pokulhávali za Nymburkem?

Mohli jsme lépe zastavovat rychlé protiútoky, kterých bylo ve druhém poločase až příliš.

 
Radek Nečas

Hráli jsme v Poděbradech, takže pro většinu domácí prostředí, jen já s Houšim jsme museli přijet lodí. Zápas se odvíjel podle toho, co jsme soupeři dovolili. Přestože jsme v prvním poločase chybovali trochu více, drželi jsme si dostatečný náskok. Soupeř byl oslabený o Láďu Sokolovského a Tótha a to bylo na jejich hře rád.

Mrzí tě, že Láďa nehrál?
Mrzí, protože jsme se na něj těšili.

Zítra hrajete další zápas. Mysleli jste na to a šetřili jste se?

Víme, že v rozpisu soupeře je zítra další špíl, ale během utkání jsme se soustředili pouze na ten zápas. Opava, byť oslabená, má v sestavě mladé hráče, kteří se nebojí a dneska nám to ukázali. Když byli volní, vystřelili nebo najeli a vůbec nehráli špatně.

 
Lukáš Palyza

Vyhráli jsme celkem v poklidu. Náskok jsme si vytvořili už v prvním poločase a ve druhém jsme ho kontrolovali. Trochu na nás bylo vidět, že si na novou halu zvykáme. Opavě chyběli dva důležití hráči Soky a Tóth, i přesto nehráli špatně. Dokáží najíždět, vyhazují si to pak do rohu na střelce. Myslím, že si zaslouží být výše v tabulce, než dneska jsou.

Druhý poločas byl lepší prvního. Čím to bylo dáno?

Jednak jsme si zvykli na jejich styl hry a také oni na konci třetí čtvrtiny trochu odpadli. Nedokázali se vracet v obraně a my jsme z toho mohli smečovat a hrát rychlé protiútoky.  



 
vloženo: 02.01.2013 21:47 / aktualizováno: 03.01.2013 03:13 / přečteno: 9893x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.