POZOR NA LEVICE

POZOR NA LEVICE

Naši basketbalisté odehrají dnes od 18 hodin další zápas Mattoni NBL. Soupeřem jim bude jediný slovenský zástupce v Mattoni NBL celek z Levic.

Levice hrají kromě české Mattoni NBL ještě slovenskou nejvyšší soutěž. V ní jsou zatím na čtvrtém místě. Ze šestnácti zápasů vyhráli desetkrát, což jim po nedávném posílení dává šance na solidní umístění i v jejich domácím mistrovství.


V české Mattoni NBL mají Levice vyrovnanou bilanci vítězství a porážek. Z devíti výher jsou některé možná trochu nečekané. Levice například ve třetím kole vyplenily Prostějov 78:62 a podařilo se jim vyhrát i odvetný zápas doma (96:79). Jako cenné vítězství se dá určitě počítat to proti Děčínu na jeho palubovce 80:77. S druhým severočeským týmem na Labi Ústím však hned v následujícím zápase doma prohráli. Paradoxní je, že utkání skončilo s absolutně stejným poměrem bodů 80:77 a opět pro hostující tým.


Tým Levic prodělal několik změn v sestavě. Předně trenéra Bálinta, který vloni přibíral tým uprostřed rozehrané sezony od Františka Róna, vystřídal v polovině listopadu Oleg Meleščenko. Pětačtyřicetiletý rodák z Alma-Aty v Kazachstánu žije už delší dobu v Prievidzi, kde v letech 1992 až 1998 hrál. Ve své sbírce má poslední basketbalový federální titul Mistra ČSFR a dva slovenské tituly, které získal právě s Prievidzou.

Na mezinárodní scéně má Oleg dvě velké medaile. Jednak to je stříbrná z mistroství světa a pak bronzová z Her dobré vůle. Tyto medaile získal v dresu sovětské Sborné. Jako trenér získával ostruhy i v takových klubech jako je Petrohrad nebo Rostov. Jako vrchol trenérské kariéry lze zatím považovat práci asistenta legendárního italského trenéra Sergia Scaroilly v týmu Chimki Moskva a v roce 2009 účast ve finále Eurocupu. Změny na trenérském postu se odrazily i na hráčském kádru. Oproti prvnímu zápasu proti Levicím, najdeme dnes pět nových hráčů. Především jsou to čtyři Američané: Kemp, Fields, Kyles a Addison a pátým je Slovák Crznár.


Ronen Ginzburg: Družstvo, proti kterému budeme ve čtvrtek hrát, je úplně jiný tým než ten, proti kterému jsme hráli první zápas. Díky zranění a odchodu hráčů i trenéra se tým hodně proměnil. Dnešní výběr se opírá o šest zahraničních hráčů a dva, tři výborné slovenské hráče a myslím si, že v dalším průběhu sezony budou Levice stoupat do vyšších pater tabulky. Pro nás nebude jednoduché se na zápas připravit, protože nemáme ani čtyřiadvacet hodin. Ovšem naši hráči jsou hodně zkušení a v posledních letech zvyklí vstřebávat informace o soupeři za krátkou dobu. Budeme se soustředit především na naši hru, kterou se pokusíme vnutit i soupeři. Věřím, že nás podrží i diváci stejně, jako v jiných důležitých a těžkých zápasech.

 

Radek Nečas: Na přípravu sice nemáme hodně času. Po zápase s Opavou jsme dostali charakteristiky soupeřových hráčů, dneska jsme se koukli na video a večer si nabyté vědomosti prověříme v praxi. Pokud budeme hrát rychle dopředu, nebudeme se dopouštět ztrát, měli bychom v domácím prostředí i tento zápas vyhrát.

Levice vyměnili hráče i trenéry. Co bude pro nás horší?

Hráči, kteří zůstali, budou chtít novému trenérovi dokázat, že patří i do jeho výběru, a proto nebudou mít o motivaci šanci. Noví hráči, které si přivede trenér, mohou mít těžkosti při začlenění do týmu a může chvíli trvat, než budou jako družstvo podávat optimální výkony. Uvidíme, v jaké fázi Levice jsou.

 
Lukáš Palyza: Přestože nemáme dlouhodobě s Levicemi žádné problémy, trenér nás varoval, že tým se hodně změnil, že dostali na soupisku kvalitní zahraniční hráče a že je tým lepší než by se podle umístění v tabulce mohlo zdát. 

 
vloženo: 03.01.2013 02:20 / přečteno: 9376x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.