START ODVET VE VTB LIZE

START ODVET VE VTB LIZE

Domácím zápasem s Novgorodem začínáme 2. kolo VTB ligy a boje o play-off této soutěže.

Novgorodu máme co vracet. V prvním vzájemném zápase jsme prohráli na jejich palubovce a trenér Ginzburg označil tento zápas jako jeden ze dvou úplně nejhorších, které jsme zatím odehráli.

 

Soupiska zejména našeho týmu se ale od prvního zápasu výrazně obměnila. Náš tým opustil Christos Tapoutos, Aubrey Coleman a po Vánocích se do Nymburka nevrátil ani Adrian Abrams. Naopak se k nám ale připojil Jirka Welsch, Rado Rančík a Desmond Carter. V Novgorodu žádné velké změny nenastaly. Tou jedinou je návrat Artem Yakovenka po 3měsíčním angažmá ve Spartaku Moskva. Týmovým statistikám nejvíce vévodí Srb Primoz Brezec s průměrem 11,7 bodů na zápas, doskokům vládne Rus Vadim Panin.

 

V naší skupině se nachází hned 4 týmy na pomezí play-off se stejnou bilancí 4 výher a 5 proher. Mezi nimi jsme i my a Novgorod. Rusové získali výhru s námi, Minskem, Neptunasem a Jenisej. První vzájemný zápas jsme nezvládli a prohráli rozdílem 16 bodů, 82:66. Pokud chceme pomýšlet na play-off, je pro nás proto nesmírně důležité porážku Novgorodu v domácím prostředí vrátit. Přijďte nás proto v neděli podpořit, budeme to moc potřebovat. Zápas začíná v neděli ve 13:00!

 

Před zápasem jsme zpovídali hlavního trenéra Ronena Ginzburga:

Obrázek
 

Začínáme 2. kolo VTB ligy a hned s týmem, se kterým jsme prohráli a odehráli jeden z nejhorších zápasů. Je pro nás velká výhoda, že v neděli hrajeme doma?

Samozřejmě, že je lepší, že budeme hrát doma a nemusíme cestovat do Ruska. Každý tým se cítí lépe, když hraje v domácím prostředí, před svými fanoušky. Myslím, že je to důležité hlavně pro mladší hráče. My z toho musíme získat jednoznačnou výhodu.

 

Náš tým se oproti prvnímu zápasu hodně změnil. Je teď lepší, stabilnější?

Rozhodně teď máme silnější tým. Zkraje sezóny to nebylo ono, ale tým se změnil, je stabilnější a silnější. Změny nastaly i v systému hry, celkově je teď tým víc v pohodě.

 
Jak se změnil Novgorod?

Od našeho prvního vzájemného zápasu se zase tolik nezměnil. K týmu se znovu připojil Američan Thomson, který byl dlouhodobě zraněný a v prosinci získali nového hráče. Novgorod má hodně mladých talentovaných hráčů, kteří jsou hodně atletičtí. Ti jsou doplněni hráči s velkými zkušenostmi z Evropy i z NBA. Je to velmi dobrý tým.

 

Před koncem roku jste říkal, že celá sezóna je hodně nahoru a dolů a my byli ke konci dole. Cítíte, že se to zase začíná měnit?

Před Vánocemi jsme nebyli úplně v herní pohodě, trochu už tradičně jsme prohráli zápas po pauze s Děčínem. Poslední 3 dny se ale zlepšujeme a cítím, že se zase dostáváme do formy. Musíme v tomto zápase ze sebe vydat úplně všechno a vstoupit do něj agresivně, protože potřebujeme vyhrát.

 

Co bude v zápase rozhodovat, jak musíme proti Novgorodu hrát?

Jak jsem říkal, Novgorod má hodně atletické hráče, kteří jsou rychlí. Musíme hlavně zastavit jejich rychlé protiútoky a doskoky. Zápas je na nás, musíme se na něj stoprocentně koncentrovat, zastavit je v činnostech o kterých jsem mluvil a pak uspějeme.

 

Předpokládám, že hlavním cílem je vyhrát. Budete se ale soustředit i na bodový rozdíl z prvního zápasu?

Ne, musíme vyhrát a jen to musí mít hráči v hlavách. Pokud bude průběh zápasu napovídat tomu, že bychom neměli mít problém ztrátu dohnat, pak se na to teprve můžeme soustředit. Ale hlavní cíl je vyhrát. 

 
vloženo: 04.01.2013 13:46 / přečteno: 8363x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.