RIGA NÁS PŘIPRAVILA O BODY I PODRUHÉ...

RIGA NÁS PŘIPRAVILA O BODY I PODRUHÉ...

Ani druhý letošní zápas s Rigou jsme nezvládli. Během zápasu jsme ztratili 17ti bodový náskok a zápas v závěru ztratili. Povedlo se nám zastavit Rowlanda, který dal jen 8 bodů za zápas, ale ani to nestačilo. (doplněno o komentáře trenérů)

Hned v úvodu zápasu jsme díky trojkám Pomikálka a Rančíka vedli 6:0. Riga pak začala pomalu stahovat a po 5 minutách hry Daniels poprvé přelil vedení na stranu Rigy. Vyrovnané skóre pak vydrželo až do 8. minuty. Po trojce Hrubana jsme se dostali do pěti bodového vedení a půl minuty do konce přidal svoji druhou trojku v utkání i Rado Rančík a po první čtvrtině jsme tak vedli o 6 bodů, 26:19.

 

Vojta Hruban napravil svou chybu zkraje druhé části a zvýšil naše vedení na 8 bodů. V čase 7:57 jsme se po koši Drew Naymicka dostali do desetibodového vedení. To se po koši Pomikálka, který dostal od Pavkoviče ukázkovou příhru, zvýšilo na 15 bodů za stavu 39:24. Teprve minutu před koncem se poprvé v zápase trefil obávaný E.J. Rolland a snižoval trojkou. Na jeho body reagoval Pomikálek, ale s klaksonem ještě reguloval skóre trojkou Jahovics a první poločas skončil rozdílem 8 bodů, 42:34.

 

Během prvních 3 minut druhého poločasu jsme soupeře donutili vybrat 2 time-outy a to po naší bodové šňůře 11:2, kdy jsme své vedení navýšili na 17 bodů! Jenže Rigu to nepoložilo, naopak. 11 bodů v řadě nám vrátila a snížila na rozdíl pouhých 6 bodů. Necelé 2 minuty před koncem čtvrtiny posledními body snižoval Berzins na 59:54.

 

Do poslední čtvrtky jsme tak vstupovali s náskokem 5 bodů. Její skóre načal trojkou Pavkovič. Na rozdíl 3 bodů snižoval svojí teprve druhou proměněnou trojkou Rowland. Drew Naymick a Rado Rančík pak dali 6 bodů v řadě a zase jsme Rize o trochu odskočili vedli o 10 bodů 72:62. Že závěr zápasu bude velké drama zařídila Riga 8 body za sebou a 3 minuty před koncem stáhla na rozdíl pouhých 2 bodů. Skóre na svojí stranu přelil trojkou Bertans, po trestném hodu srovnal Hruban. Další trojku zaznamenal Zavackas, v následném útoku jsme neskórovali a naopak fauloval Naymick. Riga v tu chvíli vedla 73:76. Drew pak svým blokem vybojoval míč a Rančík získal faul. Proměnil oba trestné hody. Minuta do konce, stav 75:76. Zavackas si pak velmi zkušeně došel pro faul s košem. Jirka Welsch pak svou druhou trojkou snížil na 78:79. Do konce zápasu tak zbývalo 8 vteřin a jak my tak hostě takticky faulovali. 5 vteřin před koncem Jirka Welsch neproměnil ani jeden trestný hod a bylo rozhodnuto. Rowland ještě korigoval stav utkání na konečných 80:85.


Naším nejlepším střelcem se stal Rado Rančík s 18 body, za ním Vojta Hruban se 14 body, Tomáš Pomikálek přidal 11 bodů a Jirka Welsch 10. Na straně hostů se nejvíce prosadil Janicenoks s 16 body, pak Kavaliauskas 15 bodů, Berzins 14 bodů a Zavackas 13 bodů.

 
Komentáře trenérů:
 

Trenér domácích, Ronen Ginzburg:

„Gratuluji Rize k vítězství. Tento zápas je pro mě největším zklamáním za tu dobu, co jsem v Nymburce a budu si ho dlouho pamatovat. 35 minut jsme hráli skvěle proti jednomu z nejlepších týmů Eurocupu. Hráli jsme bez Efebhehry, Rado Rančík má stále zdravotní komplikace, máme týmu hodně mladých hráčů, kteří takovou soutěž hrají poprvé, přesto jsme s Rigou drželi krok. V posledních minutách jsme netrefily některé střely a neproměnili rychlé protiútoky a Riga nás za to potrestala. Jediné slovo pro tento zápas je zklamání.“

 
Co musíme změnit do dalšího zápasu?

Takto hned po zápase se na to špatně odpovídá. Nevím kolik zápasů Riga za ten týden odehraje, my nastoupíme ke dvěma zápasům. Musíme se podívat, jak jsou na tom hráči se zraněními a uvidíme, co změníme do dalšího zápasu.“

 
Co znamená tento výsledek pro vývoj ve skupině?

Po pravdě, je to hodně špatné. Ale stát se může cokoliv, jsou před námi ještě 3 zápasy.

 
Co rozhodlo o ztrátě zápasu v posledních minutách?

V závěru jsme střídal Pavkoviče, ze kterého jsem měl pocit, že je unavený. Pak jsme ale soupeř proměnil důležité trojky a my jsme v útoku nebyli uspořádaní tak, jako před tím. Možná to byl tento moment.

 

Trenér hostů, Ramunas Butautas:

„Byl to velmi těžký zápas. V prvním poločase hrál lépe Nymburk a my jsme měli problémy jak v útoku, tak v obraně. Začátek třetí čtvrtiny byl pro nás hodně špatný, ale pak jsme začali hrát mnohem agresivněji v obraně. Nymburk minul některé střely a tím nám dal šanci k dotažení ztráty. Závěr zápasu byl trochu nervózní, nakonec jsme měli více štěstí. Je to týmové vítězství a na další zápas u nás se musíme dobře připravit.“

 
Co očekáváte od příštího zápasu?

Respektujeme našeho soupeře. Víme, že Nymburk je dobrý tým a jako na každý jiný zápas se na tento musíme stoprocentně připravit. Není to poslední zápas skupiny, budeme bojovat až do konce.

 
Čím si vysvětlujete, že se Rowland tolik neprosadil?

Rowland je vůdce, každý to ví. Nymburk se na něj připravil, ze začátku zápasu se moc netrefoval, takže jsme začali soustředit hru na jiné hráče, ne tolik na něj. Byla to prostě týmová výhra.

 
 

 
vloženo: 23.01.2013 20:23 / přečteno: 8889x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.