DNES V CHOMUTOVĚ

DNES V CHOMUTOVĚ

Mattoni NBL spěje ke konci základní skupiny. Do odškrtnutí všech utkání chybí už jen sedm fajfek.  

V základní části Mattoni NBL se už událo vše podstatné. Všechny týmy vědí, jací soupeři je čekají v následující části nadstavby A1 a A2. Ve skupině A1 bude bojovat o co nejlepší umístění Nymburk, Ostrava, Pardubice, Prostějov, Děčín a Kolín. Ve druhé skupině zůstávají Levice, které si účast v této spodní polovině spískaly samy, když prohrály rozhodující duel v Ústí o tři body. Je až s podivem, že ve všech šesti vzájemných zápasech ještě nenašly Levice recept na ústecké Pandy. Dalšími účastníky skupiny A2 jsou USK Praha, Svitavy, Chomutov, Jindřichův Hradec, Opava a Ústí nad Labem. Připomeňme, že družstva, která se umístí na sedmém až desátém místě, čeká předkolo play-off o dvě volná místa do play-off. Úspěšní budou moci vyzvat vítěze a druhý tým ve skupině A1 ke zteči ve vyřazovacích bojích.  

 

V Mattoni NBL zbývá odehrát sedm zápasů základní skupiny. Poslední kolo začíná už zítra v Chomutově, kde budeme předehrávat 25.kolo s domácími Levharty. Chomutov s námi zatím ve všech šesti zápasech prohrál a vždy to bylo vysokým rozdílem s velkým počtem nastřílených bodů. V pěti zápasech bylo jejich konto těžší než sto bodů a průměrné skóre je zatím 107:67. Nejvíce jsme nastříleli v posledním měření sil - 116. Do minulého kola, kdy Prostějov vyprovodil Kolín s 123 body, to byl rekord letošní ligy.

„Nenechme se mýlit statistickými údaji. Chomutov má svou kvalitu a má velice dobré hráče, jako je Glower nebo Fields. Našim úkolem bude nenechat domácí opory rozstřílet, vnutil domácím náš styl hry a pohlídat si útočný doskok soupeře. Věřím, že před dvěma velice důležitými zápasy v Eurocupu a VTB lize budeme v dobré pohodě z dobrého výkonu a že po skončení zápasu budou všichni také v dobrém zdravotním stavu,“ plánuje trenér Ginzburg.

V zápase se dá předpokládat, že náš kouč bude dělit minuty co nejrovnoměrněji mezi všechny hráče. Zapojit by se měl Mike Efevberha, otazník visí nad startem Rančíka a Bendy.

 

Jak jsme už psali, do konce základní části zbývá sedm zápasů. Šest z nich se odehraje v rozmezí pondělí až sobota tohoto týdne v rámci 25.kola (dvacáté šesté je již předehrané z konce listopadu). Poslední zápas odehrajeme my v pondělí 4.února a do Nymburka se vrátí po několika letech Karel Forejt. Tentokrát bude na lavičce hostů z Jindřichova Hradce jako hlavní trenér. Spolu s ním přijede nejlepší střelec Mattoni NBL Jan Tomanec (20 bodů na zápas) a nebo bývalý nymburský hráč Matej Venta, který přestoupil nedávno do Hradce z Prostějova.

 
 
 
 
vloženo: 28.01.2013 00:21 / přečteno: 9266x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.