O MOŽNÉM ČTVRTFINÁLOVÉM SOUPEŘI

O MOŽNÉM ČTVRTFINÁLOVÉM SOUPEŘI

Už teď je jasné, že k nám na čtvrtfinále přijede alespoň jeden bývalý hráč Nymburka. Který to bude, není zatím jasné.

O našem umístění na prvním místě už není pochyb, tedy do play-off budeme ve všech případech nastupovat s výhodou vyššího počtu domácích utkání. Do prvního kola play-off můžeme čekat jeden z týmů, které se budou účastnit předkola play-off.

 
Předkolo play-off

V předkole play-off budou týmy, které skončí po skupině A2 na sedmém až desátém místě, což už teď, dvě kola před koncem, je jasné: Levice, USK, Opava a Chomutov. Hrát se bude systémem na dvě vítězství 7-10 a 8-9. Nymburk se však podle regulí neutká s vítězem přesně daného duelu, ale ze dvou vítězů předkola play-off s tím horším po nadstavbě A2. Z tohoto důvodu vypadne jako možný soupeř tým z Levic a dává tak prostor, aby se na palubovku nymburského sportovního centra vrátil jeden z bývalých hráčů.

 

Stanislav Votroubek

V týmu USK Praha působí trojkový specialista Standa Votroubek. Ústecký rodák, který v Nymburce působil od roku 2001, začínal s basketbalem v Ústí nad Labem a poté strávil necelý rok v italském Livornu. V Nymburce hrál s číslem 33 a na svém kontě má všechny druhy medailí, které Nymburk v Mattoni NBL získal. Má bronz, stříbro i čtyři zlaté. Po odchodu z Nymburka strávil rok v Prostějově a dva roky v Nitře. Po návratu ze Slovenska si zahrál rok v 1.lize za Benešov  a v sezoně 2011/12 se vrátil do Mattoni NBL v dresu USK Praha.

 

Ladislav Sokolovský

S hráči z Opavy by se do Nymburka vrátil nedávný kapitán Láďa Sokolovský. Láďa by vlastně přijel domů, protože adresa trvalého bydliště je Nymburk. Představovat tohoto hráče je jako nosit dříví do lesa. Bývalý hráč Brna, Opavy i Nymburka si vždy dokázal vybrat tým, kde se na konci rozdávaly tituly a s Nymburkem nemá nic jiného než zlato. S celkem 11 tituly je nejlepším v Česku a jak hlásí transparent nad sektorem Fan Clubu „8x díky, Sokole“ je jasné kolikrát se Láďa radoval s Nymburkem.

 
Zdeněk Hanzlík

Pokud by si do play-off probojoval Chomutov, přijede Zdeněk Hanzlík. Když ve svých 17 letech poprvé nastupoval za Nymburk, přezdívalo se mu Kolouch. Podle aktuálního webu Chomutova se z Koloucha stala Klobása. Pokud Chomutov postoupí a Zdeněk nastoupí, pokusíme se zjistit, proč se z Koloucha nestal Jelen ale Klobása. Zdeněk podle záznamů ČBF poprvé nastoupil v Mattoni NBL 6.dubna 2005 za Nymburk v utkání proti Děčínu. Za 2 minuty dal 3 body a měl jednu asistenci. Jeho spoluhráči v té době byli Láďa Sokolovský i Standa Votroubek. V sezoně 2006/07 nastupoval Hanzlík za Sadskou a v dalších letech za Ústí nad Labem, se kterým si po první sezoně v Mattoni NBL zahrál 1.ligu. Od sezony 2010/11 obléká dres s Levhartem na hrudi.

 

Jaká je aktuálně situace ve skupině A2?

Kromě jednoznačně sedmých Levic a osmého USK Praha, je pořadí na dalších dvou místech otevřené. Jak jsme už uvedli, týmy postupující do předkola play-off jsou jasné, jasno není, kdo bude prvním dvěma soupeřem Levic a USK. Aktuálně lepší Chomutov má o bod a zápas více. V posledním kole hraje v Praze na USK a mohlo by se zdát, že favoritem je domácí tým, ale v letošním roce se Pražanům na Levharty nedaří. I když byly všechny prohry do deseti bodů, byly to prohry. Opava má před sebou dva zápasy, oba s týmy, které bojují o jediné místo, které je nepošle do baráže. Pokud chce Opava do souboje s USK a chce mít jistotu, musí oba vyhrát. Pro umístění na 8.místě jí totiž nestačí mít s Chomutovem vyrovnanou bilanci. Vzájemné zápasy mluví pro Levharty. Trochu paradoxně skóre je o dva body příhodnější pro Opavu (326:324) na zápasy to je 1:3. Pokud Opava jednou prohraje a chce hrát s USK, musí fandit hráčům kolem trenéra Scalabroniho fandit v utkání proti Chomutovu.     

 
 
vloženo: 29.03.2013 10:57 / přečteno: 9211x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.